28 / 04 / 2024

Kamu ihale sözleşmesi fesih

Kamu ihale sözleşmesi fesih

Hangi durumlarda idare yapılan kamu ihale sözleşmesini feshedebiliyor? Sözleşmeden önceki yasak fiil veya davranışlar nedeniyle fesih nasıl oluyor? İşte kamu ihale sözleşmesinin feshi ile ilgili esaslar...

Kamu-Sen’den toplu sözleşme tepkisi: Çalışan ve emekliler enflasyondan düşük zamla kaldı!

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, kamu toplu sözleşmesi ile ilgili yazılı bir açıklamada bulundu. İşte ayrıntılar...

Memur ve memur emeklileri dikkat! Kamu Toplu Sözleşmesi'nde ilk rakam bugün belli oluyor! 

Memur ve memur emeklilerinin 2024-2025 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının tespit edileceği 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinde, hükümet tarafından ilk zam teklifi bugün verilecek. İşte ayrıntılar...

Milyonlarca memur ve memur emeklisine müjde! Kamu Toplu Sözleşmesinin takvimi belli oldu!

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 7’nci Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Yalçın, görüşmelerin 14 Ağustos-31 Ağustos tarihlerinde gerçekleşeceğini açıkladı.

Toplu iş sözleşmesi için Bakan Bilgin’den sürpriz açıklama! Resmen son noktayı koydu!

Kamu çalışanlarının zamlı aylıklarını netleştirecek toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden çıkacak nihai sonuç beklenirken Bakan Bilgin'den sürpriz bir açıklama geldi. Bilgin, "TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ ile cuma günü bir kez daha görüşeceğiz ve bunu da çözüm yoluna sokacağız" dedi.

Covi̇d-19 salgınının kamu ihale sözleşmelerine etkisi!

Avukat Taha Hüseyin Çebi ile Stajyer Avukat Batuhan Özata, ''Yüklenicinin eser sözleşmelerinde uyarlama talep etme hakkı ile Covi̇d-19 salgınının eser (istisna) ve kamu ihale sözleşmelerine etkisi'' konusunu kaleme aldı. İşte o yazı...

Koronavirüs nedeniyle kamu ihale sözleşmeleri feshedebilir mi?

İhale usulleriyle yapılan ihaleler sonucunda kamu idaresi ile yüklenici arasında imzalanan sözleşmeler koronavirüs salgını nedeniyle fesh edilebiliyor.

COVID-19’un kamu ihale sözleşmelerine etkisi!

Ülkemizde salgın hale gelmeye başlamış olan koronavirüs kamu ihale sözleşmelerini etkiledi. Buna göre, mücbir sebebin varlığı yükleniciye süre uzatımı verilmesi veya yüklenicinin sözleşmeyi feshetmesi için tek başına yeterli olmuyor.

Kiler GYO, The First Investor ile münhasır görevlendirme sözleşmesi imzaladı!

Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamda Kiler GYO, The First Investor ile münhasır görevlendirme sözleşmesi imzaladı.

Arstate Turizm Özak GYO birleşme sözleşmesi hazırlandı!

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Arstate Turizm Özak GYO birleşme sözleşmesi hazırlandı.

Yeşil GYO inşaat işleri sözleşmesi feshini yayınladı!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformuna yapılan yazılı açıklamaya göre Yeşil GYO inşaat işleri sözleşmesi feshini yayınladı.

Akasya Acıbadem AVM kira sözleşmesi imzalandı!

Saf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Akasya Acıbadem AVM' nin kira sözleşmesi imzalandı.

Mezitli Atıksu Arıtma Tesisi sözleşmesi imzalandı!

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MEŞKİ) Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılacak Mezitli Atıksu Arıtma Tesisi'nin ihale sözleşmesi imzalandı.

Vakıf GYO Sancaktepe Konut Projesi'nin ihale sözleşmesi imzalandı!

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, ile Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Sancaktepe Konut Projesi'nin ihale sonucunda Ana Yüklenici Sözleşmesi imzalandı.

Kamu ihale sözleşmesi fesih Haberi

Kamu ihale sözleşmesi fesih

Kamu ihale sözleşmesinin feshi!

Kamu ihale sözleşmeleri kanunu kapsamında yer alan esaslara göre, sözleşme yapıldıktan sonra mücbir sebep halleri dışında yüklenicinin mali acz içinde bulunması nedeniyle taahhüdünü yerine getiremeyeceğini gerekçeleri ile birlikte yazılı olarak bildirmesi halinde, ayrıca protesto çekmeye gerek kalmaksızın kesin teminat ve varsa ek kesin teminatlar gelir kaydedilir ve sözleşme feshedilerek hesabı genel hükümlere göre tasfiye edilir.


İdarenin sözleşmeyi feshetmesi

Madde 20- Aşağıda belirtilen hallerde idare sözleşmeyi fesheder:

a) Yüklenicinin taahhüdünü ihale dokümanı ve sözleşme hükümlerine uygun olarak yerine getirmemesi veya işi süresinde bitirmemesi üzerine, ihale dokümanında belirlenen oranda gecikme cezası uygulanmak üzere, idarenin en az on gün süreli ve nedenleri açıkça belirtilen ihtarına rağmen aynı durumun devam etmesi, 3

b) Sözleşmenin uygulanması sırasında yüklenicinin 25 inci maddede sayılan yasak fiil veya...