19 / 05 / 2024

Kamu taşınmazlarına sınır mı gelecek

Kamu taşınmazlarına sınır mı gelecek

Kamu taşınmazlarında 49 seneye kadar çıkan kiralama sürelerine bir çok alanda sınırlama getirilecek.

Yüzde 25 kira sınırına takılan mağdur ev sahiplerine şimdi de imza şoku! 

Yüzde 25 zam sınırına takılan mağdur ev sahiplerine şimdi de imza şoku geldi. Ev sahibi kiracı hakları paylaşımları ile dikkat çeken Hukukbil yaptığı paylaşımda "Tahliye taaahhüdündeki imzanın hangi kurumlarda olabileceğini ev sahibi bulmalıymış" ifadelerini kullandı. 

Birleşik Kamu-İş açıkladı! Yoksulluk sınırı 58 bini aştı...

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu’nun araştırma sonuçları kapsamında, nisan ayında dört kişilik bir ailenin açlık sınırı sebze fiyatlarında yaşanan mevsimsel düşüşün etkisi ile birlikte 19 bin 890 lira olduğu açıklandı.

Açlık sınırı ile asgari ücret farkı 356 TL oldu! Son dakika: Açlık sınırı 16 bin 646 TL, yoksulluk sınırı 57 bin 578 TL!

BİSAM rakamlarına göre, Mart'ta açlık sınırı 16 bin 646 TL, yoksulluk sınırı 57 bin 578 TL olarak belirlendi. Açlık sınırı ile asgari ücret farkı 356 TL olarak açıklandı. İşte o rakamlar...

Dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 20 bin TL'yi geçti!

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu tarafından yapılan araştırmanın sonuçlarına göre, 2024 yılının Mart ayında dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 20 bin 98 TL'ye, yoksulluk sınırı ise 57 bin 280 TL'ye çıktı.

Yoksulluk sınırı 56 bin TL'ye dayandı! Açlık sınırı da 16 bin 100 TL oldu!

Birleşik Metal-İş Sınıf Araştırmaları Merkezi'nin (BİSAM) hesaplamasına göre, Şubat'ta dört kişilik bir aile için açlık sınırı 16 bin 100 Türk Lirası'na, yoksulluk sınırı 55 bin 691 Türk Lirası'na çıktı. 

Hükümetten konut kiralarına yüzde 25 zam sınırı açıklaması: Devam edecek mi?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, konut kiralarına yüzde 25 zam sınırı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Peki konut kiralarına yüzde 25 zam sınırı devam edecek mi? İşte o açıklama...

Şubat'ta açlık sınırı 19 bin TL'ye dayandı, yoksulluk sınırı 52 bin 375 TL oldu!

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu açlık-yoksulluk sınırını açıkladı. Buna göre, Şubat 2024'te açlık sınırı 18 bin 973 liraya, yoksulluk sınırı ise 52 bin 375 liraya ulaştı. 

İletişim Başkanlığı: Kira artışına yüzde 25 zam sınırının uzatılmadığı iddiası doğru değil!

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından "Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, "Kiralarda yüzde 25 zam sınırı uygulamasının uzatılmamasına karar alındı" iddiası doğru değildir" açıklaması yapıldı. İşte ayrıntılar...

Evlerde yüzde 25 sınır var ama, Vakıflar kiracılarına çok yüksek kira zamları için ihbarname yolluyor!

Konut kira artışlarına geçtiğimiz yıl yüzde 25 zam sınırı uygulaması getirildi. Ancak, Vakıflar bölge müdürlükleri, kiracılarına yaptıkları yüksek zamlarla gündeme geliyor. Milat Gazetesi köşe yazarı Serdar Arseven, X sosyal medya hesabından konuyla ilgili paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım...

Ev sahipleri yüzde 25 kira zammı sınırına uymazsa ne olur? Hem kiracıları hem ev sahiplerini ilgilendiren flaş detay!

Kiracı ile ev sahipleri arasında, kira artış oranı ve kiranın ne kadar olacağı ile ilgili yaşanan anlaşmazlıklar büyüyor. Peki ev sahipleri yüzde 25 kira zammı sınırına uymazsa ne olur?

Yüzde 25 kira zammı sınırı kalkıyor iddiasına yalanlama! 

İletişim Başkanlığı'na bağlı Dezenflasyonla Mücadele Merkezi, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından "kira zammı yüzde 25 sınırı kaldırılıyor" ilgili bir açıklama olduğu iddialarını yalanladı.

2023 yılında yoksulluk sınırı 20 bin 713 TL yükseldi!

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu'nun açlık-yoksulluk sınırı araştırmasının aralık ayı sonuçlarına göre, açlık sınırı 16 bin 483 TL'ye kadar çıkarken, yoksulluk sınırı da 47 bin TL'ye yaklaştı. Açlık sınırı 2023 yılının tümünde 7 bin 424 TL'de yoksulluk sınırı da 20 bin 713 TL yükseldi.

Kiracılara kötü haber! Kira artışına yüzde 25 sınırına mahkeme 'Adil değil' dedi!

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 54. Hukuk Dairesi, konut kiralarında kira artış oranı üst sınırının yüzde 25 şeklinde uygulanmasının 'adil' olmadığına hükmetti. 

Kamu taşınmazlarına sınır mı gelecek Haberi

Kamu taşınmazlarına sınır mı gelecek

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tabiat parkı ve milli parklarda yatırımcılara kiralanan alanların kira sürelerine ilişkin düzenleme yolda.

Yeni Şafak'tan Kenan Biter'in haberine göre, yatırımcılara tahsis edilen kamu taşınmazları üzerine inşa edilen kamping alanları, turizm tesisleri ile günübirlik konaklama yapılarına ilişkin kiralama sözleşmelerinin süreleri kısaltılacak.

Bu alanlar üzerinde yer alan tesislerin toplam yatırım ve işletme maliyetlerinin düşük ve yatırımın geri dönüş süresinin de kısa olması sebebiyle kiralar 20 seneye indirilecek.

MESİRE YERLERİ, KAMPİNG VE TURİZM TESİSLERİNİ KAPSAYACAK

Yapılan düzenleme, tabiat parkı ve milli parklarda yatırımcılara kiraya verilen konaklama unsuru içeren mesire yerleri ile irtifak hakkı tesis edilerek kullanma izni ile kiralanmış kamu taşınmazları üzerinde inşa edilen kamping ve günübirlik turizm tesislerini kapsayacak.

KAYAK MERKEZLERİ MUAF TUTULACAK

Uludağ ve Kartalkaya gibi kayak tesislerinin bulunduğu yerlerde teleferik...