26 / 07 / 2024

Kamu tarafından açılan davalarda yargılama giderleri

Kamu tarafından açılan davalarda yargılama giderleri

Kadastro hakimi, dava harcı, yargılama giderlerinin tespit ve hesaplanmasında ilgili taşınmaz mala ait son beyan dönemi emlak vergisi değerini esas alıyor. İşte kadastro davalarında harç esasları...

Şişli'deki 3 hazine arazisi için karar çıktı: İmar planları değişiyor! 

İBB Meclisi’nde Şişli’de bulunan hazine arazilerini park ve yeşil alana çeviren plan değişikliklerine karşı Çevre Bakanlığı’na bağlı Milli Emlak tarafından açılan davaları mahkeme reddetti. İşte ayrıntılar...

Kapanan şahıs şirketi sayısı ilk defa açılanı geçti!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından açıklanan verilere göre  kapanan şahıs şirketi sayısı ilk defa açılanı geçti. İşte o rakamlar...

Mahkemeden, Kartal’daki 56 bin 642 metrekarelik şehir parkı ve askeri alanın yapılaşmaya açılmasına dur kararı!

Mahkeme, TMMOB Şehir Plancıları Odası ve Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi tarafından açılan davanın ardından Kartal’daki 56 bin 642 metrekarelik şehir parkı ve askeri alanın yapılaşmaya açılmasına dur kararı verdi. İşte ayrıntılar..

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu açıkladı! Açlık sınırı 15 bin 548 lira...

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu tarafından yapılan açıklamaya kapsamında yer alan verilere göre, kasım ayında açlık sınırı 228 lira daha fazlalaşarak 15 bin 648 liraya kadar çıktı. Yoksulluk sınırı da 1187 lira yükselerek ve 45 bin lirayı geçtiği kaydedildi. İşte ayrıntılar...

Trump'ın emlak imparatorluğuna yargı kararı: Dolandırıcılık yaptı!

ABD eski Başkanı Donald Trump yargı kararıyla sarsıldı. New York Başsavcısı Letitia James tarafından açılan sivil davada Trump'ın bankaları, sigortacıları ve başkalarını dolandırdığına karar verildi.

Bilecik Valiliği tarafından yeni mesai saatleri belli oldu: Kamu çalışanları hangi saatlerde çalışacak?

Bilecik Valiliği tarafından alınan yeni karara göre, kamu sektörü çalışanlarının iş saatleri 18 Eylül 2023 itibarıyla güncellenecek. Yapılan duyuru, iş saatlerinin yeniden düzenleneceğini belirtti. Peki kamu çalışanları hangi saatlerde çalışacak?

120 yılın en şiddetli depremi: Fas depreminin ardından ağır tablo

Fas İçişleri Bakanlığı, merkez üssü Marakeş'in El-Huz bölgesinde meydana gelen 7 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 2 bin 12'ye yükseldiğini açıkladı. Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, depremin ardından ölü sayısının 2 bin 12'ye, yaralı sayısının ise 1404'ü ağır ol

İnegöl'de İcra Dairesi Tarafından Satışa Çıkarılan Daireler Fırsatını Kaçırmayın!

İnegöl ilçesinde bulunan ve icra dairesi tarafından satışa çıkarılan 133 m² daireler büyük ilgi görüyor. Eşsiz fırsatları kaçırmamak için mahcuzun ayrıntılı görsellerine ve artırma şartlarına esatis.uyap.gov.tr adresinden 2022/1515 TLMT. dosya numarasıyla ulaşabilirsiniz.

ABD Kripto Borsası Bittrex iflas etti!

ABD Kripto para borsası Bittrex, iflas başvurusu yaptı. Verilen detaylara göre, Borsa, bir süredir ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından açılan bir soruşturma ile uğraşıyordu. Peki yatırımcılara  ne olacak?

Manisa'da heyecanlandıran çalışma! Salihli'deki petrol kuyusundan numune çıkarılmaya başlandı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Manisa'nın Salihli ilçesinde geçen sene Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından açılan kuyuya kurulan atbaşı pompayla numune çıkarılmaya başlandı.

Akbank resmen gemileri yaktı. Akbank tarafından yapılan flaş açıklamaya şimdi bakın

Özel bankalar arasındaki kredi yarışı hayli ilginç bir hal almaya devam ediyor. Akbank tarafından da çok özel bir kredi kampanyası hazırlandı. İşte büyük ses getiren kampanyanın detayları...

Aile Bakanlığı tarafından ödeniyor... Dul ve yetim maaşı ne kadar?

Aile Bakanlığı tarafından yapılan ödemelerden birçok vatandaşımız faydalanıyor. Bu ödemeler arasında dul ve yetim aylıkları da var. Peki aylıklar hesaba yattı mı? Dul ve yetim aylığı nisan ayı ödemesi yapıldı mı? İşte detaylar...

Aile Bakanlığı tarafından yapılan tüm ödemelere zam geldi! Acil bakın!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay gerçekleştirilen yardım ödemeleri mart ayının gelmesiyle beraber tekrar araştırılmaya başlandı. Mart ayında pek çok kalemde aylıklar güncellenirken, sosyal yardım ödemelerinde de artış gerçekleşti.

Kamu tarafından açılan davalarda yargılama giderleri Haberi

Kamu tarafından açılan davalarda yargılama giderleri

Kadastro davalarında harç!

Kadastro ile ilgili mali hükümler, Kadastro Kanunu kapsamında Altınca Bölümde açıklanıyor. Burada yer alan esaslara göre, kadastro hakimi, dava harcı, yargılama giderlerinin tespit ve hesaplanmasında ilgili taşınmaz mala ait son beyan dönemi emlak vergisi değerini esas alıyor.


Mali Hükümler 

Veraset ve intikal vergisi: 

Madde 35 – Bu Kanuna göre bağışlama veya veraset suretiyle tespit edilen taşınmaz mallar hakkındaki işlemler; veraset ve intikal vergisinin tahakkuk ve tahsiline bakılmadan sonuçlandırılır. 

Ancak, kadastro müdürü bu taşınmaz malların listesini, tescillerden sonra bir ay içinde maliye dairesine vermekle yükümlüdür. Tescilin tapu sicil müdürlüğünde yaplması halinde bu sorumluluk, tapu sicil müdürlüğüne düşer. 

Yargılama giderleri, kadastro harcı ve tahakkuku: 

Madde 36 – Taraflardan her biri dava harcını, dinlenmesini talep ettiği tanık ve bilirkişi ücretini ve diğer yargılama giderlerini karşılamak zorundadır. 

Davacı...