02 / 05 / 2024

kadir gecesi sancaklar cami

kadir gecesi sancaklar cami

Sancak Ailesi’ne ait Emre Arolat tarafından tasarlanan Sancaklar Cami'nin kapıları önümüzdeki Kadir Gecesi açılıyor...

Çamlıca Camisi'nde sona doğru!

Çamlıca Camisi, planlandığı gibi Kadir Gecesi yerine birkaç ay sonra ibadete açılacak. Cami İstanbul'un simgelerinden biri olacak....

Çamlıca Cami Kadir Gecesi'ne yetiştirilmeye çalışılıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Çamlıca Camisi'ni inşallah Kadir Gecesi'ne yetiştirmeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu...

Bursa Yeşil Cami, Kadir Gecesi ibadete açıldı!

Bursa'nın İznik ilçesinde bulunan Yeşil Cami, 1 yılda bitirilen restorasyon çalışmalarıyla Kadir Gecesi ilk günkü ihtişamı ile ibadete açıldı. Caminin çevre düzenlemesi içinde Bursa Kültür Varlıkları Kurulu'ndan projenin tasdiki bekleniyor.

Çamlıca Camii bugün ibadete açılıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde temelini attığı Çamlıca Camisi bu akşam Kadir Gecesi için ilk kez ibadete açılacak. Yaklaşık 10 bin kişi caminin avlusunda teravih namazı kılacak.

Çamlıca Cami yarın ibadete açılıyor!

Temeli 6 Ağustos 2013'te atılan ve kaba inşaatının tamamlanmasına sayılı günler kalan Çamlıca Camisi'nde Kadir Gecesi teravih namazı kılınacak.

Çamlıca Cami Kadir Gecesi'nde ibadete açılıyor!

Çamlıca Cami 1 Temmuz Cuma günü Kadir Gecesinde ibadete açılıyor. Resmi açılışının daha sonra yapılacağı camide 12 binden fazla müslüman ibadet edebilecek.

Çamlıca Camisi bir günlüğüne açılıyor!

Külünk, projeye başladıklarında 1 Temmuz 2016 Kadir Gecesi vatandaşları camiye ibadet etmeye davet ettiklerini hatırlatarak, "Bu sözü yerine getirmek için şadırvan avlumuzu namaz kılacak şekilde organize ediyoruz." dedi.

Çamlıca Camisi'nde bayrak asma işlemi tamamlandı!

Kadir Gecesi’ne denk gelen 1 Temmuz’da açılması planlanan Cumhuriyet tarihinin en büyük camisinin minareleri arasına asılacak Türk bayrağı tamamlandı

Çamlıca Camisi'nde sıra kubbe yapımında!

6 Ağustos 2013’te temeli atılan Çamlıca Camisi’nin kaba inşaatının yüzde 95’i tamamlandı. Caminin 1 Temmuz 2016 Kadir Gecesi ibadete açılması için 500 kişilik ekip gece gündüz çalışıyor.

Çamlıca Camii Temmuz 2016'da açılacak!

Cumhuriyet tarihinin en büyük camiisi olacak olan İstanbul Çamlıca Camii'nin bitmesi için günler sayılmaya başlandı. Caminin 1 Temmuz 2016'da Kadir Gecesi'nde ibadete açılması planlanıyor.

YTÜ Davutpaşa Kampüsü Camii açıldı!

Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü Camii, Kadir Gecesi’ne özel programla açıldı. Davutpaşa Kampüsü Orta Bahçe’de gerçekleştirilen iftar yemeğinin ardından, caminin açılışı Kadir Gecesi’ne özel Mevlid-i Şerif’le gerçekleştirdi.

Üsküdar Validebağ Camii Ramazan Bayramı'nda açılacak!

Üsküdar'da, günlerce çevrecilerin eylemlerine sahne olan Validebağ Camii, Ramazan Bayramı’nda ibadete açılacak.Kadir Gecesi ibadete açılması planlanan camide çalışmalar uzayınca açılış bayram namazına ertelendi.

Üsküdar Validebağ Camii ne zaman açılacak?

Üsküdar'da, günlerce çevrecilerin eylemlerine sahne olan Validebağ Camii, Ramazan Bayramı’nda ibadete açılacak. Kadir Gecesi ibadete açılması planlanan camide çalışmalar uzayınca açılış bayram namazına ertelendi.

kadir gecesi sancaklar cami Haberi

kadir gecesi sancaklar cami

Türkiye’deki cami mimarisine ve gündemine yeni bir boyut getirecek bir inşaat Büyükçekmece’de iki yıldan bu yana devam ediyor. Kamuoyunda daha çok ilaç dağıtım sektörünün etkin oyuncusu Hedef Allianz ile tanınan ancak son dönemde farklı işlerle de ön plana çıkan Sancak Ailesi’ne ait Sancaklar Vakfı tarafından yürütülen proje ile oluşturulan Sancaklar Cami, kapılarını önümüzdeki Kadir Gecesi açacak.


Ünlü mimar Emre Arolat tarafından tasarlanan Sancaklar Camii’nin en büyük özelliği mimarisinin, bugüne kadarki camilerden çok farklı dizayn edilmesi. Cami de alışılmış bir minare ve kubbe olmayacak. Yerin altı kat altına inşa edilen cami, mütevazılığı ve sadeliği ile dikkat çekecek. İç bünyesi Hira Mağarası’ndan esinlenen caminin dış cephesi doğal yeşillikler ve toprakla örtülecek. İçeride ışık ve lamba değil tamamen güneş ışığı kullanılacak. 2 milyon dolara mal olacak cami, iç bünyesinde 800, dış...