29 / 04 / 2024

kamu konutlarından çıkarılma

kamu konutlarından çıkarılma

Lojman tahsis edilen çalışanlar, tahsise esas görevin son bulduğu tarihten itibaren iki ay; başka kurumda aynı veya eşdeğer bir göreve nakledilenlerin lojmandan ayrılması gerekiyor. Peki, diğer lojmandan çıkarılma şartları nelerdir?

Milli Emlak'tan satılık kamu konutları!

Milli Emlak tarafından kamu konutlarının satışa çıkarıldığı duyuruldu. Yapılan açıklamada, kamu konutlarının hangi koşullarda satılacağı da belirlendi.

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt'tan kentsel dönüşüm açıklaması: Kamu bankalarından destek bekliyoruz!

İBB iştiraki KİPTAŞ'ın Genel Müdürü Ali Kurt, "İstanbul Yenileniyor" kapsamındaki çalışmalar ile ilgili bilgiler verdi ve başvuru sayılarını, yapılan çalışmaları aktardı. Kurt, kamu bankalarından destek beklediklerine dikkat çekti. 

Doğanşehir'de deprem konutlarından 350'si ay sonuna kadar tamamlanacak

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerin yıkıma neden olduğu Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde, martta temelleri atılan deprem konutlarından 350'sinin, ay sonunda hak sahiplerine teslim edilmesi planlandığı açıklandı. İşte haberin detayları...

2022'de elektrik ve doğal gaz tüketimlerinin 270 milyar TL'si devlet tarafından karşılandı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar yaptığı açıklamada geçen sene vatandaşların elektrik ve doğal gaz tüketimlerinin 270 milyar TL'lik kısmının devlet tarafından karşılandığını dile getirdi.

EYT'li olan ama işten çıkarılma endişesi yaşayanlara güzel haber! Milyonlarca çalışanın merak ettiği yanıt!

EYT yasası kapsamında emekli olma hakkı kazanan birçok vatandaş, halen aynı işyerinde çalışmaya devam ediyor. Ancak, bazı vatandaşlar, EYT ile emekli olduktan sonra işveren tarafından işten çıkarılma endişesi nedeniyle EYT başvurusu yapmaktan çekiniyorlardı. Milyonlarca çalışanın merak ettiği yanıt!

Ziraat Bankası’ndan görülmemiş hediye! Tam bu kadar para hesaplara yatacak!

Türkiye’nin en büyük kamu bankalarından biri olan Ziraat Bankası, yeni bir kampanyasıyla daha müşterilerinin karşısına çıktı. Özellikle gençlere yönelik düzenlenen bu kampanya kapsamında müşterilerin hesabına 150 TL yatırılacağı duyuruldu.

Ziraat Bankası öyle bir kampanya yaptı ki herkesin aklı başından gitti! Bu kampanya hafızalardan silinmeyecek!

Türkiye’nin en büyük kamu bankalarından Ziraat Bankası yeni bir kampanyayla müşterilerinin karşısına çıktı. Yaptığı kampanyayla tüm müşterilerinin aklını alırken, yeni kampanyaları da dört gözle beklemelerini sağladı.

İşten çıkarılınca sağlık sigortasından yararlanma hakkı hemen biter mi?

İşten istifa ya da çıkarılma durumlarında sosyal güvenceden yoksun kalmak, pek çok kişi için en fazla endişe yaratan durumlardan biri.  Peki işle ilişiği kesilenlerin sağlık hizmetlerinden yararlanma hakkı da hemen sona eriyor mu?

Dikkat! Kamu bankalarından yeni kredi paketi geliyor, piyasa paraya boğulacak!

Günün haberi bomba gibi düştü! Kamu bankalarından çok büyük kredi paketi geliyor! Peki bu kredilerden kimler hangi alanlar için verilecek ve kimler faydalanacak?

Kamu konutlarının 2023 kira bedelleri açıklandı! Metrekaresi kaç TL oldu?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan Milli Emlak Genel Tebliği, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Türlerine göre kamu konutlarının metrekare kira bedeli ne kadar oldu?

Engelli memurlardan TOKİ konutları için faizsiz kredi talebi!

Memur-Sen Engelliler Komisyonu Başkanı Eşref Karaaslan, engelli kamu görevlilerine Toplu Konut İdaresi Başkanlığı konutlarından satın almaları durumunda tek konut için faizsiz kredi kullandırılmasını istedi.

TOKİ aylık 1442 liraya konut satış duyurusu yaptı! TOKİ'nin ucuz konutlarına sahip olmak isteyenler dikkat

Toplu Konut İdaresi TOKİ, alt ve orta gelir gruplarına yönelik konut üretim faaliyetlerine devam ederken aylık 1442 lira taksitle konut satış haberini duyurdu. TOKİ'nin söz konusu konutlarından edinmek isteyen ihtiyaç sahipleri bu şartları karşıladığı takdirde konutlardan satın alabilecek.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan İzmir'deki deprem konutlarına ilişkin açıklama!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, afetzedelerin bütün zararlarının, devlet tarafından karşılanması gerektiğine dikkat çekti, bu konuda kanun tekliflerinin olduğunu belirtti. 

kamu konutlarından çıkarılma Haberi

kamu konutlarından çıkarılma

Lojmandan çıkarılma şartları nelerdir?

Kamu Konutları Yönetmeliği kapsamına giren; Özel tahsisli, görev tahsisli veya hizmet tahsisli konutlarda oturanlar; tahsise esas görevin son bulduğu tarihten itibaren iki ay; başka kurumda aynı veya eşdeğer bir göreve nakledilenler en geç altı ay içerisinde konutları boşaltmak zorundadırlar.


Sıra tahsisli konutlarda oturanlar, beş yıllık oturma süresinin bitiminden onbeş gün veya yararlanacak personel olmaması nedeniyle oturmaya devam edenler ise çıkması için ilgili idarece yapılan tebligat tarihinden itibaren bir ay içinde; emeklilik, istifa, başka bir yere nakil ve her ne şekilde olursa olsun, memuriyet veya işçi sıfatı kalkanlar, ilişkilerinin kesildiği tarihten itibaren iki ay içinde,


Konutlarda oturmakta iken ölenlerin aileleri, ölüm tarihinden itibaren iki ay içinde,


Konutta  oturmakta  iken  bulunduğu  il  veya  ilçe  dışındaki  bir  sıkıyönetim savcılık  veya  mahkemesine  veya...