29 / 04 / 2024

Kadıköy-Moda Nostaljik Tramvayı

Kadıköy-Moda Nostaljik Tramvayı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile birlikte, T3 Kadıköy-Moda Nostaljik Tramvay Hattı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne devredildi.

Üsküdar-Kadıköy-Maltepe Tramvayı'nın tasarımları tamamlandı! İşte Anadolu Yakası'nın ilk cadde tramvayı!

Üsküdar Meydandan başlayarak, Cevizli'ye kadar gidecek olan Üsküdar-Kadıköy Rıhtım-Cevizli Tramvayı'nın tasarımları tamamlandı. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Doç.Dr. Pelin Alpkökin, X sosyal medya hesabından görselleri paylaştı. İşte o paylaşım ve İstanbulluların yorumları...

Üsküdar ve Kadıköy planları 1940'ta hazırlanmış!

1940 yılında, Üsküdar ile Kadıköy nazım planı hazırlanmış. Bu plana göre Kadıköy'den Moda'ya; Kadıköy'den Üsküdar İskelesi'ne kadar sahilde bir yol planı hazırlanmış.

İstanbul'a yeni raylı sistem hattı geliyor! Kadıköy-Maltepe Cadde Tramvayı yıl sonunda tamam!

İstanbul'a yeni raylı sistem hattı geliyor! Kadıköy-Maltepe Cadde Tramvayı yıl sonunda tamamlanması planlanıyor. İşte ayrıntılar...

Kadıköy Moda İskelesi kültür mekanına dönüşüyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kadıköy Moda'da bulunan iskeleyi kültür mekanı haline getirmek için çalışmalara başladı. İskelede yakın zaman içerisinde çalışmalar başlayacak. 

Kadıköy-Moda Nostaljik Tramvayı İBB'ye devredildi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile birlikte, T3 Kadıköy-Moda Nostaljik Tramvay Hattı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne devredildi.

Kadıköy sahili cami projesine onay!

Kadıköy Moda sahilinde bulunan ve uzun yıllardır otopark alanı olarak kullanılan araziye cami yapılmasıyla ilgili plan değişikliği, Çevre ve B Şehircilik Bakanlığı tarafından 're'sen' onaylandı.

2001 yılında Kadıköy-Bostancı tramvay hattı yatırım programına alınmış!

2001 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kadıköy-Bostancı tramvay hattını yatırım programına almış. Tramvayla minibüs caddesindeki sorunu çözmek isteyen Büyükşehir Belediyesi, raylı sistemin Maltepe'ye kadar uzatılmasını planlamış.

Kadıköy Muhteşem Yeni Yüzyıl Konutları satılık!

Ulaşım bilgilerine göre Moda'ya 750 metre kadar uzaklıkta bulunan projede teslimler 2017 yılında yapılacak. Kadıköy Muhteşem Yeni Yüzyıl Konutları satılık daire tipleri 1+1, 2+1, 3+1 olarak tasarlandı.

Kadıköy Moda'ya yat limanı mı yapılıyor?

Kadıköy Kent Dayanışması, İBB 'nin Kadıköy meydan projesine eklenen 3. aşama ile moda sahilinin doldurularak yat limanı yapılacağını iddia etti. Dolgu alan yapılmasının ekolojik dengeyi bozacağı açıklandı.

Yakup Çakıroğlu İnşaat Taahhüt Pazarlama Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Kadıköy Moda Şubesi açıldı!

Yakup Çakıroğlu İnşaat Taahhüt Pazarlama Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Kadıköy Moda Şubesi, Yakup Çakıroğlu Şube Müdürlüğü'nde 500 bin TL'lik sermaye bedeli ile 18 Aralık'ta kuruldu.

1966 yılında Kadıköy-Üsküdar arasında işleyen tramvaylar tarihe karışmış!

1966 yılında Kadıköy - Hasanpaşa ve Kadıköy - Üsküdar arasında işleyen tramvay seferleri kaldırılmış. Defne dallarıyla süslenen Kadıköy - Hasanpaşa tramvayları son yolcularını ücretsiz taşımış. Tramvayların yerine otobüs seferleri konulacakmış.

Kadıköy'de sahil temizliği gelenekselleştirildi!

Yeşil Yıldız Sertifikası ile belgeleyen DoubleTree by Hilton İstanbul Moda çalışanları, çevrenin korunması ve sürdürülebilirliğin sağlanması doğrultusunda bu yıl üçüncü kez Kadıköy sahil şeridinde pet şişe ve çöp topladı.

DoubleTree by Hilton İstanbul çalışanları Kadıköy'de sahil temizliği yaptı!

Çevre bilincini Yeşil Yıldız Sertifikası ile belgeleyen DoubleTree by Hilton İstanbul Moda çalışanları, çevrenin korunması ve sürdürülebilirliğin sağlanması doğrultusunda bu yıl üçüncü kez Kadıköy sahil şeridinde pet şişe ve çöp topladı.

Kadıköy-Moda Nostaljik Tramvayı Haberi

Kadıköy-Moda Nostaljik Tramvayı

İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen ve mülkiyeti İETT'ye ait olan T3 Kadıköy-Moda Nostaljik Tramvay Hattı  İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne devredildi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre;  Kadıköy-Moda Nostaljik Tramvayı'nın, İETT'den alınarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmesi onaylandı. 

Raylı sistemlerin devir bedelinin bu hattın kayıtlı maliyet bedellerinin tamamından oluştuğu belirtilerek imzalanan protokolde, devir tarihinde İETT muhasebe kayıtlarında hattın duran varlıklarının ilgili hesaplardaki güncel değerinin 11 milyon 240 bin 963 lira olduğu vurgulandı.

T3 Kadıköy-Moda Nostaljik Tramvayı'nın hesaplanan devir bedellerinin İETT'nin İBB'ye olan borcundan mahsup edileceği, varsa kalan miktarının Büyükşehir Belediyesi tarafından İETT'ye ödeneceği...