03 / 05 / 2024

Kaleiçi UNESCO Dünya Miras Listesi

Kaleiçi UNESCO Dünya Miras Listesi

Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal, Kaleiçi’nin UNESCO Dünya Miras Listesi’ne yolculuğunun ele alınacağı 17 Aralık Çalıştayı’na ilgili tüm tarafları davet ederken “Kaleiçi’nin UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alması, evleri, sokakları ve hikayeleriyle dünyayla buluşma olanağı sağlayacak.

Dünya ekonomisi için endişelendiren 2023 uyarısı!

​​​​​​​Piyasalar 2022 yılını geride bırakmaya hazırlanıyor. 2023 için dünya ekonomisini nasıl bir tablonun beklediği iste merak konusu. Araştırmalar, küresel ekonomi için karamsar tahminleri gözler önüne serdi.

Yemen hükümetinden UNESCO dünya mirası listesinde yer alan caminin yıkılmasına tepki!

Yemen hükümeti, İran destekli Husilerin kontrolündeki başkent Sana'da bulunan, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) dünya mirası listesindeki tarihi En-Nehreyn Camisi'nin yıkılmasına tepkili.

Az ve orta hasarlı binalara Dünya Bankası çözümü! 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, orta hasar gören yapılar için Dünya Bankası ile anlaşma yapılıp çözüm sunulacağını belirtti. 

Floridalı emlakçılardan dünya rekoru!

Florida Emlakçılar Derneği'nin düzenlediği ve dünyanın insanlardan oluşan en büyük anahtar görüntüsünün meydana getirildiği Guinness Dünya Rekoru organizasyonunda, derneğin tek Türk Yönetim Kurulu Üyesi Amerikan Milli Emlakçılar Derneği Global Elçisi Emel Onur da yer aldı...

Giresun Adası UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ne aday oldu!

Mitolojide efsanelere konu olan Giresun Adası, UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ne girmeye aday oldu.

İzmirli İçmimarlar Dünya İç Mekanlar Günü'nü kutladı!

TMMOB İçmimarlar Odası İzmir Şubesi, Dünya İç Mekanlar Günü'nü İzmir Kültürpark Mogambo Gazinosu’nda düzenlenen bir etkinlikle kutladı. 

Antalya dünya kenti yolma yolunda!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel:"2019 yılı Antalya'nın her alanda yükselişini sürdüreceği ve dünya kenti olma noktasında yerini sağlamlaştıracağı bir yıl olacak" dedi. 

3. havalimanı, İstanbul'u dünya lideri yapacak!

İngiliz The Economist dergisi 3. Havalimanı'nın da açılmasıyla İstanbul'un havayolu taşımacılığında iki yıl içinde dünya liderliğine yükseleceğini yazdı.

Kaleiçi çalıştayı toplanıyor!

Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal, Kaleiçi’nin UNESCO Dünya Miras Listesi’ne yolculuğunun ele alınacağı 17 Aralık Çalıştayı’na ilgili tüm tarafları davet ederken “Kaleiçi’nin UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alması, evleri, sokakları ve hikayeleriyle dünyayla buluşma olanağı sağlayacak.

UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne Türkiye'den 10 aday!

Habertürk Gazetesi yazarı olan Mimar Esin Tümer bugünkü yazısında UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne Türkiye'den aday olan 10 yapıyı anlattı. İşte o yazı...

Türkiye'de dünya standartlarında mega projeler yapıldı!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, her gün yeni projelere imza attıklarını ve yeni açılışlar yaptıklarını belirterek, Türkiye için dünya standartlarında mega projeleri tek tek hayata geçirdiklerini anlattı.

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne 10 yeni alan ekledi!

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne Türkiye'den 10 yeni alan eklendi. Yeni eklenen alanlarla birlikte Türkiye'den UNESCO'nun Dünya Mirası Geçici Listesi'nde 70 yer bulunuyor.

Kaleiçi Koruma Amaçlı İmar Planı Revizyon Çalıştayı düzenlendi!

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, Kaleiçi Koruma Amaçlı İmar Planı Revizyon Çalıştayı düzenledi. Başkan Türel, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığı sırasında Kaleiçi Hizmet Birliği konusunda çalışmalar yaptığını ve Kaleiçi'ne yatırım hamlesi başlattıklarını kaydetti.

Kaleiçi UNESCO Dünya Miras Listesi Haberi

Kaleiçi UNESCO Dünya Miras Listesi

Muratpaşa Belediyesi’nin hazırlık çalışmalarına bu yıl ilki gerçekleştirilen Kaleiçi Old Town Festivali’yle ‘Kaleiçi Çalıştayı’, 17 Aralık Cumartesi 10.00-18.00 saatleri arasında, Suna & İnan Kıraç Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Merkezi'nde toplanıyor.

Akademisyenler, mimarlar, sivil toplum örgütü başkanları, Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma (ÇEKÜL) Vakfı uzmanları ve Turizm eski Bakanı Bahattin Yücel’in konuşmacı olarak katılacağı Çalıştay’da, Kaleiçi’nin UNESCO Dünya Miras Listesi’ne yolculuğunu değerlendirilecek.

ANTALYA’NIN GÖZBEBEĞİ

Belediye Başkanı Ümit Uysal, Kaleiçi’nin Pagan döneminden Roma, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet’in ilk yılları ve günümüze kesintisiz bir yaşamın sürdüğü ve insanların yaşam şekli, davranışları, gelenekleri ve sosyal yönleriyle kent tarihini bugüne taşıyan Antalya’nın en önemli kültür varlığı olduğuna dikkat çekti.

DÜNYA İLE BULUŞACAK

Kaleiçi’nde korunması gerekli kültür varlığı olarak tescil edilen 127 adet anıtsal, 473 adet sivil mimarlık örneği...