28 / 04 / 2024

Kamu ihale sözleşmesinin feshi

Kamu ihale sözleşmesinin feshi

Hangi durumlarda idare yapılan kamu ihale sözleşmesini feshedebiliyor? Sözleşmeden önceki yasak fiil veya davranışlar nedeniyle fesih nasıl oluyor? İşte kamu ihale sözleşmesinin feshi ile ilgili esaslar...

Kira sözleşmesinin bitmesine bir gün kala kiracısının dükkanını yağmalattı! 2 milyonluk yatırım ortadan kayboldu!

Kiracı ve konut ve iş yeri sahipleri arasındaki kriz devam ediyor.Trabzon Forum'da kira sözleşmesinin bitmesine bir gün kala kiracının dükkanı yağmalandı. 

Devre mülk sözleşmesinin feshi nasıl yapılır?

Devre mülk sözleşmesinin feshi, günümüzde dolandırıcılığa bağlı sorunların ortaya çıkmasını engellemek için mümkündür. Devre mülk satışları gereğinden fazla abartılarak tüketicilere sunulsa da sonrasında sözleşmenin feshi hakkı vardır. Peki devre mülk sözleşmesi feshi nedir?

Engelli maaşı alanlar dikkat! Toplu iş sözleşmesinin ardından engelli maaşı yüzde kaç artacak?

Memur, memur emeklisi, 65 yaş maaşı, evde bakım aylığı gibi pek çok ödemeyi etkileyecek olan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin ardından engelli maaşında da değişiklik olup olmayacağı merak ediliyor. Peki, toplu iş sözleşmesinin ardından engelli maaşı yüzde kaç artacak? İşte detaylar

Kamu-Sen’den toplu sözleşme tepkisi: Çalışan ve emekliler enflasyondan düşük zamla kaldı!

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, kamu toplu sözleşmesi ile ilgili yazılı bir açıklamada bulundu. İşte ayrıntılar...

Memur ve memur emeklileri dikkat! Kamu Toplu Sözleşmesi'nde ilk rakam bugün belli oluyor! 

Memur ve memur emeklilerinin 2024-2025 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının tespit edileceği 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinde, hükümet tarafından ilk zam teklifi bugün verilecek. İşte ayrıntılar...

Milyonlarca memur ve memur emeklisine müjde! Kamu Toplu Sözleşmesinin takvimi belli oldu!

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 7’nci Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Yalçın, görüşmelerin 14 Ağustos-31 Ağustos tarihlerinde gerçekleşeceğini açıkladı.

Kira sözleşmesinin şerhi nedir? Kira sözleşme şerhi ne işe yarar?

Gayrimenkul sahibinin, zaman zaman kendi evini kullanma ihtiyacı doğabilir veya evini üçüncü bir kişiye satma düşüncesi oluşabilir. Bu gibi durumlarda, kiracılar arasında kira sözleşmesinin feshedilmesi gerekebilir. Fakat, kiracının tapu kaydına "kira şerhi" düşülmektedir.

Kamu işçilerinin maaş zammı ne kadar olacak? 2023 kamuda 700 bin işçiye maaş zammında son dakika! Sözleşme ne zaman?

700 bini aşkın işçiyi ilgilendiren 2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmeleri tüm hızıyla devam ediyor. Peki kamu işçilerinin maaş zammı ne kadar olacak?

Kira sözleşmesinin yenilenmeyeceği ihtarı nasıl ve ne zaman gönderilir?

Gayrimenkul kiralamalarında sözleşmeyi feshetmek isteyen taraflar ne zaman ve nasıl ihtar göndereceklerini araştırıyor. Peki, kira sözleşmesinin yenilenmeyeceği ihtarı nasıl ve ne zaman gönderilir?

Aile konutu kira sözleşmesinin feshi nasıl olur?

Aile konutu olarak kullanılmak üzere kiralanan taşınmazlarda kiracılar fesih için eşinin rızasının gerekli olup olmadığını merak ediyor. Peki, aile konutu kira sözleşmesinin feshi nasıl olur?

Reysaş GYO esas sözleşmesinin tadili için SPK'ya başvurdu!

Reysaş GYO'nun şirket esas sözleşmesinin "Sermaye ve Payların Nevi" başlıklı 8.maddesinin tadil edilmesine ilişkin olarak uygun görüş alınması amacıyla SPK'ya başvuru yapıldı.

Pera GYO'nun esas sözleşmesinin 8. maddesinin tadiline onay!

Pera GYO'nun esas sözleşmesinin "Sermaye ve Hisse Senetleri" başlıklı 8. maddesinin tadiline uygun görüş alınması amacıyla SPK'ya yaptığı başvuru onaylandı. 

Kat karşılığı inşaat sözleşmesinin feshi dava dilekçesi örneği 2021!

Kat karşılığı inşaat sözleşmesinin uygulanmasında yaşanan uyuşmazlıklar sebebi ile sözleşmenin feshedilmesi istenebiliyor. İşte kat karşılığı inşaat sözleşmesinin feshi dava dilekçesi örneği 2021...

Kamu ihale sözleşmesinin feshi Haberi

Kamu ihale sözleşmesinin feshi

Kamu ihale sözleşmesinin feshi!

Kamu ihale sözleşmeleri kanunu kapsamında yer alan esaslara göre, sözleşme yapıldıktan sonra mücbir sebep halleri dışında yüklenicinin mali acz içinde bulunması nedeniyle taahhüdünü yerine getiremeyeceğini gerekçeleri ile birlikte yazılı olarak bildirmesi halinde, ayrıca protesto çekmeye gerek kalmaksızın kesin teminat ve varsa ek kesin teminatlar gelir kaydedilir ve sözleşme feshedilerek hesabı genel hükümlere göre tasfiye edilir.


İdarenin sözleşmeyi feshetmesi

Madde 20- Aşağıda belirtilen hallerde idare sözleşmeyi fesheder:

a) Yüklenicinin taahhüdünü ihale dokümanı ve sözleşme hükümlerine uygun olarak yerine getirmemesi veya işi süresinde bitirmemesi üzerine, ihale dokümanında belirlenen oranda gecikme cezası uygulanmak üzere, idarenin en az on gün süreli ve nedenleri açıkça belirtilen ihtarına rağmen aynı durumun devam etmesi, 3

b) Sözleşmenin uygulanması sırasında yüklenicinin 25 inci maddede sayılan yasak fiil veya...