27 / 04 / 2024

Kahramanmaraş enerji iletim hattı kamulaştırma

Kahramanmaraş enerji iletim hattı kamulaştırma

“154 kV (Kahramanmaraş 154-Kılılı) Brş.N-Kahramanmaraş 380 Enerji İletim Hattı Projesi” kapsamında proje güzergahına isabet eden alanlarda acele kamulaştırma yapılacak. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

İstanbul'da sismik boşluk riski! Marmara'da 244 yıldır enerji birikiyor! Uzman isim büyük İstanbul depremini açıkladı! 

Orta Marmara'da tam 244 yıldır enerji biriktiğini belirten Prof. Dr. Süleyman Pampal, Kahramanmaraş'taki 7.7 büyüklüğündeki depremlerin sismik boşlukta olduğunu söyleyerek özellikle İstanbul ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. 11 ili yerle bir eden sismik boşluk İstanbul'u da vuracak mı?

40 ülkenin enerji bakanı söz verdi! Deprem bölgesini toparlayacağız

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ili büyük etki ile vuran 2 depremin ardından yaralar sarılmaya devam ediyor.  Uluslararası Enerji Ajansının (IEA) Bakanlar Kurulu Toplantısı'nda 40 ülkenin enerji bakanları, bölgenin toparlanması için destek sözü verdi.

Herkes bu haberi bekliyordu! Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan ikmal açıklaması!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından ikmal tankerleriyle ilgili yaşanan sorunlarla ilgili açıklama yaptı.

Adapazarı - Tepeören Enerji İletim Hattı 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Tuzla ilçesi, 380 kV Adapazarı - Tepeören Kuzey ( Yenileme ) Enerji İletim Hattı'na ilişkin 1/5000 ölçekli 20.06.2021 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Doğu Anadolu Fayı'nın Kahramanmaraş bölümünde 500 yıllık birikmiş enerji var!

Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin yarattığı yıkımdan sonra, deprem uzmanları dikkatleri Doğu Anadolu Fayı'na çekti. Uzmanların açıklamasına göre, fay üzerindeki hareketliliğin sonraki etkisi Kahramanmaraş ve Hatay'da olabilir...

Kuzey Marmara Otoyolu bölgesinde acele kamulaştırma kararı!    

Kuzey Marmara Otoyolu ile keşisen enerji iletim hatlarının deplase edilmesi amacıyla ekli haritalar ile listelerde güzergahları ve bulundukları yerler ile ada ve parsel numaraları gösterilen taşınmazlar acele kamulaştırılacak.

Silivri RES TM Enerji İletim Hattı plan tadilatı askıda!

Silivri İlçesi, 154 KV Yamaçtepe 2. RES TM - Seymen Çöp Gaz TM - Silivri RES TM Enerji İletim Hattına ilişkin 1/5000 ölçekli plan tadilatı bugün askıya çıkarıldı...

Kartal-İçmeler-Tuzla Enerji İletim hattı imar planı askıda!

Tuzla İlçesi, 154 KV Kartal-İçmeler-Tuzla Brş. N Enerji İletim hattına ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı...

Eyüpsultan Teiaş Enerji İletim hattı imar değişikliği askıya çıktı!

Eyüpsultan İlçesi, Teiaş Enerji İletim hattına ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı değişikliği askıya çıktı..

Karaman-Ereğli'de Enerji İletim Hattı için acele kamulaştırma!

Karaman ve Ereğli'de Enerji İletim Hattı için 3 ayrı acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

3. havalimanı için Enerji Merkezi kuruluyor!

İstanbul Yeni Havalimanı için, 154KV iletim hatlarından enerjisini karşılayacak Türkiye’nin ilk ve tek ‘Enerji Merkezi’ kuruluyor.

Kahramanmaraş, 14 milyon konutu aydınlatıyor!

Kahramanmaraş, Türkiye'nin en stratejik alanlarından biri olan enerji sektöründe, kurulu kapasite bakımından Türkiye liderliğini elinde bulundururken, 14 milyon konutun yıllık elektrik enerjisi ihtiyacını karşılıyor.

Adapazarı-İzmit Enerji İletim Hattı için kamulaştırma!

154 kV Adapazarı-Köseköy-Hyundai-Enerjisa-İzmit-Yarımca I-Tepeören Enerji İletim Hattı Yenileme Projesi Kapsamındaki Bazı Taşınmazların Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü Tarafından Acele Kamulaştırılması Hakkında Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Kahramanmaraş enerji iletim hattı kamulaştırma Haberi

Kahramanmaraş enerji iletim hattı kamulaştırma

BAKANLAR KURULU KARARI


Karar Sayısı : 2015/8009

Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğüne ait “154 kV (Kahramanmaraş 154-Kılılı) Brş.N-Kahramanmaraş 380 Enerji İletim Hattı Projesi” kapsamında ekli haritada gösterilen güzergâha isabet eden taşınmazlarda direk yerlerinin mülkiyet şeklinde, iletken salınım gabarisinin ise irtifak hakkı kurulmak suretiyle adı geçen Genel Müdürlük tarafından acele kamulaştırılması; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının 24/7/2015 tarihli ve 1000 sayılı yazısı üzerine, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanununun 27 nci maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 10/8/2015 tarihinde kararlaştırılmıştır.

Ekli dosya için