18 / 07 / 2024

kamu arazi kanunu

kamu arazi kanunu

Milli Emlak'a bağlı olan ancak diğer kurumlara tahsis edilmiş olan bu gayrimenkuller, kamu kurumlarının ihtiyaçlarına göre yeniden dağıtılacak

Milli Emlak'tan Mart 2024 fırsatı: 2 ilde bağ, bahçe, kamu konutu ve arazi kiralıyor!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü iki ilde yer alan bağ, bahçe, kamu konutu ve arazi için  kiralama ihalesi düzenliyor. İşte yatırımcılar tarafından merakla beklenen o ihale ilanları...

O ilde 29 adet konut, 2 arazi ve 1 arsa satılıyor! 24 ay taksit fırsatıyla!

Nevşehir'de Hazineye ait 29 adet kamu konutu, 1 adet 6 Katlı Betonarme Lojman Binası ve Arsası ve 2 adet arazi satılıyor. İşte fiyatları ve tüm ayrıntılar...

2B arazi nedir? 2B yasası çıktı mı?

2b arazilerdeki "2b" ifadesi 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin B bendi için kullanılan bir açıklama olarak biliniyor. Peki, 2B arazi nedir? 2B yasası çıktı mı? İşte tüm merak edilenler..

Kamu İhale Kanunu'nda ne değişiyor?

Devlet, kamuoyundan gelen tepkilere karşın bugüne kadar 191 kez değişikliğe gittiği Kamu İhale Kanunu’nu bu sefer sil baştan değiştirme kararı aldı.

Kamu İhale Kanunu revize ediliyor!

TMB Başkanı Erdal Eren, inşaat sektöründe ihale veya davetle kazanılan işlerle ve 4734 sayılı Kanunun 21/b maddesiyle ilgili açıklamalar yaptı ve yeniden revize etme çalışmasını başlatıldığına dikkat çekti.

Ankara'da arazi usulsüzlüğü nedeniyle 13 kişi tutuklandı!

Ankara'da düzenlenen arazi soruşturması kapsamında 3'ü muhtar, 7'si kamu görevlisi olmak üzere 13 kişi hakkında tutuklama kararı alındı.

Pazarlık usulü ihaleler meclis gündeminde!

2003 yılından itibaren Bakanlığın Kamu İhale Kanunu'nun 21'inci maddesinin b bendi kapsamında yürüttüğü pazarlık usulü ihaleler meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Kabukcuoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Depozito Yönetim Sistemi'nin Kurulması ve İşletilmesi Faaliyetlerine İlişkin Usul ve Esaslar belirlendi!

Türkiye Çevre Ajansı tarafından 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu'nun 3 Üncü Maddesi'nin (J) Bendi Kapsamında Depozito Yönetim Sistemi'nin Kurulması ve İşletilmesi Faaliyetlerine İlişkin Olarak Yapılacak Mal ve Hizmet Alımlarına Daire Usul ve Esaslar Resmi Gazete'de yayınlandı. 

Kamu İhale Kanunu sil baştan değişiyor!

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Çiğdem Toker bugünkü köşesinde Kamu İhale Kanunu'nu ve değişikliklerini kaleme aldı. 

TOKİ'den Elazığ deprem konutları açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Elazığ depreminden sonra inşa edilen konutları yapan firmanın, Kamu İhale Kanunu'na uygun olarak "pazarlık usulü" ile belirlendiğini duyurdu.

Güney Kore'de arazi yolsuzluğu nedeniyle kamu personellerine yönelik operasyon düzenlendi!

Güney Kore'de, ülke genelinde arazi spekülasyonu yaptıkları iddiasıyla aralarında bir şehir meclis üyesinin de yer aldığı bazı kamu görevlileri için operasyon düzenlendi. 

Güney Kore'de arazi yolsuzluğu nedeniyle kamu personellerine yönelik soruşturma açıldı!

Güney Kore'de, ülke genelinde arazi spekülasyonu yaptıkları iddiasıyla aralarında bir şehir meclis üyesinin de yer aldığı bazı kamu görevlileri hakkında soruşturma başlatıldı.

İnşaat sektöründe teminat mektubu limitleri düzenlenmeli!

Kamu ihale Kanunu hükümlerine göre inşaat firmaları herhangi bir ihaleye girebilmek için öncelikli olarak ihaleye girecekleri idareye girecekleri ihalenin yapım bedelinin yüzde 3’ünün karşılığı olmak üzere geçici teminat mektubu vermekle yükümlü. Peki yeni bir düzenleme yapılacak mı?

kamu arazi kanunu Haberi

kamu arazi kanunu


Türkiye'de askeri ve sivil tüm kamu arazilerinde taşlar yerinden oynayacak. Çünkü bugüne kadar kamu kurumlarına tahsis edilmiş bulunan fakat mülkiyeti Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne/Hazineye ait olan kamu gayrimenkullerinin tamamı asker sivil gözetmeksizin geri alınıyor. Aslen Milli Emlak'a bağlı olan ancak diğer kurumlara tahsis edilmiş olan bu gayrimenkuller, kamu kurumlarının ihtiyaçlarına göre yeniden dağıtılacak.


Özelikle kamu kurumlarının elindeki fazla arazilerin ve demirbaşların Hazine tarafından geri alınmasını amaçlayan düzenlemenin 7-8 madde içerdiği belirtiliyor. Şu anda Maliye Bakanlığı'nda teknik çalışmaları devam eden düzenlemenin yaz aylarında tam olarak şekillenmesi ve Meclis'e sevk edilmesi bekleniyor.


Askeri arazilerde var


Askeri arazi ve gayrimenkullerin de bu kapsamda düzenleme içine yer aldığı öğrenilirken, gidilecek yeni düzenlemeyle kurumlar arasında ortaya çıkan ve gelecekte çıkabilecek bütün anlaşmazlıklar daha oluşmadan çözmüş olacağına dikkat...