29 / 04 / 2024

kadıköydeki tarihi binalar

kadıköydeki tarihi binalar

İstanbul Kadıköy’de 200 yıldan fazla süredir ayakta olan dört katlı ve restorasyonu beklenen tarihi bina sabaha karşı çöktü.

Kadıköy'deki o inşaat için koruma amaçlı imar planı hazırlandı! İBB, 'kurul kararına aykırı' dedi.

İstanbul Kadıköy’de bulunan tescilli tarihi eser Sokullu Konağı ve arkasında yer alan 2 bloklu sitenin iskan ruhsatını alabilmesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koruma amaçlı imar planı hazırladı... İşte detaylar...

Eminönü, Karaköy, Beşiktaş ve Kadıköy... İstanbul'da terk edilmiş binalar tehlike sinyalleri veriyor!

İstanbul'da genellikle Eminönü, Karaköy, Beşiktaş, Kadıköy ve Üsküdar gibi yerlerde bulunan terk edilmiş, kullanılmayan binalar İstanbul için tehlike siyalleri veriyor.

Kadıköy’ün simgesi satıldı:449 milyon 363 bin 500 lira

İstanbul Kadıköy’de bulunan ve ‘Kadıköy’ün simgesi’ olarak bilinen tarihi ‘Perili Köşk’ satıldı. İcradan satışa çıkarılan 116 yıllık Ragıp Paşa Köşkü’nü bugün tek alıcı olan Türkiye İş Bankası satın aldı.

Assos Behramkale'deki tarihi binalar yıkılacak mı?

“Assos’ta katliam” iddialarıyla gündem olan, Çanakkale’nin Behramkale Köyü’nde, özel bir şirkete hazırlatılan “Koruma Amaçlı İmar Planı” ile köydeki birçok binanın yıkılması planlanıyor. 

Kadıköy'de riskli bina endişesi!

2019 senesinde Silivri'de meydana gelen deprem sonucunda Kadıköy'de hasar alan binada oturan sakinler binaların yıkılma endişesiyle yaşıyor. 

Kadıköy'deki Gazhane Binaları'nın restorasyonunda son durum ne?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kadıköy Hasanpaşa'daki Gazhane Binaları'nda yapılan restorasyon alanını ziyaret etti.

Tekirdağ'daki tarihi binalar restore ediliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, kentteki tarihi binaları restore ediyor...

Tarihi binalar halkın hizmetine giriyor!

Beyoğlu Kültür Yolu Planı için, kullanılmayan tarihi binaların sahipleriyle görüşmelerde bulunduklarını söyleyen  Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Bunların tamamını sadece kültür ve sanat amaçlı olarak başta İstanbul olmak üzere Türk halkının kullanımına kazandıracağız” diye konuştu. 

Kadıköy’deki icradan satılık ‘Perili Köşk’ havadan görüntülendi!

Kadıköy Caddebostan'da yer alan 'Küçük Dolmabahçe', 'Saray Yavrusu' ve 'Perili Köşk' gibi adlarla da anılan tarihi Ragıp Paşa Köşkü, icradan satışa çıkarıldı.

Kadıköy'deki 'Perili Köşk' icradan satılık!

Kadıköy Caddebostan'da bulunan, tarihi Ragıp Paşa Köşkü diğer adıyla "Perili Köşk" olarak ta bilinen bina icradan satışa çıkarıldı...

Yeni Boğaziçi yasasıyla tarihi binalar da yıkılabilecek!

İstanbul Boğazı’ndaki tüm yetkilerin İBB’den Cumhurbaşkanlığı’na devredilmesini öngören yasa tasarısı ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Hukukçular, yasa tasarısındaki yeni maddeler ile tarihi binaların yıkım ve restorasyonunun da Boğaziçi Başkanlığı'nın kontrolünde olacağını söyledi...

Afyonkarahisar'da tarihi binalar çürümeye terk edildi!

Afyonkarahisar’ı Bolvadin ilçesinde çürümeye yüz tutmuş terk edilmiş tarihi binalar vatandaşlar için büyük tehlike oluşturuyor. 

Kadıköy Gazhane Binaları'nın restorasyon süreci uzadı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Hasanpaşa Kapalı Pazar Alanı, restorasyonu devam eden Kadıköy Gazhane Binaları ve Kurbağalıdere'deki ıslah çalışmalarını denetledi.

kadıköydeki tarihi binalar Haberi

kadıköydeki tarihi binalar

İstanbul Kadıköy’de 200 seneden fazla süredir ayakta olan dört katlı ve restorasyonu beklenen tarihi binadan yola dökülen parçalar çevrede paniğe sebep oldu. Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre, çöken binanın olduğu sokakta bir çok dizi ve filmin çekildiği öğrenildi.

Kadıköy Rasimpaşa Mahallesi Yel Değirmeni Sokak’ta yer alan ve restorasyonu beklenen tarihi binanın üst katlarından kopan parçalar saat 03.40 sıralarında yola dökülmeye başladı. İhbar üzerine olay yerine polis ve zabıta ekipleri de sevk edildi. Zabıta ekipleri, binanın kullanılmadığını ve tarihi eser olarak kayıtlı olduğunu söykerken binadan dökülen parçaların çevredeki binalara ve yoldan geçen vatandaşlara zarar vermemesi için de önlem aldı.

Polis, sokağın giriş ve çıkışlarını güvenlik şeridi çekerek tedbir amaçlı kapatırken binandan dökülen parçalar ise belediye ekiplerinde temizlendi. Binanın üst kısımlarda çatlaklar...