02 / 05 / 2024

Kamu alanlarında yapılacak yapılarda ruhsat

Kamu alanlarında yapılacak yapılarda ruhsat

Kamu alanlarında yapılacak yapılarda ruhsat esasları, yeni imar yönetmeliği kapsamında düzenleniyor. Peki, kamu alanlarında yapılacak yapılarda ruhsat nasıl alınacak? İşte yanıtı..

Haydarpaşa ve Sirkeci Garları’nda inşaat çalışması başlıyor! Garların yerine ne yapılacak?

Turizm Bakanlığı’na kiralanan tarihi Haydarpaşa ve Sirkeci garlarında yapılacak inşaat çalışmalarına ilgili detayları Sözcü yazarı İsmail Saymaz bugünkü köşesinden duyurdu.

Uzman öğretmenlik sınavı ne zaman yapılacak? Sınav online mi olacak?

Eğitimlerini tamamlayanların uzman öğretmenlerin, başöğretmen olabilmeleri için girecekleri sınav 19 Kasım 2023'te yapılacak. Buna göre uzman öğretmenlik sınavı çevrimiçi olarak 10.00 - 13.00 saatlerinde arasında yapılacak. Uzman öğretmenlik sınavı sonuçları ise 24 Kasım 2023'te açıklanacak.

Kamu personelleri dikkat! Temmuz'dan itibaren ödemeler artıyor! Kime ne kadar ödeme yapılacak? 

Temmuz ayının ardından memur ve diğer kamu görevlilerine yapılacak ödeme tutarları da değişiyor. İşte o rakamlar...

Yeni asgari ücret ne kadar olacak? Temmuzda asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? İşte konuşulan rakamlar…

Seçim sürecinin atlatılmasının ardından şu sıralar en çok konuşulan konulardan birisi de asgari ücret zammı. İşçi ve işveren tarafları yaptıkları peş peşe açıklamalar ile günümüz koşullarında temmuz ayında yapılacak zam oranına ilişkin görüşlerini paylaşıyor.

Öğretmenlerin maaş zammı tek tek hesaplandı! Öğretmen maaşına Temmuz'da ne kadar zam yapılacak? 

Milyonlarca memur ile emekli Temmuz ayında yapılacak zam ile ilgili tahminleri araştırıyor. Peki öğretmen maaşına Temmuz'da ne kadar zam yapılacak? 

7 bin 500 TL üzerinde maaş alan emekliler müjde! Bakan Bilgin açıkladı! O tarihte kademeli zam yapılacak!

7 bin 500 TL üzerinde maaş alan emeklilerin gözü temmuz ayında yapılacak olan zamda. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yeni düzenleme yapıldığını ve emeklilere o tarihte kademeli zam yapılacağını açıkladı.

2023 kamu işçisine yapılacak zam oranında son dakika gelişmesi! Acil bakın!

Hükümetin 700 bin kamu işçisine yapılacak ilk 6 aylık zam teklifini Türk-İş Başkanı Ergün Atalay paylaştı. Kamu işçilerinin mali ve sosyal haklarını belirleyecek olan Toplu İş Sözleşmesi'nin ne zaman imzalanacağı da kamu işçileri tarafından merak konusu oldu.

Temmuzda yapılacak zamla birlikte emekli maaşı ne kadar olacak? Bir bir hesaplandı!

Temmuz ayında yapılacak maaş zammı için geri sayım devam ederken, hesaplamalar sürekli yenileniyor. Aylık bazda açıklanan enflasyon verilerinden sonra maaş hesaplamaları değişti. 3 aylık enflasyona göre emeklilerin zam oranı yüzde 12.52 olarak kayıtlara geçti. Peki, temmuz zammıyla emekliler ne kada

3 ay boyunca 6 bin TL'ye çıktı... Flaş bir ödeme yapılacak herkes baksın

Emeklilikte Yaşa Takılan vatandaşlara yapılacak ödemeler hakkında flaş gelişmeler yaşanıyor. Fazla mesai ücretleri hakkında yapılacak ödeme de herkesi tatmin edecek cinsten.

Çiftçiler dikkat! Tarım sigortası zorunlu hale geliyor!

TARSİM tarafından yapılan açıklamada tarım ve orman alanlarında yapılacak düzenlemeleri kapsayan yasa teklifinin, TBMM Genel Kurulu'nda, 23 Mart’ta kabul edildiği belirtildi. Bu kapsamda tarımsal üretim sözleşmesine tabi ürünlere ya da üretim varlıklarına sigorta yaptırılması zorunlu hale gelecek.

Kamudaki 700 bin işçiyi ilgilendiriyor! Zam pazarlığında son durum ne? Kamu işçilerine ne kadar zam yapılacak?

Kamu kurum ve kuruluşlarındaki işçileri ilgilendiren zam pazarlığında gelişmeler devam ediyor. Kamudaki 700 bin işçiyi ilgilendiriyor! Zam pazarlığında son durum ne? Kamu işçilerine ne kadar zam yapılacak?

Deprem konutlarının proje alanlarında fay analizi yapılacak! TOKİ ve MTA'dan iş birliği!

Deprem konutlarının proje alanlarında fay analizi yapılacağı açıklandı. Konuya ilişkin son dakika detayları peş peşe açıklandı. İşte ayrıntılar...

2023 Kamu işçi zammı! 700 bin kamu işçisi zam oranı belli oldu mu? 700 bin kamu işçisine ne kadar zam yapılacak?

Kamu işçisine yapılacak zam oranı gündemde yer alan konulardan biridir. Peki 700 bin kamu işçisi zam oranı belli oldu mu? İşte detaylar!

Kamu alanlarında yapılacak yapılarda ruhsat Haberi

Kamu alanlarında yapılacak yapılarda ruhsat

Kamu alanlarında yapılacak yapılarda ruhsat esasları, 3 Temmuz 2017 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan yeni imar yönetmeliği kapsamında yer alıyor. Yönetmelik hükümleri 1 Ekim 2017 tarihi itibari ile geçerli olacak. Peki, kamu alanlarında yapılacak yapılarda ruhsat nasıl alınacak?


Kamu alanlarında yapılacak yapılarda ruhsat

(1) Kanun ve diğer mevzuat kapsamında Bakanlığa görev olarak verilen yapı ruhsatı, yapı kullanma izni, işyeri açma ve çalışma ruhsatı, imar durum belgesi, kanal ve yol kotu tutanaklarını düzenleme, yapı malzemelerinin piyasa gözetimi ve denetimine ilişkin faaliyetler ve bu faaliyetlere ilişkin idari yaptırımları gerçekleştirme ve uygulama işleri afet riski altındaki alanların dönüştürülmesine ilişkin mevzuat kapsamında gerektiğinde kat mülkiyeti tesisi, tescili, imar hakkı transferi, yapı ruhsatı ve yapı kullanma izni verilmesi işlemleri Bakanlık taşra teşkilatı olan müdürlüklerce, Bakanlık adına yürütülür.


(2)...