02 / 05 / 2024

Kahramanmaraş 2017 kentsel dönüşüm

Kahramanmaraş 2017 kentsel dönüşüm

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl proje kapsamına alınan kentsel dönüşüm çalışmalarında ilk kazma Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’ın katıldığı törenle vuruldu ve kentsel dönüşüm başlamış oldu.

Kahramanmaraş'taki 10 bin konutluk Kentsel tasarım projesine yeni alanlar eklenecek!

6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş depremlerin ardından, şehirlerdeki konut ve iş yeri inşaatları tüm hızıyla sürüyor. Peki 10 bin konut ve iş yerini kapsayan "Kentsel tasarım projesi"nde son durum ne?

5 farklı noktada 300’ün üzerinde iş yeri ve konut inşa edilecek!

Kahramanmaraş'ta kentsel tasarım projesi ile 5 farklı noktada 300’ün üzerinde iş yeri ve konut hayata geçirilecek. 

Bakan Özhaseki'den yeni yapılarla ilgili net açıklama geldi: 4 katı geçmeyecek!

Kahramanmaraş’ta kentsel dönüşüm toplu temel atma töreninde konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, yeni yapılacak inşaatlarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Kentsel dönüşüme hızlı çözüm! 19 maddede...

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta 7.7 ve 7.6'lık meydana gelen depremler on ilde de acı kayıplara neden oldu. Bu feci olay sonrasında kentsel dönüşüm konusu gündemde yer almaya başladı. Bu konuya dair merak edilenleri Avukat Kadir Kurtuluş 19 maddede sıraladı. İşte detaylar!

Kahramanmaraş Kültürpark'ta kentsel dönüşüm başladı!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör 2022 yılında Kahramanmaraş'ta yapmayı planladıkları kentsel dönüşüm projeleri hakkında bilgi verdi.

Kahramanmaraş'ta Tekke Kentsel Dönüşüm Konutları tamamlanıyor!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Kurtlar ve Saçaklızade'de kentsel dönüşüm projesi dahilinde inşa edilen konutlar 2022'nin başında teslim edilecek.

Kahramanmaraş Tekke'de kentsel dönüşüm rezerv konutları inşa ediliyor!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Kurtlar’da 17 bloktan oluşan 442 konut ve Saçaklızade rezerv alanındaki 3 bloktan oluşan 113 konut projelerine tüm hızıyla devam ediyor.

Kahramanmaraş Yusuflar kentsel dönüşüm projesinde evler teslim edilmeye başlandı!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Saçaklızade'de inşa ettiği konutları teslim etmeye başladı.  3 bloktan meydana gelen projede 95 daire yer alıyor. 

Kahramanmaraş'ta kentsel dönüşüm konutları yükseliyor!

Kahramanmaraş'ta kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmiyor. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı, Hayrettin Güngör, Kurtlar ve Saçaklızade'de devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldı. 

Kahramanmaraş Saçaklızade Toplu Konut projesi tamamlandı!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen  Tekke (Yusuflar) Kentsel Dönüşümü projesinde inşa edilen 95 konut ve 4 iş yeri hak sahiplerine teslim edilecek.

Kahramanmaraş Yusuflar kentsel dönüşüm projesinde sona gelindi!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Yusuflar Mahallesi'nde devam eden kentsel dönüşüm projesinde sona gelindi. Çalışmalar hakkında konuşan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör konutların kısa süre içerisinde sahiplerine teslim edileceğini belirtti.

Kahramanmaraş Dumlupınar'da 551 konut inşa ediliyor!

Kahramanmaraş'ın Dumlupınar ilçesinde devam eden kentsel dönüşümde 95 daire ve 4 iş yeri bitme aşamasına geldi. Proje dahilinde 551 konutun inşaatı da devam ediyor. 

İstanbul ve Türkiye'ye örnek olacak kentsel dönüşüm projesi!

İBB iştiraki KİPTAŞ, 2017’de “riskli bölge” ilan edilen Bağcılar Kirazlı Mahallesi’ndeki 7 blok, 190 konuttan oluşan “As Fatih Kent Sitesi”nin depreme karşı kentsel dönüşümünü yapacak. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Türkiye’ye de anlatacağız bu modeli örnek olarak" dedi.

Kahramanmaraş 2017 kentsel dönüşüm Haberi

Kahramanmaraş 2017 kentsel dönüşüm

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl proje kapsamına alınan kentsel dönüşüm çalışmalarında ilk kazma Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'ın katıldığı törenle vuruldu. Yusuflar Mahallesi'nde kentsel dönüşüm projesi, düzenlenen törenle başladı. Törende konuşan Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, insanı tekniğe uygun olmayan yapıların öldürdüğüne dikkat çekerek, kentsel dönüşüm sayesinde insanların daha sağlıklı konutlara kavuştuğunu söyledi. Kaynak, "Deprem, afet aslında insan öldürmüyor. İnsani öldüren tekniğe uygun olmayan yapılar. Deprem öldürmüyor, yapı öldürüyor. Bugün gerçekten tarihi bir ana şahitlik ediyoruz. Bir yapının, bir eserin temel atma merasimi olur da bir tarihi olur, ama bir yıkım başlar ve buna bir tören yapılması bu gerçekten önemli bir tarihi andır bizim için. Çünkü yöresel olarak tekke olarak bildiğimiz ama resmen Yusuflar Mahallesi, Kahramanmaraşımızın ortasında konumu itibariyle çok...