07 / 07 / 2024

Kahramanmaraşa gelen turist sayısı

Kahramanmaraşa gelen turist sayısı

Yukarı Pazarcık bölgesindeki mağaralarda, yaklaşık 10 metre derinlikteki su sarnıcı ve kaya mezarlar bulunuyor. Roma döneminde zengin, soylu ve rütbeli askerler için kayaların içi oyularak yapılan mezarlar, farklı bölümlerden oluşuyor.

Bakan Özhaseki açıkladı! Kahramanmaraş'a yeni bir şehir meydanı yapılacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin merkezi Kahramanmaraş'a yapılacak şehir meydanı projesinin hazır olduğunu açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

Antalya'ya gelen turist sayısı 15 milyonu aştı!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yaptığı açıklamada bu yıl Antalya'ya gelen turist sayısının 15 milyonu aştığını dile getirerek, hem gelir hem turist sayısının pandemi öncesi turizmin en yoğun olduğu 2019 rakamlarının üzerinde olduğunu dile getirdi.

Bakan Özhaseki: Kahramanmaraş'a 112 bin 414 deprem konutu yapılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kahramanmaraş’a, 82 bin 104 konut, 30 bin 310 köy evi olmak üzere, toplamda 112 bin 414 deprem konutu yapılacağını açıkladı.

Honda Accord’a tamı tamına 256.500 TL zam geldi! Accord’a gelen bu zam sonrası fiyatı resmen uçtu!

Etkileyici tasarımı ve güçlü performansıyla dikkat çeken Honda Accord’a gelen zam da büyük dikkat çekti. Honca, Accord modeline tam 256.500 TL zam yaptığını açıkladı.

Opel Combo Life'ın Haziran 2023 fiyatları tek tek açıklandı! Combo Life'a gelen zam resmen dudak uçuklattı! Hemen bakın!

Opel Combo Life'ın Haziran 2023 fiyatları tek tek açıklandı... Combo Life'a gelen zam resmen dudak uçuklattı... İşte Opel Combo Life 11 Haziran 2023 fiyatları...Hemen bakın...

Fiat Egea Cross'a gelen 42 bin TL'lik indirim resmen ağızları açık bıraktı! İşte Egea Cross Haziran 2023 fiyatları!

Fiat Egea Cross'a gelen 42 bin TL'lik indirim resmen ağızları açık bıraktı. Peki Fiat Egea Cross'un Haziran ayı fiyatları ne kadar oldu? İşte Egea Cross 10 Haziran 2023 fiyat listesi...

Kocaeli'den Kahramanmaraş'a 150 adet konteyner desteği!

Kocaeli'nin Darıca, Körfez ve Dilovası ilçe belediyeleri, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'a 150 konteynerlik geçici yerleşim birimi kuracak.

Antalya'ya hava yoluyla gelen turist sayısı 11 milyonu geçti! Esnaf durumdan memnun!

Eşsiz doğal güzellikleri ve eşsiz havasıyla dünyanın dört bir yanından turist çeken Antalya, 9 ayda 11 milyondan fazla yabancı turisti ağırladı. Gelen turist kafilelerinde başı Rusya çekerken,  birçok Avrupa ülkesinden de turisti ağırladı..

TOKİ Kahramanmaraş Çağlayancerit’te 240 ay vadeyle! 10 soruda TOKİ Kahramanmaraş!

TOKİ Sosyal Konut Projeleri başvuruları dün itibarıyla resmen başlamış bulundu. TOKİ 250 bin Konut Projeleri kapsamında Kahramanmaraş’ta da yeni projeler yer alacak. Peki, TOKİ Kahramanmaraş Çağlayancerit Projesi’nde kaç konut yapılacak ve nasıl başvurulacak?

Bu Ağustos ayında turizmde yeni rekorlara imza atıldı! Antalya’da 8 Ayda 805 bin İngiliz turist ağırlandı!

Turizmci Recep Yavuz, “ Gelen turist sayısı 2017'de 375 bin, 2018'de 637 bin, 2019'da 719 bin, 2020'de 211 bin, 2021'de 83 bin olarak gerçekleşmişti. Böylelikle ağustos ayının sonu itibarı ile 805 bin turist ile bütün geçmiş yılların rekoru kırılmış oldu." Dedi. İşte haberin detayları!

Kahramanmaraş'a 136 yeni iş yeri geliyor! Tarih resmen belli oldu!

Kahramanmaraş Türkoğlu Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi, Kahramanmaraş Türkoğlu'nda 136 iş yeri inşa ettirecek. İşte ayrıntılar...

TOKİ'den Kahramanmaraş'a 400'e yakın ucuz konut geliyor! Kahramanmaraş'ın o ilçeleri için son dakika müjdesi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Kahramanmaraş'ta inşa edeceği yeni projeler için düğmeye bastı. Peki tarihlerin tek tek açıklandığı TOKİ Kahramanmaraş projeleri hangi ilçelerde inşa edilecek? İşte merak edilen o soruların yanıtları...

TOKİ Kahramanmaraş projesi için düğmeye bastı! Kahramanmaraş'a son dakika 210 ucuz konut müjdesi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Kahramanmaraş'ta 210 yeni ve ucuz konut inşa edecek. İşte TOKİ Kahramanmaraş projesi detayları...

Kahramanmaraşa gelen turist sayısı Haberi

Kahramanmaraşa gelen turist sayısı


Pazarcık ilçesinde, Roma döneminde zengin ve asilzadelerin kaya mezarları için yapıldığı belirtilen "40 mağaralar", koruma altına alınıp ülke turizmine kazındırılacak.


Yukarı Pazarcık bölgesindeki mağaralarda, yaklaşık 10 metre derinlikteki su sarnıcı ve kaya mezarlar bulunuyor. Roma döneminde zengin, soylu ve rütbeli askerler için kayaların içi oyularak yapılan mezarlar, farklı bölümlerden oluşuyor. 


Araştırmalarda, mağaraların yaklaşık 3 bin yıl öncesine ait olduğu belirtiliyor. Eşine az rastlanır mezarların yaklaşık 4-5 metrekare kullanım alanı bulunuyor. Duvarlarında oyulmuş raf ve üçgen prizma şeklinde mum veya çıra koyacak küçük oyukların bulunduğu mezarlar, Roma dönemi asilzadelerinin yaşam şekillerine ilişkin ipuçları veriyor.


Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ'ın başlattığı çalışmayla, "40 mağaralar" ile nilüfer çiçeklerinin bulunduğu Bağlama Gölü, turizme kazandırılacak.


Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü...