01 / 05 / 2024

kamu ihalesine katılım

kamu ihalesine katılım

Mal veya hizmet alımları ile yapım işleri ihalelerinde, kanun ve yönetmelikler ile ihaleye katılım kuralları belirleniyor. Peki, ihaleye katılım kuralları nelerdir? Kamu ihalelerine kimler katılamaz?

Ziraat Katılım ilk yurt dışı şubesini Sudan’da açtı!

Türkiye'nin ilk kamu katılım bankası olan Ziraat Katılım, ilk yurt dışı şubesini Doğu Afrika ülkesi Sudan'da hizmete açtı.

Emlak Katılım’dan 0,76 oran ile lojman satışlarına finansman desteği!

Emlak Katılım, kamu lojman satışlarına özel finansman desteğine kaldığı yerden sürüyor. 120 ay vadeye kadar tüm vadelerde yüzde 0,76 oran ile konut finansmanı sağlayan Emlak Katılım, kamu lojmanı almak isteyenleri şubelerine katılabiliyor.

Katılım finans kuruluşlarından 4 yeni finansman paketi!

Geçtiğimiz günlerde Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıklaması üzerine, dün kamu bankaları konut kredisi faizlerini tarihin en düşük seviyesine çekti. Bugün de katılım bankaları da 0,64 oranlı konut kredisi kampayasını başlattı...

Katılım bankalarından 0,64 faizli konut kredisi kampanyasına destek!

Katılım bankaları, kamu bankalarının öncülüğünde başlatılan 0,64 faizli konut kredisi kampanyasına destek geldi. Katılım bankaları da 0,64 faiz oranlı konut kredisini yürürlüğe alınıyor...

Kamu katılım finans kuruluşlarından Bireysel İhtiyaç Desteği Finansmanı!

Kamu katılım finans kuruluşları, hanehalkı geliri aylık 5 bin TL ve altında olan bireysel müşterilere 10 bin TL'ye kadar, 6 ayı ödemesiz dönemli, 36 aya kadar vadeli, aylık eşit taksitli finansman uygulamasını devreye soktu.

Kamu katılım bankalarından İşe Devam Finansman Desteği!

Kamu katılım bankaları da kurumsal ve ticari ölçekteki firmaların işletme sermayesi ihtiyaçları için “İşe Devam Finansman Desteği”ni hayata geçirdi.

Emlak Katılım’dan 50 bin lojmanın satışına özel finansman desteği!

Emlak Katılım, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yaklaşık 50 bin kamu lojmanının satışına dair finansman desteği için protokol imzaladı...

Vakıf Katılım'dan 50 bin lojmanın satışına özel finansman desteği!

Kamu lojmanı almak amacıyla finansman başvurusunda bulunanlar için kar oranını 60 ay için 0,79 olarak belirleyen Vakıf Katılım, 61 ve 120 ay arasında ise 0,89 kar oranından finansman kullandıracak...

İzmit'teki yıkım ihalesine 5 firmadan katılım!

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bulunan metruk yapıların yıkımıyla ilgili ilk ihale düzenlendi. İhaleye 5 firmadan katılım sağlandı.

Ziraat Katılım 100 milyonluk kira sertifikası 2. geri ödemesini yaptı!

Ziraat Katılım Varlık Kiralama tarafından 100 milyon TL nominal tutarlı kira sertifikalarının anapara ve 2. getiri ödemesi gerçekleştirildi.

Katılım Varlık Kiralama 4.4 milyonluk kar payı ödedi!

Katılım Varlık Kiralama 100 milyon TL nominal değerli kira sertifikasının 4 milyon 482 bin TL'lik kar payı ödemesini yaptı.

Katılım Varlık Kiralama 3.9 milyon TL'lik kar payı ödemesi yaptı!

Katılım Varlık Kiralama 100 milyon TL nominal değerli kira sertifikasının 3 milyon 989 bin TL'lik kar payı ödemesini yaptı.  

Katılım Varlık Kiralama'nın kar payı oranı yüzde 4,6487!

Katılım Varlık Kiralama'nın 100 milyon TL nominal değerli kira sertifikasının 3. kupon ödeme dönemine ilişkin kar payı oranı 4,6487 yüzde olarak kesinleştirildi.

kamu ihalesine katılım Haberi

kamu ihalesine katılım

Kamu ihalelerine kimler katılamaz?

Mal veya hizmet alımları ile yapım işlerinin istekliler arasından seçilecek birisi üzerine bırakıldığını gösteren ve ihale yetkilisinin onayını müteakip sözleşmenin imzalanması ile tamamlanan işlemler "ihale" süreci olarak karşımıza çıkıyor.


İhalesi yapılacak her iş için bir işlem dosyası düzenlenir. Bu dosyada ihale yetkilisinden alınan onay belgesi ve eki yaklaşık maliyete ilişkin hesap cetveli, ihale dokümanı, ilân metinleri, adaylar veya istekliler tarafından sunulan başvurular veya teklifler ve diğer belgeler, ihale komisyonu tutanak ve kararları gibi ihale süreci ile ilgili bütün belgeler bulunur.


İhaleye katılamayacak olanlar

Madde 11- Aşağıda sayılanlar doğrudan veya dolaylı veya alt yüklenici olarak, kendileri veya başkaları adına hiçbir şekilde ihalelere katılamazlar:


a) Bu Kanun ve diğer kanunlardaki hükümler gereğince geçici veya sürekli olarak idarelerce veya mahkeme kararıyla kamu ihalelerine...