18 / 05 / 2024

kadıköyde riskli alanlar

kadıköyde riskli alanlar

Funda Özkan Akşam Gazetesi'ndeki bugünki köşesinde kentsel dönüşümü kaleme aldı. Remax Pazarlama ve Operasyon Direktörü Gökhan Karahan “Yasanın ruhuna uygun olmayan Bağdat Caddesi sakinleri merak sardı”...

Kadıköy ve Kartal'da 9 bin 500'e yakın riskli yapının yıkımı tamamlandı! 

Megakent İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Bu kapsamda, Kadıköy ve Kartal'da 9 bin 500'e yakın riskli yapının yıkımı tamamlandığı belirtildi. İşte detaylar...

Kadıköy Merkez E-5 Otoyolu Ara Bölgesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Kadıköy ilçesi, Merkez, E-5 ( D-100 ) Otoyolu Ara Bölgesi Mer'i Nazım İmar Planlarına, Riskli Yapılara ilişkin ( plan notu ilavesi ) 1/5000 ölçekli 29.11.2021 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Kadıköy'de riskli bina endişesi!

2019 senesinde Silivri'de meydana gelen deprem sonucunda Kadıköy'de hasar alan binada oturan sakinler binaların yıkılma endişesiyle yaşıyor. 

Kadıköy’de 5 katlı bina tahliye edildi!

İstanbul'da yaşanan 5.8 büyüklüğündeki depremden sonra Kadıköy'deki 5 katlı bina yapılan incelemelerden sonra riskli olduğu gerekçesiyle polis ve zabıta kontrolünde tahliye edildi.

Kadıköy Merdivenköy iletişim!

Kadıköy Merdivenköy iletişim bilgileri haberimizde yer alıyor. Toplamda 500 daireden oluşacak projede konut ve ticaret alanları bulunuyor.

Kadıköy Merdivenköy Konutları geliyor! Yeni proje!

C'C Yapı A.Ş. tarafından İstanbul Anadolu Yakası Kadıköy'de hayata geçirilecek olan Merdivenköy Konutları projesi konut+ticaret alanlarından oluşacak. 

Kadıköy'de 26 bin riskli binadan 6 bini dönüşüme girdi!

Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği (AYİDER) Başkanı Melih Tavukçuoğlu, Kadıköy İlçesi’nde 26 bin riskli binadan 6 bininin dönüşüme girdiğini söyleyerek dönüşümün 15 yıl süreceğini söyledi.

Kadıköy'de 5 yılda 2 bin 500 konut yıkıldı!

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, ilçedeki kentsel dönüşüm çalışmasını değerlendirdi. Nuhoğlu, 2012'den bu 3 bin 300'e yakın riskli bina tespit edildiğini, 2 bin 500'e yakınının yıkıldığını belirtti.

Uplife Kadıköy ödeme şartları!

Uplife Kadıköy projesinde alanları 57 metrekare ile 130 metrekare arasında değişen 1+1, 2+1 ve 3+1 daire tipleri yer alıyor. Proje Teknik Yapı imzasını taşıyor...

Kadıköy Koşuyolu Turizm Tesis Alanı imar planı askıda!

İstanbul Kadıköy İlçesi, Koşuyolu - Acıbadem - Hasanpaşa Mahallesi, Nazım İmar Planında Turizm Tesis Alanlarına ilişkin Plan Notu Değişikliği askıya çıkarıldı...

Kadıköy Merkez E-5 Otoyolu ara bölgesi uygulama imar planı askıda!

İstanbul Kadıköy Merkez E-5 Otoyolu ara bölgesi Turizm Tesis Alanlarına ilişkin uygulama imar planı değişikliği askıya çıkarıldı...

Kadıköy Suadiye Sahil satış fiyatları!

Suadiye Sahil projesi Teknik Yapı tarafından inşa ediliyor. Kadıköy Suadiye Sahil satış fiyatları daire alanlarına göre değişiyor.

Uplife Kadıköy Teknik Yapı fiyat listesi!

Uplife Kadıköy Teknik Yapı fiyat listesi peşin ödemelerde 367 bin 381 TL'den başlıyor. Uplife Kadıköy'de konut ve ticaret alanları yer alıyor...

kadıköyde riskli alanlar Haberi

kadıköyde riskli alanlar

Funda Özkan Akşam Gazetesi'ndeki bugünki köşesinde kentsel dönüşümü kaleme aldı.

Aile şirketi Akyıldız İnşaat’ın sahibi, arkadaşım Salih Akyıldız’ın “Kadıköy’de yıkıp yeniden yaptığımız bina sayısı 120’yi buldu. 120’den sonra saymayı da bıraktım” dediğinde dikkatimi çekmişti. 

Kentsel dönüşüm ile ilgili Mart 2014 itibarıyla rakamlara bakıyorum: Toplam talep 28 bin 617. Bunun 17 bin 100’ü İstanbul’da. İstanbul’da olası büyük deprem öncesinde hazırlık olarak yorumlayabiliriz. 


İşin ilginci yasa, afet riski için çıkarıldı ama ‘Binam yenilensin. Değeri artsın’ diye bir düşünce de var.’ 

Remax Pazarlama ve Operasyon Direktörü Gökhan Karahan da “Yasanın ruhuna uygun olmayan Bağdat Caddesi sakinleri merak sardı” diyor ve ekliyor: 

“Bağdat Caddesi, Kadıköy muhtemelen en riskli yer değil. Ancak son dönemde Esenyurt, Kadıköy’ü geçmiş durumda. Zaman geçtikçe de insanlar yasanın ruhuna uygun davranacaktır.” 

Rakamlar da diyor ki; 

“Esenyurt’ta...