18 / 05 / 2024

Kamboçyalılar Türkiyeden ev alabilir mi

Kamboçyalılar Türkiyeden ev alabilir mi

Kamboçyalılar Türkiye'den ev alabilir mi? Kamboçyalılar Türkiye'den arsa alabilir mi? Kamboçyalılar Türkiye'den işyeri alabilir mi? İşte Kamboçyalıların Türkiye'den gayrimenkul edinme hakkı ve Kamboçyalılar Türkiye'deki tapu işlemleri...

İstanbul Boğazı'ndaki tüm yalılar kamulaştırılmalı ve halka açılmalı!

İstanbul Boğazı'nı çevreleyen yalıların değerleri 200 milyon TL'ye ulaştı. Mimar Şenol Gökner, tüm yalıların kamulaştırılmasını önerdi. İşte Gökner'in o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Emlakçılar Odası'ndan ev kiralayacaklara uyarı: Yüz yüze gelmeden ev için ödeme yapmayın!

Kahramanmaraş depremlerinin ardından Mersin'de konut stoku tükenirken, ev kiraları 20 bin liraya kadar yükseldi. Her fırsatı değerlendiren emlakçılar ise türlü türlü oyunlara başvurmaya başladı. Emlakçılar Odası Başkanı Mehmet Sinan Canpolat ise ev kiralayacakları uyardı.

İstanbul Boğazı'ndaki yalılar için şok uyarı! Uzman isim tarih verdi: Yalıları birkaç kez su basacak!

Boğaziçi Üniversitesi İklim Politikaları Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz, İstanbul Boğazı'ndaki yalılar için çarpıcı uyarılarda bulundu. 

Kirada indirim isteyebilirsiniz! Bütün ev sahiplerini ve kiracıları ilgilendiriyor! Haklarınız neler?

Fahiş şekilde artan ev kiraları sebebi ile son zamanlarda ev sahipleri ve kiracılar arasındaki gerginlikler çoğaldı. Peki, kiracıların ve ev sahiplerinin bilmediği ve sahip olduğu haklar neler? İşte detaylar…

THY’den Ekrem İmamoğlu'na Fehime Sultan ve Hatice Sultan yalıları yanıtı: İddialar gerçeği yansıtmıyor!

THY, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Fehime Sultan ve Hatice Sultan Yalıları ile ilgili iddialarının gerçeği yansıtmadığına ilişkin bir açıklamada bulundu. İşte THY'den konu ile ilgili gelen o açıklama...

ID Bodrum Yalıları nerede? ID Bodrum Yalıları fiyat 2022!

ID Bodrum Yalıları nerede sorusunun yanıtı ve ID Bodrum Yalıları fiyat 2022 haberimizde yer alıyor. İşte ID Bodrum Yalıları nerede sorusunun yanıtı ve ID Bodrum Yalıları fiyat 2022!

ID Bodrum Yalıları projesi 10 soruda tüm detaylarıyla!

Öztek Grubu, Bodrum’da eşsiz bir projeyi hayata geçiriyor. Peki, ID Bodrum Yalıları'nda hangi konut tipleri var? Satışa çıktı mı? Fiyatları ne kadar? İşte ID Bodrum Yalıları projesi 10 soruda tüm detaylarıyla!

Mercan Tuzla Vesen Yalıları 10 soruda tüm detaylarıyla!

Vesen Yapı imzasıyla hayata geçirilen Mercan Tuzla Vesen Yalılar projesinin tüm detayları belli oldu. Peki, Mercan Tuzla Vesen Yalıları projesi nerede? Mercan Tuzla Vesen Yalıları projesinde ev fiyatları kaç lira? İşte 10 soruda tüm detayları ile Mercan Tuzla Vesen Yalıları...

Mercan Tuzla Vesen Yalıları nerede? Vesen Yalıları fiyat listesi!

Mercan Tuzla Vesen Yalıları nerede sorusunun yanıtı ve Vesen Yalıları fiyat listesi haberimizde yer alıyor.

Yabancılar Türkiye'ye konut almak için geliyor!

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, yabancıya konut satışıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Tutdere, "Yabancı yatırımcılar her ay milyonlarca dolarlık portföylerini satarak Türkiye’den ayrılıyor. Yabancılar Türkiye'ye yatırım İçin değil, ev almak için geliyorlar" diye konuştu

Kaan Demirağ, Aslışah Alkoçlar için 15 milyon TL'ye kütük ev aldı!

Geçtiğimiz aylarda Kaan Demirağ ile evlenen Aslışah Alkoçlar'a eşinden büyük jest geldi. Demirağ eşine Kemer Country'den 15 milyon TL değerinde kütük ev hediye etti. 

Boğaz'ın tarihi eser yalıları satışta!

Dünyanın hayran olduğu Boğaz’daki satılık yalıların fiyatları sizler için araştırıldı. Yalıların satış değeri; tarihi eser statüsü, rıhtımı ve bahçe büyüklüklerine göre değişiyor.

Yabancılar Türkiye’de hangi illerden ev alıyor?

TÜİK’in verilerine göre yabancılara konut satışı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 92 artış kaydederek ile 3 bin 321 oldu. Verilere göre en çok Iraklı ve İranlı'lar Türkiye’de mülk ediniyor.

Kamboçyalılar Türkiyeden ev alabilir mi Haberi

Kamboçyalılar Türkiyeden ev alabilir mi

Kamboçyalılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Kamboçya, Güneydoğu Asya'da yer alan bir ülkedir. 181,035 km2 alana yayılan ülke, kuzeybatıda Tayland, kuzeyde Laos, doğuda Vietnam ile komşudur. Ayrıca güney batı kıyıları Tayland Körfezi'nde yer alıyor.


Peki, Kamboçyalılar Türkiye'den ev alabilir mi? Kamboçyalılar Türkiye'den arsa alabilir mi? Kamboçyalılar Türkiye'den işyeri alabilir mi?


Kamboçyalılar Türkiye'den ev alması ile ilgili karar, Bakanlar Kurulu tarafından verildi. Bakanlar Kurulu'nun verdiği karara göre, Kamboçyalılar, Türkiye'den gayrimenkul sahibi olabiliyor.


Ancak, Kamboçyalılar için bir sınırlama söz konusu. Mütekabiliyet şartı aranmayan listeye göre Kamboçyalıların Türkiye'den 1 mesken, 1 işyeri ve 1 arsa alma hakları bulunuyor.


Ayrıca, Kamboçya Taşınmaz edimine izin verilen ülkeler listesine göre 2012 Satış İstatistiğinde de yer almıyor.


Kamboçyalıların Türkiye'deki tapu işlemleri..

Kamboçyalıların Türkiye'deki tapu işlemlerini gerçekleştirebilmeleri için bazı belgelerin temin edilmesi gerekiyor.


- Kimlik belgesi...