16 / 05 / 2024

kamu binalarına kentsel dönüşüm yapılacak mı

kamu binalarına kentsel dönüşüm yapılacak mı

5 Ekim 2012 tarihinde “Dönüşüm Başlıyor” sloganı ile başlayan kentsel dönüşüm adım adım ilerliyor. Kentsel Dönüşüm kapsamında devam eden yıkımlardan en dikkat çekenleri ise kamu binaları.

Ali Kurt'tan vatandaşlara, kamu bankalarına, sektör temsilcilerine ve merkezi yönetime dönüşüm çağrısı!

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen Kahramanmaraş depremlerinden sonra kentsel dönüşüm de en çok konuşulan konular arasında yer alırken, KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt da riskli yapıda oturduğunu düşünen vatandaşlara, kamu bankalarına, sektör temsilcilerine ve merkezi yönetime çağrı yaptı.

Kentsel dönüşüm nasıl yapılmalı? İstanbul nasıl dönüşebilir? Prof. Dr. Şükrü Ersoy tek tek açıkladı!

YTÜ İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükrü Ersoy, kentsel dönüşümün nasıl yapılması gerektiğini tek tek açıkladı. Diğer yandan İstanbul'un riskli binalarına da değinerek önemli açıklamalarda bulundu. 

İstanbul'daki kamu binaları depreme hazırlanıyor! Hem sağlık hem de barınma ihtiyacı karşılanacak!

Beklenen Marmara depreminden en çok etkilenecek kent, İstanbul olarak belirtiliyor. Mega kentte kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Olası bir depremde, kamu binaları ile İstanbulluların hem sağlık hem de barınma ihtiyacı karşılanacak. İşte megakentteki kamu binalarında son durum...

Kamu binaları ve hastaneler sismik izolatör teknolojisiyle depreme karşı daha dirençli olacak! 

Gölcük'te yapılan yeni kamu binaları ve hastaneler, sismik izolatör teknolojisiyle daha dirençli hale getiriliyor.

Helmann radarına kentsel dönüşüm projelerini aldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Helmann, konut, ticari gayrimenkul ve arsa üretiminde yakalamış olduğu başarılardan sonra kentsel dönüşüm projelerini radarına aldı.

Kamu binaları için son dakika kararı! Resmen açıklandı! Enerji tasarrufu hedefi yüzde 30'a yükseltildi!

Cumhurbaşkanlığı kararına göre; bazı kamu binaları için belirlenen enerji tasarruf hedefinin 2030 yılına kadar yüzden 15’ten yüzde 30’a çıkarılması kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Kamu kurumlarına tam 31 bin 378 kişi alınacak! KPSS’li ve KPSS’siz başvuruları aman kaçırmayın!

Eylül ayı ile beraber pek çok kişi tarafından merakla beklenen personel alımları da hızlandı. Paylaşılan detaylara göre, kamu kurumlarına tam 31 bin 378 kişinin alınacağı belirtildi. KPSS’li ve KPSS’siz başvuruları sakın kaçırmayın...

Bakan Şimşek'ten kamu kurumlarına tasarruf genelgesi yollandı: Tüm kamu harcamaları gözden geçirilecek! 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in imzasıyla bugün kamu kurumlarına yollanan genelgede, deprem kaynaklı maliyetler haricinde tüm harcamaların yeniden gözden geçirilmesi gerektiğine dikkat çekildi. İşte ayrıntılar...

Kamu kurumlarına 10 bin 871 personel alınacak! 2023 kamu personeli alımları tek tek açıklandı! Başvuruları kaçırmayın!

Kamu kurumlarına 10 bin 871 personel alınacağı açıklandı. Peş peşe yayımlanan ilanlarda alımlarla ilgil detaylar belli oldu. Peki hangi kamu kurumları personel alacak?

İstanbul Finans Merkezi’nde geri sayım başladı! Kamu bankaları taşınma hazırlığında!

İstanbul Finans Merkezi’nde inşaat çalışmalarında son aşamaya gelinirken, kamu bankaları da taşınma hazırlıklarını sürdürüyor. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank’ın nisan ayı içerisinde birim birim Ataşehir’deki genel müdürlük binalarına taşınacağı belirtiliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, riskli binaların kentsel dönüşüme sokulması için vatandaşlara çağrıda bulundu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir kez daha tüm vatandaşlarıma, 6 Şubat acılarını tekrar yaşamamak için eski ve riskli binalarını kentsel dönüşüme sokmaları çağrısında bulunuyorum." şeklinde konuştu.

İstanbul depreme tam manasıyla hazır değil! Kentsel dönüşüm yeni seçeneklerle hızlandırılmalı!

GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kalyoncu, İstanbul'un tam manasıyla depreme hazır olmadığına ve binaların kentsel dönüşüm sürecine girmesi için insanlara seçenek üretmek gerektiğine dikkat çekti. İşte o açıklamalar...

Amerika'dan Türk kamu bankalarına yaptırım tehdidi!

ABD'li üst düzey bir yetkili, Türk kamu bankalarına yaptırım uygulayabileceklerini açıkladı.

kamu binalarına kentsel dönüşüm yapılacak mı Haberi

kamu binalarına kentsel dönüşüm yapılacak mı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kentsel dönüşüm kapsamında bugüne kadar toplam 644  riskli kamu binasının yıkımını gerçekleştirdi.


5 Ekim 2012 tarihinde “Dönüşüm Başlıyor” sloganı ile başlayan kentsel dönüşüm adım adım ilerliyor.


Kentsel Dönüşüm kapsamında devam eden yıkımlardan en dikkat çekenleri ise kamu binaları.


İlk kazmanın vurulduğu 5 Ekim 2012 tarihinde; Milli Savunma Bakanlığına ait 79 adet, Sağlık Bakanlığına ait 19 adet, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına ait 2 adet, Bakanlığımıza ait 3 adet, Maliye Bakanlığına ait 1 adet, Milli Eğitim Bakanlığına ait 1 adet, İçişleri Bakanlığına ait 20 adet olmak üzere, 35 ayrı ilde toplam 125 adet riskli kamu binasının yıkımı gerçekleştirildi.


17 Ağustos 1999 depreminin 14. yıl dönümünde gerçekleştirilen kentsel dönüşümün üçüncü dalgasında, 45 ilde 87 bin 628 bağımsız birimin yıkımına yönelik adım...