22 / 07 / 2024

kadir topbaş çarpık yapılaşma

kadir topbaş çarpık yapılaşma

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 1.979 hektarlık alanı kapsayacak "Riva Yerleşimi Kültür-Turizm-Sağlık-Spor Köyü Uluslararası Kentsel Tasarım Hizmet Alımı Projesi"nin tanıtımını yaptı.

Kadir Topbaş: Kadıköy'e 3,3 milyarlık yatırım yaptık!

Kadıköy Evet Platformu’nun düzenlediği mitingde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kadıköy’e 3.3 milyar lira yatırım yaptıklarını belirtti.

Kadir Topbaş: Şişli'ye 3,5 milyarlık yatırım yaptık!

stanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Şişli'de vatandaşlarla bir araya geldi. Topbaş yaptığı açıklamada Şişli'ye 3,5 milyar TL'lik yatırım yaptıklarını belirtti.

Kadir Topbaş: Büyük ölçekteki projelerimiz bitmek üzere!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılışını değerlendiren Kadir Topbaş, "Dünyada bazı özellikleriyle önde gelen 3. köprümüzün açılışını yaptık. Yine büyük ölçekte bitmek üzere olan projelerimiz var." dedi.

Ali Kılıç'tan Kadir Topbaş'a tünel çağrısı!

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın tünel için İBB Başkanı Kadir Topbaş güzellemeleri şaşırttı. Başkan Kılıç, belediye binasından Bölge Hastanesi’ne uzanan 950 metre uzunluğunda bir tünel yapımı çağrıda bulundu.

Sancaktepe Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi açıldı!

İstanbul’da 11 yıldır büyükşehir belediye başkanlığı görevini yürüten Kadir Topbaş, kentte ilk kez adının verildiği kültür ve sanat merkezini açtı.

Kadir Topbaş Büyükçekmece Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi inceledi!

Büyükçekmece’de yapımı bitmek üzere olan ileri biyolojik atıksu arıtma tesisini basın mensuplarıyla gezen Başkan Kadir Topbaş, “İstanbul’daki atıksuların yüzde 97’sini arıtılır hale getirdik'' dedi.

Kadir Topbaş Büyükçekmece İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'ni inceledi!

Büyükçekmece’de yapımı bitmek üzere olan ileri biyolojik atıksu arıtma tesisini basın mensuplarıyla gezen Başkan Kadir Topbaş yaptığı açıklamada “İstanbul’daki atıksuların yüzde 97’sini arıtılır hale getirdik" DEDİ

İsmail Erdem Kadir Topbaş Kültür Kompleksi'ni inceledi!

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Sancaktepe'de inşaatı devam eden Yenidoğan Dr. Kadir Topbaş Kültür Kompleksi projelerindeki çalışmaları denetledi, Erdem Yenidoğan İtfaiye Merkezini de ziyaret etti...

Kadir Topbaş: İstanbul diğer büyükşehirlerden ayrılmalı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, Başbakan Ahmet Davutoğlunun kamuda şeffaflık paketi toplantısında gündeme gelen imar değişikliği ve İstanbul için düzenlenecek özel yasa ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Kadir Topbaş: İstanbul'u turizmle kalkındırdık!

Adanada düzenlenen Akıllı Şehirler ve İnovasyon Zirvesi'ne katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, tecrübelerini aktardı. Topbaş "istanbul'a gelen 2 milyon turisti, 12 milyonun üzerine çıkardık" dedi.

Kadir Topbaş: İstanbul'un ekonomisi 127 ülkeden büyük!

“Şehrin Geleceği, Geleceğin Şehri” zirvesine Katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, kararlılık içerisinde geleceğin şehirlerini oluşturmak için kentsel dönüşüme hız kesmeden devam ettiklerini söyledi...

ESEV, Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi'nde eğitimlere başlıyor!

Esenler Belediyesi Sanat Evi (ESEV) yeni dönemde yeni merkezinde, sanatseverlere kapılarını açıyor. ESEV artık Nine Hatun Mahallesi'ndeki Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi'nde sanat eğitimlerine devam edecek.

Kadir Topbaş: Hiç yağmur yağmasa bile 145 günlük suyumuz var!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Şu anda bizim hiç yağmur yağmadığı takdirde 145 günlük suyumuz var. Ancak boşa akıtılmamalı, kullanım konusunda dikkatli olunmalı" dedi.

kadir topbaş çarpık yapılaşma Haberi

kadir topbaş çarpık yapılaşma


İstanbul Metropoliten Kentsel Tasarım Merkezi'nde (İMP) düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Topbaş, İstanbul'da doğal ve kültürel değerleri koruyan, çevreye saygılı örnek projeler hazırlanmasına öncelik verdiklerini, bu çerçevede "Çevre Düzeni Planı"na uygun olarak hazırlanan projenin, Riva Köyü ve Beylik Mandıra Alt bölgesinde doğa ile uyumlu, kentlilerin kültür, turizm, sağlık ve spor etkinliklerinden yararlanmasına imkan tanıyacağını söyledi.


Projenin uygulama alanının 1.979 hektar (19 milyon 790 bin metre kare) olduğunu ve tarihi yarımada büyüklüğündeki bu alanın, Kartal kentsel dönüşüm alanının da 6 katı olduğuna işaret eden Topbaş, koruma kullanma dengesini gözeterek farklı bir bölge oluşturmayı hedeflediklerini anlattı.


Topbaş, alanın yüzde 31'inin mutlak koruma alanı olduğunu, 619 hektarlık bu alanın 472 hektarının tarım ve...