01 / 05 / 2024

kamu ihalelerine katılamayacak olanlar

kamu ihalelerine katılamayacak olanlar

Mal veya hizmet alımları ile yapım işleri ihalelerinde, kanun ve yönetmelikler ile ihaleye katılım kuralları belirleniyor. Peki, ihaleye katılım kuralları nelerdir? Kamu ihalelerine kimler katılamaz?

11 ilde bulunan kamu personellerine müjde! Resmen açıklandı! 6 ay boyunca 2 katı ücret ödenecek!

6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen bölgelerde görev yapan kamu personellerine 6 ay boyunca 2 bin 59 lira tazminat ve fazla çalışma ücreti ödenecek.

Kamu ihalelerine girecek olanlar dikkat! Yeni düzenleme geldi!

Kamu ihalelerine giren binlerce şirketi ilgilendiren yeni bir düzenleme yapıldı. Peki bu düzenlemeden kimler nasıl etkilenecek, yeni düzenlemeyle ne gibi değişiklikler olacak?

Kamu bankaları zam yaptı! Emeklinin yüzü güldü! Vakıfbank, Halkbank ve Ziraat...

Temmuz ayı zammından sonra özel bankalar arasında başlayan emekli promosyon yarışına kamu bankaları da katıldı. Peki kamu bankaları kaç TL emekli promosyonu veriyor? 2022 Ziraat, Halkbank, Vakıfbank emekli promosyon rakamları...

Bunları yapanlar TOKİ Sosyal Konut kurasına katılamayacak! Öğrenmeden başvurmayın

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olan TOKİ ile ilgili olarak kafalardaki soru işaretlerini gidermeye çalıştı. Peki hangi kişiler, TOKİ’den yararlanamayacak? Hangi kişiler, kuradan muaf sayılacak? İşte detaylar…

Fahiş konut kiraları özel ve kamu çalışanlarını taşınmaya zorluyor!

Bodrum'da konut kiraları çalışanların aldığı ücretlerin üzerinde seyrediyor. Fiyatlar, üç sene içerisinde 10 kat yükseldi. Özel ve kamu çalışanlarının terk etmeye başladığı Bodrum’da iş dünyasını, işçi bulamama problemini gündeme getiriyor...

Esenler'de otellerin çatı katı serbestliği teklifine İBB Meclisi'nden onay!

İBB Meclisi AKP Grup Başkanvekili Tevfik Göksu’nun başkanı olduğu Esenler'de kamu yapılarına sunulan çatı katı serbestliğine turizme katkı amacıyla oteller dahil edildi. İBB Planlama Müdürlüğü, düzenlemenin çatıdan kaynaklı yapı yüksekliğini ve inşaat alanını arttırabileceğiyle ilgili uyarı yaptı.

Kamu ihalelerine yeni düzenleme!

Kamu ihaleleri için yeni düzen yapılması planlanıyor. Kamu İhale Yasası’nda yapılması planlanan yeni düzenleme ile aşırı düşük teklif veren istekliler sigorta şirketi teminatıyla ihaleye katılabilecek.

AOÇ ihalelerine katılacaklardan imza sirküleri yerine sicil tasdiknamesi istenecek!

Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) Müdürlüğü ihalelerine katılacak olan isteklilerin teklif mektupları ve geçici teminat dışındaki ihale evraklarında, imza sirküleri yerine sicil tasdiknamesi kullanılacak.

CHP'den kamu ihaleleri için araştırma talebi!

CHP, kamu ihalelerine ilişkin şartname ve sözleşmelerde, şirketlerden gelen talepler doğrultusunda sonradan yapılan değişiklikler ile ortaya çıkan kamu zararlarının belirlenebilmesi için Meclis araştırmasını talep etti.

Ziraat Katılım ilk yurt dışı şubesini Sudan’da açtı!

Türkiye'nin ilk kamu katılım bankası olan Ziraat Katılım, ilk yurt dışı şubesini Doğu Afrika ülkesi Sudan'da hizmete açtı.

Kamu ihalelerine düzenleme!

Koronavirüs sürecinde hız kazanan e-ihalelerde teminat mektubunun elektronik sunumu zorunlu hale getirildi

Emlak Katılım’dan 0,76 oran ile lojman satışlarına finansman desteği!

Emlak Katılım, kamu lojman satışlarına özel finansman desteğine kaldığı yerden sürüyor. 120 ay vadeye kadar tüm vadelerde yüzde 0,76 oran ile konut finansmanı sağlayan Emlak Katılım, kamu lojmanı almak isteyenleri şubelerine katılabiliyor.

Katılım finans kuruluşlarından 4 yeni finansman paketi!

Geçtiğimiz günlerde Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıklaması üzerine, dün kamu bankaları konut kredisi faizlerini tarihin en düşük seviyesine çekti. Bugün de katılım bankaları da 0,64 oranlı konut kredisi kampayasını başlattı...

kamu ihalelerine katılamayacak olanlar Haberi

kamu ihalelerine katılamayacak olanlar

Kamu ihalelerine kimler katılamaz?

Mal veya hizmet alımları ile yapım işlerinin istekliler arasından seçilecek birisi üzerine bırakıldığını gösteren ve ihale yetkilisinin onayını müteakip sözleşmenin imzalanması ile tamamlanan işlemler "ihale" süreci olarak karşımıza çıkıyor.


İhalesi yapılacak her iş için bir işlem dosyası düzenlenir. Bu dosyada ihale yetkilisinden alınan onay belgesi ve eki yaklaşık maliyete ilişkin hesap cetveli, ihale dokümanı, ilân metinleri, adaylar veya istekliler tarafından sunulan başvurular veya teklifler ve diğer belgeler, ihale komisyonu tutanak ve kararları gibi ihale süreci ile ilgili bütün belgeler bulunur.


İhaleye katılamayacak olanlar

Madde 11- Aşağıda sayılanlar doğrudan veya dolaylı veya alt yüklenici olarak, kendileri veya başkaları adına hiçbir şekilde ihalelere katılamazlar:


a) Bu Kanun ve diğer kanunlardaki hükümler gereğince geçici veya sürekli olarak idarelerce veya mahkeme kararıyla kamu ihalelerine...