02 / 05 / 2024

kadıköy suadiye kentsel dönüşüm 2014

kadıköy suadiye kentsel dönüşüm 2014

Kadıköy Suadiye dönüşüm için bakanlıktan çıkacak kararı bekliyor. Kadıköy Belediyesi dönüşüm için 2,07 emsalin 2,50’ye çıkartılmasını istiyor. Teklif bakanlığa sunuldu ama 1 yıl oldu onay çıkmadı…

Kadıköy'de devrim niteliğinde bir adım: Dijital kentsel dönüşüm başlayacak!

CHP Kadıköy Belediye Başkanı Adayı Mesut Kösedağı, Mikro-mobilite gibi akıllı şehir uygulamalarından dijital demokrasi uygulamalarına kadar geniş bir yelpazede bilimin, verinin bizi yönlendireceği bir yönetim sunarak, dijital devrimi Kadıköy’den başlatacağız” dedi.

Prof. Dr. Ahmet Ercan: Fikirtepe Kadıköy kıyımıdır, kentsel sömürüye dur de!

Jeofizik yüksek mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, kentsel dönüşüm projelerine ilişkin paylaşım yaptı. Ercan, "Kadıköy Fikirtepe'de yapılan kentsel dönüşüm değil, bozuşumdur" diye ifade ederek "Depremi bahane eden, kentsel sömürüye dur de!" dedi.

İstanbul Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı açıklandı: Önce Eminönü'nde, sonra Kadıköy'de girişler ücretli olacak!

İstanbul'un 'zirve saatte' trafik yoğunluğunu azaltmayı hedefleyen 'İstanbul Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı' kapsamında Eminönü ile Kadıköy'e girişlerin ücretli olması planlanıyor. İşte ayrıntılar..

Kadıköy ve Kartal'da 9 bin 500'e yakın riskli yapının yıkımı tamamlandı! 

Megakent İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Bu kapsamda, Kadıköy ve Kartal'da 9 bin 500'e yakın riskli yapının yıkımı tamamlandığı belirtildi. İşte detaylar...

Kadıköy Kentsel Dönüşüm İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Kadıköy Kentsel Dönüşüm İnşaat Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile İbrahim Kaya tarafından kuruldu.

Kadıköy Suadiye 1/5000 ölçekli plan notu tadilatı askıya çıkarıldı!

Kadıköy ilçesi, Suadiye Mahallesi, 870 ada, 67, 94, 95 parseller ve Merkez ile E-5 (D-100) Otoyolu Ara Bölgesine ilişkin 1/5000 ölçekli 24.06.2022 tasdik tarihli plan notu tadilatı askıya çıkarıldı.

Kadıköy Suadiye'de 14 milyon TL'ye satılık arsa!

İstanbul İli Üsküdar Belediye Başkanlığı, İstanbul Kadıköy, Suadiye'de yer alan arsayı 14 milyon TL bedelle satışa çıkardı.

Kadıköy'de 14 milyon TL'ye satılık arsa!

İstanbul İli Üsküdar Belediye Başkanlığı, İstanbul Kadıköy Suadiye'de yer alan arsayı 14 milyon 1 bin 960 TL bedelle satışa çıkardı.

Kadıköy Şekerciler Apartmanı kentsel dönüşümle yıkılacak!

Kadıköy'de bulunan Şekerciler Apartmanı için kentsel dönüşüm dahilinde yıkım karar alındı.  Mimarlar ve kent araştırmacıları, binanın girişinde bulunan ve ressam Jale Yılmabaşar tarafından tasarlanan seramik panonun korunması için çağrı yaptı.

Kadıköy kentsel dönüşüm bekliyor! 

Lüks Konut Uzmanı Sercan Göller, Kadıköy - Bağdat Caddesi çevresindeki kentsel dönüşümü değerlendirdi.

Türk Hava Kurumu Kadıköy'deki gayrimenkulünü satışa çıkardı!

Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı, İstanbul İli Kadıköy İlçesi, Suadiye Mahallesi'nde yer alan gayrimenkulü satışa çıkardı. 

İstanbul'un depreme en dayanıklı ilçesi Kadıköy!

1999 depremi sonrası kentsel dönüşüm konusunda önemli adımların atıldığı Kadıköy'ün, İstanbul depremine en hazır semtlerden biri olduğu belirlendi. Lüks Konut ve Gayrimenkul Uzmanı Sühran Aras, konuya ilişkin bir analiz yaptı.

Esat Temimhan: Kadıköy'ün kentsel dönüşüm sorununu çözeceğiz!

CHP Kadıköy Belediye Başkan aday adayı Esat Temimhan yaptığı açıklamada ilçenin en büyük sorununun kentsel dönüşüm, trafik ve imar rantı olduğunu belirtti.

kadıköy suadiye kentsel dönüşüm 2014 Haberi

kadıköy suadiye kentsel dönüşüm 2014


 


Kadıköy sınırları içinde yer alan Suadiye halkı dönüşüm için bakanlıktan çıkacak kararı bekliyor. Kadıköy kentsel dönüşümde en büyük engel imar oranları. Şu anda geçerli olan 2,07 olan imar hakkının 2,50’ye çıkartılması isteniyor. Fakat Çevre ve Şehircilik Bakanlığı  Kadıköy Belediyesi’nin imar artış talebine aradan bir yıl geçmesine rağmen henüz onay vermedi. 


Umutlar tükendi

Kadıköy Belediyesi imar artışını içeren yeni planı 1 Şubat 2013’te bakanlığa iletmişti. Bugün konuyla ilgili gelişmeleri öğrenmek üzere aradığımız Kadıköy Belediyesi’nden “Bizim umudumuz kalmadı” açıklaması geldi. 


Onay çıkmazsa ne olacak?

1 yıldır beklenen onay bakanlıktan çıkmazsa Suadiye’de dahil tüm Kadıköy sınırlarında yer alan mahallelerde vatandaş 2,07 emsale göre kendi çabasıyla...