01 / 05 / 2024

kamu bina kirası

kamu bina kirası

Kamunun bina kirası olarak ödediği aylık toplam tutar meclis gündemine taşındı. CHP'li Topal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kamu kiraları hızla artıyor!

TÜM önlemlere karşın kamunun kira gideri hızla artıyor. Geçen yılın aynı dönemine göre bu yılın ilk 6 ayında kamunun yaptığı kiralamalara ödediği rakam 700 milyon TL’ye ulaştı.

Kamuda kiralık bina sayısı ve kira tutarları gündeminde!

Kamu kurum ve kuruluşlarındaki kiralık bina sayısına ve toplam kira tutarı meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kamu binalarının kirasıyla ilgili soru önergesi!

Kamunun bina kirası olarak ödediği aylık toplam tutar meclis gündemine taşındı. CHP'li Topal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ankara Ticaret Bakanlığı binasının 3 yıllık kirası 70 milyon TL!

Ankara Söğütözü’nde yer alan Ticaret Bakanlığı binasına üç yılda 70 milyon lira kira ödendiği ortaya çıktı. Kamu 2018 yılında bina kiraları için 1 milyar TL'nin üzerinde para ödedi.

Devlet Ankara’da 236 ayrı bina kiraladı!

Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın verdiği bilgilere göre, kamu kurum ve kuruluşları için Ankara’da 236 ayrı bina kiralandı!

Lojman kirası 2018 ne kadar?

Kamu Konutları Yönetmeliği kapsamındaki kamu konutlarının 2018 yılı aylık kira bedelleri belli oldu. Peki, lojman kirası 2018 ne kadar?

Kamu hizmeti için bina kiralayan bakanlıklar mecliste!

Kamu hizmeti için araç ve bina kiralayan bakanlıklar TBMM'de konu oldu. CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Atıl kamu arsa ve binaları değerlendirilecek!

Maliye Bakanlığı, vergi dışı gelirleri artırmayı amaçlayan yeni bir paket üzerinde çalışıyor. Pakette, özelleştirme kapsamı dışında bulunan kamu kuruluşlarının arsa, arazi, bina gibi atıl varlıklarının değerlendirilmesine ağırlık verilecek.

Ankara Ulus’taki 17 bina yıkıldı!

Ankara Valiliği tarafından OHAL nedeniyle Ulus’taki 17 bina yıkıldı. Binaların yıkımı, kamu düzeninin ve esenliğinin sağlanması amacıyla yıkıldı.

İstanbul'daki kamu binaları depreme hazır!

İstanbul Valiliği İstanbul Proje Koordinasyon Birimi Direktörü Elgin: "Bugüne kadar 978 bina güçlendirilirken, 310 bina yeniden inşa edildi. Toplamda bin 288 kamu binası depreme karşı hazır hale getirilmiş oldu" dedi.

DİKA, Mardin'de akıllı bina yaptı!

Türkiye'nin çevre dostu yeşil bina 'Leed Gold Sertifikası' alan ikinci kamu hizmet binası olan bina 12 milyon liraya mal oldu.

Kamunun yeni bina yatırımlarına izin verilmeyecek!

Başbakan Binali Yıldırım, kamu harcamalarına yönelik tasarruf tedbirlerine yönelik soruya, "Kamu olarak tasarrufta örnek olacağız. Önce kendimizden başlayacağız. Araç alınmasına, yeni bina alınmasına, yapılmasına, kiralanmasına mecburiyet olmadıktan sonra izin vermeyeceğiz." dedi.

Kahramanmaraş Andırın Devlet Hastanesi için prefabrik bina yapıldı!

Kahramanmaraş Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine Bağlı Andırın İlçe Devlet Hastanesinde yapımı gerçekleştirilen Prefabrik bina hizmete girmiştir.

Kamunun 453 milyon lirası kiraya gitti!

Başbakan Yıldırım, yeni teşvik paketini açıklarken kamuda tasarruf seferberliğinin başlayacağını vurguladı. Yılın ilk 5 ayında kamunun bina kirası harcamalarının yüzde 43, kiralık taşıtlara ödediği paranın ise yüzde 19 artması bunun en önemli göstergesi.

kamu bina kirası Haberi

kamu bina kirası

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, kamunun bina kirası olarak ödediği aylık toplam tutara ilişkin soru önergesi hazırladı. Topal, sorusunun Hazine Ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Topal, ''Yeni Hükümet sisteminde Başbakanlık ortadan kaldırıldı ve bakanlık sayısı 16'ya düşürüldü. Ancak görüyoruz ki bakanlık bina sayılarında daha da artış meydana geldi. Devlet ''özelleştirme'' adı altında kamu binalarını elden çıkarırken Ankara'nın etrafını saran gökdelenlerin kiracısı yine devlet oldu. Yine AKP iktidarı döneminde devlet mülk sahibi olmaktan çıkarıldı, kiracı devlet haline geldi'' diye konuştu. 

CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap'ın soruları:
1- Kamunun bina kirası olarak ödediği aylık toplam gider ne kadardır?
2- Bu kiralar kimlere ödenmektedir?
3- Devlet kiracı olmaktan ne zaman kurtulacak?
4- Kiralanan toplam gayrimenkul adedi ne kadardır? En...