05 / 05 / 2024

kamu konutları aylık kira

kamu konutları aylık kira

2015 yılında kamu konutlarında kalan kimselere uygulanacak aylık kira bedelleri, 31 Aralık 2014 tarihinde Resmi Gazete 'de yayımlandı. İşte kamu konutları aylık kira bedelleri 2015...

Milli Emlak'tan satılık kamu konutları!

Milli Emlak tarafından kamu konutlarının satışa çıkarıldığı duyuruldu. Yapılan açıklamada, kamu konutlarının hangi koşullarda satılacağı da belirlendi.

Ticari araç alacaklara faiz şoku! 400 bin TL'lik kredinin aylık taksiti 27 bin TL'yi aşıyor! 

Ticari araçlarda artan kredi faizleri araç alacakları zorluyor. Kamu bankaları ile özel bankalar da ticari kredilerin aylık taksit tutarları 27 bin TL'yi aşıyor. İşte detaylar...

3600 ek gösterge piyangosu! Binlerce kişinin hem aylık hem de ikramiyesi artacak!

Milyonlarca emekli memuru ile memuru kapsayan toplu sözleşme görüşmeleri tamamlanırken bütün kamu çalışanlarına 3600 ek gösterge piyangosu da vuracak. Bununla birlikte Binlerce kişinin hem aylık hem de ikramiyesi artacak.

İkinci el konut almak isteyene beklediği haber geldi! Aylık 11 bin TL taksitle ev sahibi olma imkanı! Hemen bakın!

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan 'yeni evim' kampanyası ikinci el konutlar için de uygulamaya alınıyor ve vatandaşa aylık 11 bin lira taksit imkanıyla olabilme imkanı geliyor. İşte ev sahibi olmak için dört gözle bekleyenler için müjdeli haberin detayları…

TOKİ aylık ödeme ne kadar? TOKİ sosyal konut ödemeleri kaç TL?

TOKİ sosyal konutların ödeme şekli her yıl ocak ve temmuz aylarında yapılan memur maaş artış oranına göre değişecektir. Durum böyle olunca vatandaşlar, TOKİ aylık ödemelerinin ne kadar olacağını merak ediyor.

TOKİ aylık 1442 liraya konut satış duyurusu yaptı! TOKİ'nin ucuz konutlarına sahip olmak isteyenler dikkat

Toplu Konut İdaresi TOKİ, alt ve orta gelir gruplarına yönelik konut üretim faaliyetlerine devam ederken aylık 1442 lira taksitle konut satış haberini duyurdu. TOKİ'nin söz konusu konutlarından edinmek isteyen ihtiyaç sahipleri bu şartları karşıladığı takdirde konutlardan satın alabilecek.

TOKİ'den 81 ile ucuz 2+1 ve 3+1 konutlar geliyor! Aylık geliri 10 bin TL'yi aşmayanlara müjde!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, dar gelirli ailelerin dört gözle beklediği TOKİ projelerine ilişkin müjdeyi verdi. Aylık geliri 10 bin TL'yi aşmayan dar gelirlilere 2+1 ve 3+1 sıfır ev fırsatı başlıyor. İşte detaylar...

TOKİ'den aylık 550 TL taksitle ev sahibi olma fırsatı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), birçok şehirde dar gelirli vatandaşlar için aylık 550 TL'den başlayan taksitle konut satışı yapıyor. Birçok şehirde satışa çıkan konutlar için çekiliş ve kura şartı bulunmuyor.

Konut satışlarında tüm zamanların aylık rekoru kırıldı!

Temmuz ayında konut satışlarında 229 bin 357 adetle tüm zamanların aylık rekoru kırıldı. Kamu bankalarının düşük maliyetli destekleri de bugüne kadar görülen en yüksek ipotekli satış rakamını da getirdi.

500 bin TL'lik konut kredisinin aylık taksitleri ne kadar oldu?

Kamu bankalarının başlattığı avantajlı konut kredisi paketi kapsamında sıfır ve ikinci el konutlar için uygulanan faiz oranlarında yeni düzenleme yapıldı. Sıfır konutlar için faiz oranı yükseltildi. Peki 500 bin TL'lik konut kredisinin aylık taksitleri ne kadar oldu?

Konut fiyatlarında 6 aylık artış 1 günde yaşandı!

Sektör temsilcilerine göre, kamu bankalarının konut kredsisi faiz oranlarını 0.64'e düşürmesiyle beraber konut fiyatlarında 6 aylık yükseliş sadece 24 saat içinde yaşandı. Bankalar, bu ödemesiz sistemde ortaya çıkan masraf ve maliyetini inşaat firmasından, inşaat firmaları da alıcıdan çıkarıyor.

Aylık 0.64 faizli konut kredisi şartları neler?

Kamu bankaları normalleşme süreci kapsamında açıkladıkları destek krediler dahilinde konut kredisi faiz oranlarını aylık yüzde 0.64’e kadar düşürdü. Peki krediden yararlanmak için hangi şartları taşımak gerekiyor?

Aylık 0.79 faizli konut kredisi satışları artırdı!

Konut kredisi faizleri sıfır konutlar için 0.79’a kadar geriledi. İndirim sonrasında sıfır konut satışları arttı. Peki aylık 0.79 faizli konut kredisi hesaplama maliyeti ne kadar oluyor?

kamu konutları aylık kira Haberi

kamu konutları aylık kira

Kamu konutları aylık kira bedelleri 2015!

2015 yılında kamu konutlarında kalan kimselere uygulanacak aylık kiralar, 31 Aralık 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan 367 sıra nolu Milli emlak genel tebliği ile yayımlandı.


Kamu konutları aylık kiraları; konutun brüt inşaat alanı esas alınarak hesaplanıyor. Brüt inşaat alanı, müstakil bir evin veya apartman dairesinin dış duvarlar dahil olmak üzere, bu duvarlar içinde kalan metrekare cinsinden toplam alanı oluyor.


Brüt inşaat alanının tespitinde ölçüler dıştan alınıyor. Balkon alanlarının 1/2’si brüt inşaat alanına ekleniyor. Merpen, asansör, havalandırma ve aydınlık boşlukları ile ortak kullanılan benzeri alanlar hesaplamada dikkate alınmıyor. Metrekarenin kesirleri tama iblağ ediliyor. Peki, kamu konutları aylık kira bedelleri ne kadar?


Kamu konutları aylık kira bedelleri 2015..

15/1/2015 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek kiralar şu şekilde;


a) Kerpiç, ahşap, bağdadi ve...