05 / 05 / 2024

Kahramanmaraş enerji

Kahramanmaraş enerji

Kahramanmaraş, Türkiye'nin en stratejik alanlarından biri olan enerji sektöründe, kurulu kapasite bakımından Türkiye liderliğini elinde bulundururken, 14 milyon konutun yıllık elektrik enerjisi ihtiyacını karşılıyor.

İstanbul'da sismik boşluk riski! Marmara'da 244 yıldır enerji birikiyor! Uzman isim büyük İstanbul depremini açıkladı! 

Orta Marmara'da tam 244 yıldır enerji biriktiğini belirten Prof. Dr. Süleyman Pampal, Kahramanmaraş'taki 7.7 büyüklüğündeki depremlerin sismik boşlukta olduğunu söyleyerek özellikle İstanbul ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. 11 ili yerle bir eden sismik boşluk İstanbul'u da vuracak mı?

40 ülkenin enerji bakanı söz verdi! Deprem bölgesini toparlayacağız

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ili büyük etki ile vuran 2 depremin ardından yaralar sarılmaya devam ediyor.  Uluslararası Enerji Ajansının (IEA) Bakanlar Kurulu Toplantısı'nda 40 ülkenin enerji bakanları, bölgenin toparlanması için destek sözü verdi.

Herkes bu haberi bekliyordu! Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan ikmal açıklaması!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından ikmal tankerleriyle ilgili yaşanan sorunlarla ilgili açıklama yaptı.

Doğu Anadolu Fayı'nın Kahramanmaraş bölümünde 500 yıllık birikmiş enerji var!

Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin yarattığı yıkımdan sonra, deprem uzmanları dikkatleri Doğu Anadolu Fayı'na çekti. Uzmanların açıklamasına göre, fay üzerindeki hareketliliğin sonraki etkisi Kahramanmaraş ve Hatay'da olabilir...

Kahramanmaraş, 14 milyon konutu aydınlatıyor!

Kahramanmaraş, Türkiye'nin en stratejik alanlarından biri olan enerji sektöründe, kurulu kapasite bakımından Türkiye liderliğini elinde bulundururken, 14 milyon konutun yıllık elektrik enerjisi ihtiyacını karşılıyor.

Cerit RES TM- Adıyaman Gölbaşı TM Elektrik Enerji İletim Hattı için ÇED toplantısı yapılacak!

Adıyaman Gölbaşı ve Kahramanmaraş Çağlayancerit'de bulunan Cerit RES TM- Adıyaman Gölbaşı TM Elektrik Enerji İletim Hattı projesinin yapılmasına ilişkin ÇED toplantısı yapılacak.

Kahramanmaraş enerji iletim hattı projesi için acele kamulaştırma!

“Kahramanmaraş 380 TM 154 kV İrtibatları Enerji İletim Hattı Projesi” kapsamında proje güzergahına isabet eden alanlarda acele kamulaştırma yapılacak. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

Kahramanmaraş'ta enerji iletim hattı için acele kamulaştırma!

“154 kV (Kahramanmaraş 154-Kılılı) Brş.N-Kahramanmaraş 380 Enerji İletim Hattı Projesi” kapsamında proje güzergahına isabet eden alanlarda acele kamulaştırma yapılacak. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

D-Enerji Niğde ve Kahramanmaraş’ta 2 santral kuracak!

TEİAŞ’ın açtığı Güneş Enerjisi Santrali lisans ihalesini kazanan D-Enerji, Niğde ve Kahramanmaraş’ta toplam kurulu gücü 20 megavat olan 2 santral kuracak.

Kahramanmaraş'a 12 milyar dolarlık enerji santrali!

Taner Yıldız, Kahramanmaraş'a 12 milyar dolarlık enerji santrali yapacaklarını, Japonya, Güney Kore, Çin ve Katar'ın yakından ilgilendiğini söyledi...

Katar Kahramanmaraş'ta kömür yatırımı yapacak!

Enerji Bakanı Taner Yıldız, “Afşin Elbistan Santralı malum çevreyle alakalı bir kısım haklı hassasiyetlerin oluştuğu bir santraldır.İnşallah Kahramanmaraş’a önümüzdeki kısa vadede yaklaşık 4 yıl içerisinde 3.6 milyar dolarlık daha yatırım yapılacak.

Türkiye'nin en büyük kömür yatırımlarından biri Kahramanmaraş'a yapılacak!

Kahramanmaraş'taki Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü misafirhanesinde açıklama yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Kahramanmaraş'a Türkiye'nin en büyük kömür yatırımlarından birini yapacağız" dedi.

İl İl Enerji Verimliliği Projesi'nin son toplantısı Kayseri'de yapıldı!

Kayseri'de farkındalığı arttırmak için düzenlediği "İl İl Enerji Verimliliği Projesi"nin son toplantısı ile AK Parti Kocasinan 5. Olağan Kongresi'ne katılan Yıldız, buradaki programının ardından Kahramanmaraş'a geldi.

Kahramanmaraş enerji Haberi

Kahramanmaraş enerji

Elektrik üretiminde özel sektörün önünü açan serbestleşmeyle bu alanda çok önemli yatırımlara yönelen sanayi kenti Kahramanmaraş, Türkiye'nin en stratejik alanlarından biri olan enerji sektöründe, kurulu kapasite bakımından Türkiye liderliğini elinde bulunduruyor.


Kent, 22 milyar kilovatsaatlik termik ve hidrolik elektrik üretim kapasitesiyle 14 milyon konutun yıllık elektrik enerjisi ihtiyacını karşılayacak güce sahip. Afşin'deki Kışlaköy Kömür Sahası'ndan beslenen Afşin-Elbistan Termik Santrali, 1984 yılında üretime başladı. 2012'de ise bu santrale B Ünitesi eklenerek daha fazla elektrik üretimi amaçlandı.


TÜRKİYE'NİN ELEKTRİK ENERJİSİNİN YÜZDE 9'UNU KARŞILIYOR


Kahramanmaraşlı girişimcilerin piyasaya katkısı, Ceyhan Nehri üzerinde kurulan hidroelektrik santralleriyle gerçekleşti. bugün 32'si aktif ve 25'i inşa aşamasında 57 hidroelektrik santrali bulunan kentte, 14 güneş enerjisi ve bir rüzgar enerji santralinin faaliyetleri devam ediyor.


Başta linyit ve bakır rezervi olmak üzere zengin...