29 / 04 / 2024

Kahramanmaraşta yeni kentsel dönüşüm projeleri

Kahramanmaraşta yeni kentsel dönüşüm projeleri

Kahramanmaraş Belediyesi tarafından başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Malik Ejder Mahallesinde yıkım gerçekleştirildi. Kentsel Dönüşüm Kanunu kapsamında yapılacak çalışmalarda 2 bin 500 konutun yıkılacağı bildirildi...

Yeni kentsel dönüşüm yasasıyla devlet konutlara ortak olabilecek mi? ŞPO'dan son dakika açıklaması!

Şehir Plancıları Odası, Afet Yasası değişikliklerinin ne anlama geldiği ile ilgili açıklamalarda bulundu. Peki yeni kentsel dönüşüm yasasıyla devlet konutlara ortak olabilecek mi? Afet Yasası’ndaki değişikliklerin anlamı ne? İşte o soruların yanıtları...

Belediye, Kahramanmaraş'ta 907 metrekarelik arsayı satıyor! 

Kahramanmaraş Onikişubat'ta arsa satılıyor. Peki Kahramanmaraş'ta yer alan arsanın fiyatı ne kadar? İşte ayrıntılar...

Kahramanmaraş'ta depremde 35 kişinin yaşamını yitirdiği binaya ilişkin 5 sanık hakkında iddianame hazırlandı!

"Asrın felaketi" şeklinde belirtilen 6 Şubat depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraş'ta, 35 kişinin hayatını kaybettiği 10 katlı Ezgi Apartmanı'nın yıkılması ile ilgili olarak ikisi tutuklu, biri tutuksuz, ikisi firari 5 sanık ile ilgili olarak iddianame hazırlandı.

Azerbaycan, Kahramanmaraş’ta konut ve okul inşa edecek! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Türkiye ve Azerbaycan arasında, Kahramanmaraş’ta konut, ilköğretim okulu, anaokulu ve kültür merkezi yapımı konusunda iş birliği anlaşması imzalandı. Söz konusu anlaşma, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Kahramanmaraş’ta konut sevinci! 2 bin 94 TOKİ konutunda sona gelindi!

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta 7,6 şiddetindeki ikinci depremin merkez üssü olan Elbistan ile komşu ilçesi Afşin’de depremzedelerin dört gözle beklediği deprem konutlarının teslimatı için geri sayım başladı. TOKİ tarafından yapımı süren 2 bin 94 deprem konutunda sona gelindi.

Yeni kentsel dönüşüm yasasına 'mülksüzleştirme planı' eleştirisi! Şehir Plancıları Odası tek tek açıkladı!

TMMOB Şehir Plancıları Odası'ndan yeni kentsel dönüşüm yasasına 'mülksüzleştirme planı' eleştirisi geldi. Peki neden bu şekilde değerlendiriliyor? İşte Şehir Plancıları Odası'nın açıklaması... 

Son dakika! Kahramanmaraş'ta deprem!

Paylaşılan son dakika detaylarına göre Kahramanmaraş'ta deprem meydana geldi. 6 Şubat depremlerinden sonra bölgede artçılar hız kesmeden sürerken AFAD ve Kandilli Rasathanesi son depremler listesine göre sabah saatlerinde Afşin merkezli bir sarsıntı yaşandı

Kahramanmaraş’ta arka arkaya deprem!

Kandilli Rasathanesi’nden alınan verilere göre, Kahramanmaraş’ta bir saat içinde iki sarsıntı birden meydana geldi. Önce 1.8 şiddetinde ve daha sonra ise 3.1 şiddetinde iki sarsıntı yaşandı.

Kahramanmaraş’ta peş peşe deprem!

6 Şubat deprem felaketinin merkez üssü olan Kahramanmaraş’ta peş peşe depremler meydana geldi. Önce akşam 19.25’te yaşanan 4.2 şiddetindeki depremin ardından gece 03.29’da da 3.1 şiddetinde deprem oldu.

Son Dakika! Kahramanmaraş'ta korkutan deprem

AFAD duyurdu: Kahramanmaraş'ta 4.2 büyüklüğünde yeni bir deprem oldu. İşte detaylar...

Kahramanmaraş'ta esnaf için inşa edilen geçici iş yerlerinin yüzde 92'si teslim edildi!

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat tarihinde meydana gelen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerde iş yerleri yıkılan ya da ağır hasar gören esnaflar için toplamda 64 noktada planlanan 4 bin 55 geçici iş yerinden 3 bin 573'ü hak sahiplerine verildi.

Maia Marine lansmana özel yüzde 30 peşin 24 ay vade fırsatıyla satışta! Yeni proje!

Aydın ili, Kuşadası'nın Türkmen Mahallesi'nde yükselen Maia Marine, Maia Yapı tarafından inşa ediliyor. Maia Marine lansmana özel yüzde 30 peşin 24 ay vade fırsatıyla satışta! Yeni proje!

Son Dakika: Kahramanmaraş'ta bir saat arayla korkutan 2 deprem!

Kahramanmaraş'ta bugün 3.5 ve 3.6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. AFAD depremi son dakika haberi olarak duyurdu...

Kahramanmaraşta yeni kentsel dönüşüm projeleri Haberi

Kahramanmaraşta yeni kentsel dönüşüm projeleri

Kahramanmaraş Belediyesi tarafından başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Malik Ejder Mahallesinde yıkım gerçekleştirildi. 


Bakanlar Kurulu Kararı ile riskli alan ilan edilen Malik Ejder, Hacı Bayram Veli ve Gayberli Mahallelerinde kentsel dönüşüm çalışmalarına başlandı. 6306 sayılı Kentsel Dönüşüm Kanunu kapsamında yapılacak çalışmalarda 2 bin 500 konutun yıkılacağı bildirildi. 


Yıkım çalışmalarının başladığı Malik Ejder Mahallesi'nde konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Melike Özdemir, "Riskli alan ilan edilmiş olan Gayberli, Hacı Bayram Veli ve Malik Ejder Mahallelerinde bugün itibariyle yıkıma başladık. Bugünkü çalışmalarda ilk etapta bir tanesi Hacı Bayram Veli dört tanesi de Malik Ejder Mahallesinde olmak üzere beş adet konutun yıkımı gerçekleştirildi. Riskli alanların acele el koyma yoluyla kamulaştırması yapılmış olup vatandaşlara kamulaştırma bedelleri ödendikten sonra yapılar boşaltılmış ve sorunsuz bir şekilde...