17 / 05 / 2024

Kahramanmaraş 2023 hedefi

Kahramanmaraş 2023 hedefi

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük, Kahramanmaraş'ın 2023 hedefinin 5 milyar dolar ihracat ve Türkiye'nin ilk 10 büyük ili arasında girmek olduğunu söyledi.

Kahramanmaraş'ta konut imarlı arsa satılıyor! İhalesi 6 Aralık'ta!

Onikişubat Belediye Başkanlığı, Kahramanmaraş'ta yer alan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu satış ihalesi 6 Aralık 2023 tarihinde yapılacak.

SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta deprem!

AFAD ve Kandilli Rasathanesi'nin resmen açıkladığı son dakika verilerine göre, Kahramanmaraş Andırın'da 3.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İşte AFAD'ın yayımladığı 3 Kasım 2023 son depremler listesi...

Kahramanmaraş’ta açık otoparkı bulunan bir dükkan satılacak!

Kahramanmaraş ili, Onikişubat ilçesinde yer alan bir dükkanın ihaleyle satılacağı öğrenildi. Açık artırma yoluyla satılacak dükkanın ihalesinin 21 Kasım 2023 Salı günü saat 10’da yapılacağı öğrenildi.

SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta 4,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi

AFAD ve Kandilli Rasathanesi'nin açıklamış olduğu son dakika verilerine göre, Kahramanmaraş'ın Göksun İlçesinde 4.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. İşte haberin ayrıntısı ve 30 Ekim 2023'te meydana gelen son depremler listesi...

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu'ndaki 19 bin 279 depremzedenin hak sahipliği başvurusuna onay!

Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerden sonra hak sahipliği müracaatı yapan 19 bin 279 afetzedenin başvurusu onaylandı.

Kahramanmaraş Türkoğlu'ndaki köy afet konutları Kasım'da teslim edilecek!

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremlerden etkilenen Türkoğlu ilçesine bağlı 5 kırsal mahallede inşaat çalışmaları tamamlanmış olan 250 tek katlı köy tipi kalıcı afet konutu Kasım ayında sahiplerine teslim edilecek.

Şanlıurfalılar müjde! 897 adet deprem konutu Aralık 2023'te teslim edilecek!

Türkiye'de 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Şanlıurfa'da inşa edilen deprem konutlarının teslim tarihi belli oldu.  897 adet deprem konutu Aralık 2023'te teslim edilecek.

Mobilya sektöründe 2023 yılı ihracat hedefi 10 milyar dolar!

İstanbul Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Özkan, sektörün 2023’te 8,4 milyar dolarlık ihracat yaptıklarını söyledi. Erkan, “2023’ü 10 milyar dolarlık hedefle kapatacağımızı düşünüyoruz” dedi.

SON DAKİKA DEPREM: Az önce nerede, ne zaman deprem oldu? 18 Ağustos 2023 güncel depremler!

Ülkemizde sıkça yaşanan depremlerden en sonuncusu 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli gerçekleşti. Şu an iyileşme süreci yaşanıyor ancak artçı sarsıntılar devam ediyor. İşte AFAD ve Kandilli Rasathanesi'nin hazırladığı 18 Ağustos 2023 tarihli son depremler listesi...

SON DAKİKA DEPREM OLDU! Kahramanmaraş'ta 4 büyüklüğünde deprem! Az önce deprem mi oldu? 23 Temmuz 2023

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde saat 13.48'de 4 büyüklüğünde deprem oldu. Peki, bugün Türkiye'nin hangi illerinde deprem oldu? İşte detaylar...

Son depremler! 17 Haziran 2023 deprem mi oldu? En son nerede deprem oldu? İşte Kandilli Rasathanesi deprem listesi!

Deprem mi oldu? Bugün nerede, kaç şiddetinde deprem oldu? Bu sorular yaşanan Kahramanmaraş depremlerinden sonra çok sık sorulmaya başlandı. İşte 17 Haziran 2023 deprem listesi!

Kahramanmaraş depremlerinden önce Aralık ve Ocak'ta 2 öncü deprem olduğu belirlendi: Fay kırılacağını haber vermiş!

Doç. Dr. Ökmen Sümer, Kahramanmaraş merkezli büyük yıkıma ve ölümlere neden olan deprem öncesi 18 Aralık 2022'de Kırıkhan'da 4.8 ve 15 Ocak 2023'te ise Sivrice'de 4.9 büyüklüğünde artçısı olmayan 2 öncü deprem olduğuna, fayın kırılacağını haber verdiğine dikkat çekti. İşte o açıklamalar...

Züccaciye sektöründe 2023 hedefi: 7 milyar dolarlık ihracat!

Geçen yıl ev ve mutfak eşyalarında 6,1 milyar dolarlık yurt dışı satışı gerçekleştiren züccaciye sektörü, bu yılı 7 milyar dolarlık ihracatla kapatmayı hedefliyor.

Kahramanmaraş 2023 hedefi Haberi

Kahramanmaraş 2023 hedefi

A Plus Ekonomi programına açıklamalarda bulunan Başkan Karaküçük, Kahramanmaraş ekonomisinin geçmişini, şu anını ve gelecekteki yeri hakkında bilgiler verdi. Kahramanmaraş'ın Türkiye Ekonomisine değer ürettiğini belirten Karaküçük: "Ekonomisi tarıma bağlı iken 80 li yıllarla birlikte sanayileşme ivmesi kazanan Kahramanmaraş, bugün Türkiye'nin en önemli sanayi ve enerji üsleri arasında bulunmaktadır. 870 üretici şirketiyle; tekstil, metal sanayii, elektrik üretiminde, çimento ve kağıt sektöründe Türkiye üretiminde ciddi bir paya sahip olan Kahramanmaraş; geriden gelerek yine sanayileşmek için fırsat kollayan ayakkabı üretimi ve altın işlemede Türkiye'nin ikinci büyük üretim merkezi konumuna ulaşmıştır. Bu yatırımlarla birlikte, Kahramanmaraş'ın toplam istihdamı 125 bine, sanayi istihdamı 80 bine ulaşmış, sanayi üretimi ise 5 milyar dolara yaklaşmıştır" dedi.



HER ZAMAN ÜRETEN ŞEHİR KAHRAMANMARAŞ 


Üretmek denince aklı Çin'in geldiğini belirten Karaküçük, Kahramanmaraş'ında...