06 / 05 / 2024

Kamu arazileri kullanım süresi

Kamu arazileri kullanım süresi

Kültür ve Turizm Bakanlığının girişimiyle, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sebebiyle sıkıntı yaşayan turizm sektöründe, kamu arazisi tahsis edilen Bakanlık belgeli yatırımcı ve işletmecilerden alınacak arazi kullanım bedelleri 6 ay süreyle ertelendi.

Dünya Bankası’ndan Türkiye’ye 549 milyon dolarlık kaynak! Yenilenebilir enerji kullanımı artırılacak!

Dünya Bankası, kamu kesiminde yenilenebilir enerji kullanımının artırılması amacıyla Türkiye'ye 549 milyon dolar tutarında kaynak ayırdı. İşte ayrıntılar...

Kamu arazilerinde arazi kullanım süresi 6 ay ertelendi!

Kültür ve Turizm Bakanlığının girişimiyle, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sebebiyle sıkıntı yaşayan turizm sektöründe, kamu arazisi tahsis edilen Bakanlık belgeli yatırımcı ve işletmecilerden alınacak arazi kullanım bedelleri 6 ay süreyle ertelendi.

Konut kredisi kullanımında rekor artış!

Temmuz 2020'de 100 bin kişi ilk defa konut kredisi kullandı. Haziran ayında kamu bankaları tarafından başlatılan düşük faizli konut kredisi kampanyaları, konut kredisi kullanımını artırdı.

Ev'de kredi kullanımı arttı!

Kamu bankaları tarafından başı çekilen, özel bankaların da katılım sağlamaya başladığı indirimle faizler düşmeye başladı. Faiz indirimleri sonrasında konut sektöründe kredi kullanımı arttı.

Lojman kullanım kuralları!

Lojman evlerinde oturan kamu çalışanlarının uyması gereken bazı kurallar bulunuyor. Bu kurallar, Kamu Konutları Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. İşte lojman evlerinde oturan kamu çalışanlarının kullanım kuralları..

Reysaş, Sakarya'daki fabrikasının yapı kullanım izin belgesini aldı!

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kamu Aydınlatma Platformu'nda açıklama yaptı, Reysaş GYO, Sakarya Arifiye Hanlıköy'deki 5 bin 544 metrekarelik fabrika tesisinin yapı kullanım izin belgesini aldı.

Enka İnşaat'ın bedelsiz pay alma hakkı kullanım başlangıcı 6 Mayıs!

Enka İnşaat ve Sanayi A.Ş. Kamu Aydınlatma Platformu'nda bedelsiz pay alımı hakkında bir açıklama yaptı. Enka İnşaat, bedelsiz pay alma hakkı kullanım başlangıç tarihi belirledi.

Avrasya Gayrimenkul SPK başvurusunda hak kullanım panelini kullandı!

Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Avrasya Gayrimenkul SPK başvurusunda hak kullanım panelini kullandı.

E.C.A Kombi kullanım alışkanlığınızı hafızasına kaydediyor!

E.C.A., sıcak su kullanım alışkanlığını hafızaya alarak, tüketici dostu Confeo Plus ve de Fortius Plus ürünleriyle performans ve kullanım kolaylığını bir arada sunuyor.

Kaçak enerji kullanımı mutlaka maksimum düzeyde sınırlanmalı!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) tarafından, kaçak enerji kullanımının azami düzeyde sınırlandırılması gerektiği belirtildi. Elektriğin yoksul kesimlere ulaştırılması için önlemler alınmalı.

İmarda karma kullanım alanı nedir?

İmar yönetmeliklerin göre; Yerleşme ve gelişme alanlarında konut kullanımına yönelik olarak planlanan alanları "konut alanı" olarak tanımlanıyor. Peki, imarda karma kullanım alanı nedir? Karma kullanım alanları nelerdir?

Memduh Büyükkılıç: İmarlı gelişmenin ve ekonomik kalkınmanın göstergesi enerji kullanımı!

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, bir şehrin imarlı, planlı ve sağlık yapılaşması ile ekonomik kalkınmasının en büyük göstergesinin enerji kullanımındaki limitler olduğunu bildirdi...

Ortak kullanım alanları yönetmeliği!

Ortak kullanım alanları Kat Mülkiyeti Kanunu'nda açıklanıyor. Ortak Kullanım alanları olarak belirlenen alanlardan kat maliklerinin eşit şekilde faydalanabilme hakkı bulunuyor. İşte, ortak kullanım alanları yönetmeliği!

Kamu arazileri kullanım süresi Haberi

Kamu arazileri kullanım süresi

Kültür ve Turizm Bakanlığının girişimiyle, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sebebiyle sıkıntı yaşayan turizm sektörüne Kredi Garanti Fonu ile bankalar aracılığıyla 10 milyar TL kredi sunulacak. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; koronavirüs salgınında turizm sektörünün içinde bulunduğu olumsuzlukların engellenmesi ve yeni normal düzende faaliyetlerin sürdürebilmesi amacıyla marttan bugüne Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hayata geçirilen desteklere bir yenisi eklendi. Turizm sektöründeki işletmeler yanında bu işletmelerin tedarikçileri için yeni bir Turizm Destek Paketi Uygulaması hayata geçirilerek, Kredi Garanti Fonu kefaleti ile bankalar tarafından sektöre 10 milyar TL kredi sunulacak. Krediler, 1 Kasım 2021'yi aşmamak kaydıyla, azami 12 ay ödemesiz olmak üzere 48 ay vadeli olacak.

Aynı zamanda, turizm tesisleri yapılmak üzere kamu arazisi tahsis edilen Bakanlık belgeli yatırımcı ve işletmecilerden, 1 Nisan-30...