09 / 05 / 2024

Kahta arıkent cami inşaatı

Kahta arıkent cami inşaatı

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde yaklaşık bir yıl önce yapımına başlanan Arıkent Cami yardım bekliyor. Arıket Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Fethi Parlak, caminin maddi imkansızlardan dolayı inşaatın yarım kaldığını belirtti.

Anka Donanım Ve Arıtma Sistemleri Anonim Şirketi kuruldu!

Anka Donanım Ve Arıtma Sistemleri Anonim Şirketi Beşiktaş'ta 338 bin 80 TL sermaye bedeli ile Yasemin Öztaşkent tarafından kuruldu.

Bakan Yardımcısı Gürgen’den depremde yerle bir olan Malatya çarşısına ziyaret!

‘Yüzyılın felaketi’nden etkilenen Malatya'da, kent merkezinde tekrar inşa edilecek çarşı projesinin bulunduğu 220 dönümlük bölgede Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Vedad Gürgen, incelemeler yaptı.

Yaşamkent Ticaret Merkezi, tarihi Kapalı Çarşı kültüründen esinlendi!

Aura Design Studio tarafından tarihi Kapalı Çarşı kültüründen ilham alınarak yapılan Yaşamkent Ticaret Merkezi, stratejik konumu, ticari alanların yanı sıra sahip olduğu kamusal ve çok amaçlı açık alanları ve kent yaşamına uyum sağlayan mimarisiyle ilgi odağı oluyor.

Kızılcahamam Kasaplar Çarşısı yıkılıyor!

Başkent Ankara Kızılcahamam'da, yangın sebebiyle büyük hasar gören Kasaplar Çarşısı yıkılıyor.

Gaziantep'teki tarihi çarşılar yeniliyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi dokusunu korumak için kent genelinde bulunan çarşıları restore ediyor.

Kartepe Çepni-Suadiye Kent Çarşısı hizmete açıldı!

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman’ın ev sahipliğinde Çepni-Suadiye Kent Çarşısı, Suadiye Pazarı’nın yeni yerinde ilk gününde gerçekleşen törenle hizmete açıldı.

Mimarlar Odası'ndan '100. Yıl Çarşısı'ndaki yıkımı durdurun' çağrısı!

Mimarlar Odası,‘Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi’ kapsamında yıkım kararı alınan Ulus 100. Yıl Çarşısı ile ilgili “Yıkımı durdurun” çağrısı yaptı.

Hava Kent Konut Yapı Kooperatifi sohbet toplantısı 25 Aralık'ta!

S.S CVS Hava Kent Yapı Kooperatifi projeleri hakkında detaylı bilgileri paylaşmak üzere 25 Aralık Çarşamba günü toplantı düzenliyor...

Kent merkezlerinde taşıtlardan arındırılmış yeni yaya bölgeleri oluşturulacak!

2020 Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'na göre şehir merkezlerinde tarihi ve kültürel cazibe noktaları ile alışveriş bölgelerinde motorlu taşıtlardan arındırılmış yaya bölgeleri oluşturulacak

Mardin'deki tarihi çarşılarda restorasyon çalışmaları başladı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Mardin Büyükşehir Belediyesi, kent merkezindeki tarihi çarşıların tekrar canlandırılması amacıyla yaptığı restorasyon, yapım, onarım ve yenileme çalışmalarına tekrar başladı.

Başkent'e Sağlık Vadisi kurulacak!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Başkent'te sağlıkta ilaç, malzeme ve tıbbi cihaz konusunda Ar-Ge ve üretim çalışmalarının yapılabileceği bir "Sağlık Vadisi" kurulacağını söyledi.

İzmir’in ilk kent müzesi açılıyor!

Kültür, sanat alanlarında çalışmaları destekleyen Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı, İzmir’in ilk kent müzesinin açılış müjdesini verdi. Proje için eski un fabrikası aslına sadık kalınarak müzeye dönüştürülecek. 

Restorasyonu tamamlanan Mısır Çarşısı açıldı!

355 yıllık Osmanlı kent dokusuna ait bir yapı olan Mısır Çarşısı, 5 yıl süren restorasyon çalışmaları sonunda yeni yüzüne kavuştu. Çarşının açılışı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı.

Kahta arıkent cami inşaatı Haberi

Kahta arıkent cami inşaatı

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde yaklaşık bir yıl önce inşaatına başlanılan Arıkent Cami inşaatı maddi imkansızlıklardan dolayı tamamlanamıyor. Taziye evi ve Kur’an-ı Kerim kursu bulunan Arıkent Cami, 2 katlı olup, 305 metre kare alana sahip bulunuyor. Ariket Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Fethi Parlak, caminin maddi imkansızlardan dolayı inşaatın yarım kaldığını belirtti.


Dernek Başkanı Parlak, "Yaklaşık 13 ay önce camimizin temellerini attık. Hayırsever vatandaşların yardımlarıyla, desteğiyle bu hale geldik. Zemin katın bir kısmı taziye evi, cami olarak kullanıyoruz. Ön tarafta da 90 metre civarında da, bay ve bayanlar için olmak üzere 2 sınıf Kuran kursumuz bulunuyor. Şuan 50 civarında öğrencimiz bulunuyor. Camimiz 2 katlıdır. Camimizin de şuana kadar birinci katı aşağı yukarı yapılmıştır. Ama 2. kat ve kubbeler henüz yapılmamıştır. Kubbelerimiz...