29 / 04 / 2024

Kalekollar için beton temini

Kalekollar için beton temini

Sayıştay'ın TOKÎ 2013 Denetim Raporu'na göre mezra taburları ve kalekol sözleşmelerinde "inşaatlarda kesinlikle hazır beton kullanılacaktır" hükmü yer alıyor. Peki, Kalekollar için beton nasıl temin edilecek?

Çimentoculara büyük darbe! 17 çimento firması için soruşturma başlatıldı!

Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, özellikle deprem bölgesinde çimento ve hazır beton sektörü için yürüttükleri incelemeler dahilinde 17 çimento firması hakkında soruşturma başlattıklarını açıkladı.

Naci Görür’den bölgedeki başlayan inşaatlar için uyarı! Sakın beton dökmeyin!

Büyük deprem felaketinin olacağı konusunda daha önce peş peşe uyarılarda bulunan ünlü jeolog Prof. Dr. Naci Görür, bu kez de deprem bölgesinde başlatılan inşaat çalışmaları için hayati bir uyarıda bulundu: Sakın beton dökmeyin!

Avcılar Belediye binası için yıkım işlemleri başladı!

51 sene önce inşa edilen Avcılar binası için yıkım işlemleri başladı. Yapılan çalışmalarda binada çok sayıda demir olduğu ve beton kalitesinin çok düşük olduğu belirtildi.

Sakarya'da 48 derslikli İmam-Hatip Lisesi için ilk beton döküldü!

Adapazarı Anadolu İmam-Hatip Lisesi ve askeri lojmanların olduğu alanda yapılacak 48 derslikli İmam-Hatip Lisesi projesi için ilk beton döküldü.

Sosyal tesis için beton dökülen Nemrut Krater Gölü çevresindeki inşaat durduruldu!

Bitlis Valiliği yaptığı açıklamada Nemrut Krater Gölü çevresinde kurulması planlanan tesisle ilgili inşaat çalışmalarının durdurulduğunu duyurdu.

Konya Akşehir’deki 14 okul için yıkım kararı!

Konya Akşehir’de deprem güvenliği çalışması kapsamında okul binalarının beton kesit kolonlarından numune alınıp, inceleme yapıldı. İncelemelerin ardından bölgedeki 14 okul için yıkım kararı alındı.

Mühendis Korkut Küçükcan için İMO'da tören düzenlendi!

Gaziantep’te cami inşaatında kubbeye beton dökmek için kurulan iskelenin çökmesi ile 33 saat boyunca enkaz altında kalarak hayatını kaybeden mühendis Korkut Küçükcan (38) için İnşaat Mühendisleri Odası'nda (İMO) tören gerçekleştirildi...

Güvenli yapılar için kaliteli beton kullanımı şart!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) tarafından Diyarbakır’da gerçekleştirilen “Beton Teknolojileri ve Doğru Beton Uygulamaları Semineri” güvenli yapılar için KGS denetiminden geçmiş kaliteli betonun kullanılmasının bir ön şart olduğu vurgulandı.

Ümraniye Büyük Cami için açılan beton alım ihalesi iptal edildi!

Ümraniye’de inşaatı devam eden Büyük Camii’nin inşaatında kullanılmak üzere açılan hazır beton alım ihalesi ödenek yetmediği için iptal edildi.

Türkiye'nin İdlib'teki gözlem noktaları için 250 beton blok!

Türkiye ve Rusya arasında yapılan anlaşma kapsamında Türkiye'nin İdlib kentindeki 12 gözlem noktası için bir haftada 250 beton blok gönderildi.

Konak Toros Kapalı Pazaryeri için ilk adım atıldı!

Konak'ta inşa edilecek Toros Kapalı Pazaryeri için ilk adım atıldı. Kapalı pazaryeri için mevcut pazar alanının beton zemininin yıkımı yapıldı.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü için özel beton üretildi!

GEÇTİĞİMİZ hafta 3 milyar dolarlık maliyetle İstanbul’da üçüncü kez kıtaları birleştiren Yavuz Sultan Selim Köprüsü için boğazın zorlu koşullarına yönelik özel beton üretildi.

Bursa Atatürk Stadı için yıkım çalışmaları başladı!

Bursaspor’un geçtiğimiz sezonun ikinci yarısına kadar maçlarına ev sahipliği yapan Atatürk Stadı’na ilk kazma vuruldu. Stadın beton ve demir yoğunluğu tespit edilirken, yıkımı için ilk çalışmalar da başladı

Kalekollar için beton temini Haberi

Kalekollar için beton temini

Sayıştay, "Ancak karakol inşaatları gibi sınırlarda inşa edilen imalatların bulunduğu yerlere hazır beton santrallerinin olmaması ve mevcut hazır beton tesislerinden inşaat mahalline beton götürme imkânı bulunmamaktadır" hatırlatmasında bulundu. Sayıştay, raporunda, TOKİ-Ankara Büyükşehir Belediyesi ortaklığında kurulan TOBAŞ'ta belediye kökenli yöneticilerine TOKİ kökenlilerden bir misli fazla ücret ödenmesine de yer verdi. 


MEZRAYA NASIL GİDECEK? 

Sayıştay TOKÎ 2013 raporunda Şırnak Ortasu, Sarıziyaret, Taşarası ve Boğazören karakolları ile Beytüşşebap ve mezra taburları inşaatlarının sözleşmelerinde, "inşaatlarda kesinlikle hazır beton kullanılacaktır" hükmü yer aldığını bildirdi. Raporda, "Ancak karakol inşaatları gibi sınırlarda inşa edilen imalatların bulunduğu yerlere hazır beton santrallerinin olmaması ve mevcut hazır beton tesislerinden inşaat mahalline beton götürme imkânı bulunmamaktadır" kaydı da düşüldü. 


HİZMET BİNASI 

TOKİ'nin Haziran 2014 tarihi itibariyle kamu kurum ve kuruluşlarıyla yaptığı protokoller kapsamında üstlenmiş...