03 / 05 / 2024

kadınların tapu sahipliği

kadınların tapu sahipliği

Türkiye genelinde son 7 ayda 795 bin 115 konut ve işyeri el değiştirdi. El değiştiren gayrimenkullerin yüzde 41 ine denk gelen 325 bin 997 bağımsız birimin sahibi kadın oldu.

Kadınların gayrimenkule ilgisi giderek artıyor!

Emlakjet tarafından açıklanan resmi verilere göre kadınların erkeklere oranla daha fazla konut arama yaptığı ortaya çıktı. İşte tek tek açıklanan o veriler...

Ev kadınlarına yönelik emeklilik torba yasada!  

Çalışmayan ev kadınlarının emeklilik hakları ve prim destekleri ile ilgili düzenlemenin torba yasa ile Meclis’e gelmesi bekleniyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın açıklamaları sonrasında ev hanımlarının sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanması da gündeme geldi.

Depremzede iş kadınlarının bakım yükümlülükleri arttı

DASİFED Başkanı Gülay Gül, deprem sonrasında yaşanan iş yerini ve işini kaybetmiş girişimci kadınların yaklaşık yüzde 70’inin bakım yükümlülüklerinin arttığını kaydetti. İşte haberin detayları...

Almanya'da ev sahipliği oranı düştü, altın alımları azaldı! Zengin ülkenin fakir halkı Almanlar paraları ne yapıyor?

Almanya'da konut krizi sorunu büyüyor. Konut ve kira fiyatlarının yüksek seviyelere ulaştığı Almanya'daki halkın ev sahipliği azalırken, altın gibi kıymetli varlıkların da alımlarında gerileme oldu. Peki Almanlar paraları ne yapıyor? 

Erik ve kiraz cep yakıyor: Fiyatı çeyrek altınla yarışıyor!

Yaz meyveleri tezgahlarda yerini almaya başladı. Özellikle hamile kadınların tercih ettiği kiraz ve erik gibi yaz meyvelerinin fiyatları altınla yarışıyor. 

Kadınların el emeği ürünleri Zorlu Center’da kapış kapış gitti!

Kooperatifler çatısı altında ekonomiye katkıda bulunan kadınların el emeği ürünleri Zorlu Center’da sergilendi. Zorlu Enerji’nin kurumsal sosyal sorumluluk projesi kapsamında gerçekleştirdiği etkinlikte el emeği ürünler büyük ilgi gördü.

bp Türkiye istasyonları kadınların el emeği ürünleriyle renkleniyor!

bp Türkiye ile Kadın Emeğini Destekleme Vakfı (KEDV) tarafından gerçekleştirilen iş birliği çerçevesinde kadınların el emeği ürünleri bp istasyonlarında satılmaya başlandı.

KAGİDER Başkanı Bezircioğlu: ‘Kadınların iş gücüne katılım oranı OECD ortalamasının çok altında!’

KAGİDER Başkanı Esra Bezircioğlu, Türkiye’de kadınların iş gücüne katılım oranlarının OECD ortalamasının çok altında kaldığını ifade etti. Bezircioğlu, son 10 senede yüksek nitelikli işlerde istihdamın düştüğünü, düşük nitelikli işlerde ise istihdamın arttığını belirtti.

Yıkılmış, ağır ve orta hasarlı binaların hak sahipliği açıklandı mı, nasıl sorgulanır?

Depremden etkilenen vatandaşlar yıkılmış, ağır ve orta hasarlı binaları için bazı haklara sahip olabilecek. Peki, hak sahipliği açıklandı mı, nasıl sorgulanır? İşte detaylar...

Tasarruf sahipliği artarken, kadınlardaki tasarruf oranındaki yükseliş dikkat çekti!

ING Türkiye tarafından gerçekleştirilen Türkiye’nin Tasarruf Eğilimleri Araştırması’nın 2023 yılı ilk çeyrek sonuçlarına göre, tasarruf sahipliği oranı yüzde 19’a çıkarken, kadınlarda tasarruf sahipliği oranı 4,5 puan yükseldi.

KAGİDER: Türkiye'de kadınların yüzde 70'i iş gücünün dışında!

"Türkiye’de Kadınların İş gücüne Katılımı" başlığı ile hazırlanan raporda, kadınların istihdam edildikleri işlerin özelliklerine bakıldığında son on yılda yüksek nitelikli işlerde istihdamın azaldığı, düşük nitelikli işlerde ise arttığı belirtildi.

Aile Bakanlığı ödemelerinden sonra ev kadınlarına yeni müjde

Aile Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen ödemeler ev kadınlarının elini çok ciddi anlamda rahatlatmıştı. Aile Bakanlığı ödemelerinden sonra ev hanımlarına yönelik çok önemli bir müjde daha geldi.

Eşini kaybeden kadınlar için açıklandı! Başvuru yapanlara 2000 TL ödeme yapılacak! Başvuru tarihini sakın kaçırmayın!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, eşi vefat eden kadınlar için duyuru yaptı. Başvuruda bulunanlara 2 bin TL ödeme yapılacak. İşte detaylar!

kadınların tapu sahipliği Haberi

kadınların tapu sahipliği
Türkiye genelinde son 7 ayda 795 bin 115 konut ve işyeri el değiştirdi. El değiştiren gayrimenkullerin yüzde 41 ine denk gelen 325 bin 997 bağımsız birimin sahibi kadın oldu. Kadınların tapudaki hakimiyeti Türkiye'deki toplam gayrimenkuller baz alındığında ise yüzde 35'i geçiyor. 131 milyon konutun 45 milyon 850 bini kadınların sahipliğinde bulunmakta.


Marka konutlara imza atan Aydınlı Grup yeni projelere hazırlanıyor.
Günde en az 10 arsanın kendilerine geldiğini belirten Genel Müdür Yardımcısı Alpay Çepni, yakın zamanda yeni projeleri hayata geçireceklerini söyledi. 4 arsa ile ilgilendiklerini ve bunlardan 2 tanesi ile el sıkışmak üzere olduklarını aktaran Çepni, kısa sürede en az iki projenin tanıtımına çıkacaklarım aktardı.

Fizibilite çok önemli

İnşaat sektöründe başarıya giden yolun iyi bir araştırmadan geçtiğine dikkat çeken Çepni, satışta başarılı olan...