30 / 04 / 2024

kaksa dahil olmayan alanlar

kaksa dahil olmayan alanlar

Bir arsa üzerinde inşa edilecek binanın alan hesaplamaları TAKS ve KAKS ile yapılıyor. KAKS hesabı, inşaatın kesin sınırlarını belirlemek için yapılıyor. Peki, KAKS'a dahil olmayan alanlar nelerdir? Hangi alanlar KAKS hesabına dahil edilmez?

KAKS'a girmeyen alanlar!

Yapının katlar alanı toplamının imar parseli alanına oranından elde edilen sayı olan KAKS; Kat alanı kat sayısı olarak karşımıza çıkıyor. Peki imar yönetmeliğine göre KAKS'a girmeyen alanlar nelerdir?

KAKS'a dahil olmayan alanlar!

Bir arsa üzerinde inşa edilecek binanın alan hesaplamaları TAKS ve KAKS ile yapılıyor. KAKS hesabı, inşaatın kesin sınırlarını belirlemek için yapılıyor. Peki, KAKS'a dahil olmayan alanlar nelerdir? Hangi alanlar KAKS hesabına dahil edilmez?

Taks alanına dahil olmayan alanlar!

Tak, taban alanı katsayısı olarak tanımlanıyor. Bir yapının taban alanının, arsa alanının ne kadarına yapılabileceğinin oranını gösteriyor. Peki, taks alanına dahil olmayan alanlar neler?

Emsal alanına dahil olmayan alanlar!

Bir arsanın üzerine yapılacak olan inşaatın kesin sınırları emsal oranları ile yapılan hesaplamalar ile tespit ediliyor. Bir inşaattaki bazı alanlar emsal hesaplamasına dahil edilmiyor. Peki, emsal alanına dahil olmayan alanlar nelerdir?

E7 Grup SKY Tower Hotel'de 6 yıl her şey dahil Devri Tatil fırsatı!

Devri Tatil fırsatı sunulan E7 Grup SKY Tower Hotel projesinde tatil dönemleri beyaz, kırmızı, mavi ve sarı olarak tasarlandı. Projede 6 yıl her şey dahil tatil sunuluyor.

SKY Tower Hotel Akçakoca'da 6 yıl her şey dahil Devri Tatil fırsatı!

Satın alınan dönemlerin beyaz, kırmızı, mavi ve sarı olarak belirlendiği SKY Tower Hotel Akçakoca projesinde 6 yıl her şey dahil Devri Tatil fırsatı sunuluyor.

Akçakoca SKY Tower Hotel'de Devri Tatil fırsatıyla her şey dahil 6 yıl tatil!

Her şey dahil 6 yıl istenilen dönem ve haftada tatil fırsatı sunan Akçakoca SKY Tower Hotel projesinde Devri Tatil imkanı sağlanıyor. Projede her dönem bir renkle belirlendi.

SKY Tower Hotel Akçakoca'da her şey dahil 6 yıl Devri Tatil!

Her şey dahil 6 yıl Devri Tatil fırsatı sunulan SKY Tower Hotel Akçakoca projesinde her dönem farklı renkle belirtilmiş durumda. Projede 4 farklı dönem bulunuyor.

Geliri olmayan ev hanımı emlak vergisi öder mi?

1319 sayılı Emlak Vergisi hükümlerine göre,bazı ev sahipleri vergiden muaf olabiliyor. Vergiden muafiyet uygulamasında sıfır oranlı emlak vergisi kullanılıyor. Peki, geliri olmayan ev hanımı Emlak Vergisi öder mi?

Rixos otellerine her şey dahil sistemi geliyor!

Türkiye’nin lüks otel zincirlerinden Rixos, ‘her şey dahil’ sistemine geçti. Rixos Hotels Türkiye Direktörü Cem Uzan, “Şehir otelleri hariç, yurtiçi ve yurtdışı otellerimiz ‘her şey dahil’ sistemiyle çalışacak. Bu sistemi en iyi yapan grup biziz” dedi.

E7 Grup SKY Tower Hotel'de 6 yıl her şey dahil tatil fırsatı!

Her şey dahil 6 yıl istenilen dönem ve haftada Devri Tatil imkanı sunulan E7 Grup SKY Tower Hotel projesinde tatil dönemleri beyaz, kırmızı, mavi ve sarı olarak belirlendi.

Sky Tower Hotel'de her şey dahil 6 yıl tatil fırsatı!

E7 GRUP tarafından hayata geçirilen SKY Tower Hotel projesi Düzce Akçakoca'da inşa ediliyor. SKY Tower Hotel Akçakoca projesinde 184 oda bulunuyor. Projede her şey dahil 6 yıl istenilen dönem ve haftada tatil imkanı sunuluyor.

Sky Tower Hotel Akçakoca'da her şey dahil Devri Tatil fırsatı!

2 yıldır faaliyetini sürdüren SKY Tower Hotel Akçakoca projesi kapsamında her şey dahil 6 yıl istenilen dönem ve haftada tatil imkanı sunuluyor. Projede Devri Tatil imkanı da sağlıyor.

SKY Tower Hotel Akçakoca'da her şey dahil 6 yıl tatil fırsatı!

184 odadan meydana gelen E7 Grup SKY Tower Hotel Akçakoca projesi kapsamında her şey dahil 6 yıl istenilen dönem ve haftada tatil imkanı sunuluyor.

kaksa dahil olmayan alanlar Haberi

kaksa dahil olmayan alanlar

KAKS'a dahil olmayan alanlar!

Bir arsa üzerinde inşa edilecek binanın alan hesaplamaları TAKS ve KAKS ile yapılıyor. KAKS hesabı, inşaatın kesin sınırlarını belirlemek için yapılıyor. Yapının bütün katlardaki alanları toplamının parsel alanına olan oranından elde ediliyor.


Bu alan hesaplamasına hangi alanların dahil edildiği, hangi alanların dahil edilmediği esaslarına Planlı alanlar tıp imar yönetmeliğinde yer veriliyor. 


Peki, KAKS'a dahil olmayan alanlar nelerdir? Hangi alanlar KAKS hesabına dahil edilmez?


Katlar alanına; 

Kanopiler, giriş saçakları, avlular, güneş, rüzgâr, yağmur ve kar etkisine karşı üstü örtülü bir veya birden fazla kenarı açık olan ve her bir bağımsız bölümle irtibatlı zemine oturan teraslar, çatı terasları ve çatı bahçeleri,Temelden çatıya taşıyıcı sistemle doğrudan bağlı olmayan binaya bitişik veya ayrık bir veya birden fazla kenarı açık olan arkatlar, bahçe ve istinat...