29 / 04 / 2024

Kamu ihalelerine tahkim şartı

Kamu ihalelerine tahkim şartı

İş dünyasındaki uyuşmazlıkların kısa sürede çözümünü hedefleyen ISTAC Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Akıncı, bu ay içerisinde Başbakan Davutoğlu ile kamu hizmet ve alımlarında tahkim şartı ile ilgili görüşeceklerini söyledi.

Kamu ihalelerine girecek olanlar dikkat! Yeni düzenleme geldi!

Kamu ihalelerine giren binlerce şirketi ilgilendiren yeni bir düzenleme yapıldı. Peki bu düzenlemeden kimler nasıl etkilenecek, yeni düzenlemeyle ne gibi değişiklikler olacak?

Kamu ihalelerine yeni düzenleme!

Kamu ihaleleri için yeni düzen yapılması planlanıyor. Kamu İhale Yasası’nda yapılması planlanan yeni düzenleme ile aşırı düşük teklif veren istekliler sigorta şirketi teminatıyla ihaleye katılabilecek.

CHP'den kamu ihaleleri için araştırma talebi!

CHP, kamu ihalelerine ilişkin şartname ve sözleşmelerde, şirketlerden gelen talepler doğrultusunda sonradan yapılan değişiklikler ile ortaya çıkan kamu zararlarının belirlenebilmesi için Meclis araştırmasını talep etti.

Kamu ihalelerine düzenleme!

Koronavirüs sürecinde hız kazanan e-ihalelerde teminat mektubunun elektronik sunumu zorunlu hale getirildi

Kamu ihalelerine corona virüs ayarı!

Kamu ihalelerinde koronavirüs sebebiyle sürenin uzatımı ve fesihle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı.

YİD modeliyle gerçekleştirilen kamu ihaleleri mecliste!

Ulaştırma Ve Altyapı Bakanlığının Yap-İşlet-Devret modeliyle gerçekleştirdiği kamu ihalelerine ilişkin soru önergesi hazırlandı...

Cengiz İnşaat'ın üstlendiği kamu ihaleleri TBMM'de!

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, Cengiz İnşaat'ın üstlendiği kamu ihalelerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanrıkulu sorularını Başbakan Yıldırım'a sordu...

Kamu ihalelerine TL şartı geliyor!

Kamu kurum ve kuruluşları, mal ve hizmet alımları ile yapım işleri ihalelerinde, yabancı para birimi yerine Türk lirası üzerinden teklif alıp sözleşme yapacak

Vergi affından faydalananlar kamu ihalelerine giremez mi?

Yeminli Mali Müşavir Güncel Gruop Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Sezer vergi affından faydalanan mükellefleri için önemli uyarılarda bulundu. İşte o yazı...

Kamu ihalelerine yabancı ilgisi azaldı!

Kamu İhale Kurumu’nun açıkladığı rakamlar ilginç sonuçları ortaya çıkardı. 2011’de ihalelerin yüzde 5’ini yabancı şirketler kazanırken geçen yıl bu oran yüzde 1,44’e geriledi.

Kamu ihalelerinde ertelemeler ve iptallerde artış yaşanıyor!

Özelleştirme ve kamu ihalelerine ilginin azalması nedeniyle, iptal ve ertelemelerde artış yaşanıyor. Kamu ihalelerinde son dönemde ertelemeler ve iptaller üst üste gelmeye başladı.

Kamu ihalelerine tahkim şartı!

İş dünyasındaki uyuşmazlıkların kısa sürede çözümünü hedefleyen ISTAC Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Akıncı, bu ay içerisinde Başbakan Davutoğlu ile kamu hizmet ve alımlarında tahkim şartı ile ilgili görüşeceklerini söyledi.

Petrol Ofisi'nin ihalelere katılma yasağı kaldırıldı!

Petrol Ofisi AŞ ve bağlı ortaklıklarına 2009'da verilen 1 yıl kamu ihalelerine katılma yasağından kalan 237 günün "Bakan oluru" ile kaldırılmasına karar verildi.

Kamu ihalelerine tahkim şartı Haberi

Kamu ihalelerine tahkim şartı

İş dünyasındaki uyuşmazlıkların kısa sürede ve daha ucuza çözümünü hedefleyen İstanbul Tahkim Merkezi (ISTAC) kamu hizmet ve alımlarında da söz sahibi olmak istiyor. Ortadoğu ve Avrupa'nın "tahkim merkezi" olma hedefiyle kasım ayında faaliyete geçen ISTAC bu talebi için Başbakan Davutoğlu'na gidecek. ISTAC Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ziya Akıncı, "Bu ay içerisinde Başbakanımızla bir görüşme yapacağız. Kamu ihaleleri hizmet ve mal alımlarında, inşaat projelerinde İstanbul Tahkim Merkezi'nin ön plana çıkarılması görüşmemizin ana maddesi olacak. Görüşmemizde ISTAC'ın kamu ihalelerinde kullanılması için bir kararname çıkartılması talebimizi ileteceğiz. Bundan sonra artık kamu ihalelerinde ISTAC'ı çok sık göreceğiz" diye konuştu. İstanbul'un Ortadoğu ve Avrupa'nın "tahkim merkezi" olması amacıyla kasım ayında faaliyetlerine başlayan ve hatta ilk davasını Ortadoğu'dan alan İstanbul Tahkim Merkezi (ISTAC) bu...