03 / 05 / 2024

kamu tesis ücretleri 2018

kamu tesis ücretleri 2018

Bugünkü Resmi Gazete'de Kamu Sosyal Tesislerine İlişkin Tebliğ (Sayı: 2018-3) yayımlandı. İşte 2018 yılında uygulanacak kamu sosyal tesis ücretleri..

2022 kamu sosyal tesis ücretleri belli oldu!

Kamuya ait sosyal tesislerden faydalanmak isteyen kişilerin 2022'de ödeyeceği asgari tutarlar belli oldu. İşte 2022 kamu sosyal tesis ücretleri...

Kamu ve belediyelere ait kreş ve sosyal tesis sayısı meclis gündeminde!

Kamu ve belediyelere ait kreş ve sosyal tesis sayısı meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

2019 kamu sosyal tesis ücretleri belirlendi!

Kamuya ait sosyal tesisleri kullanmak isteyenlerin bu yıl ödeyeceği asgari ücretler belirlendi. Tebliğ, 1 Şubat'ta yürürlüğe girecek.

Kamu taşınmazlarında eğitim ve yurt faaliyetleri üst hakkı yönetmeliği!

Kamu Taşınmazları Üzerinde Eğitim ve Yurt Faaliyetleri İçin Üst Hakkı Tesis Edilmesine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'nin bugünkü sayısınd yer aldı..

Dernekler kamu taşınmazları üzerinde eğitim ve yurt binası yapabilecek!

Kamu Taşınmazları Üzerinde Eğitim ve Yurt Faaliyetleri İçin Üst Hakkı Tesis Edilmesine İlişkin Yönetmelikte yapılan düzenlemeye göre, dernekler kamu taşınmazları üzerinde eğitim ve yurt binası yapabilecek...

TOKİ 74 yeni kamu hizmet binası inşa ediyor!

Sosyal konut projelerinin yanı sıra farklı nitelikte sosyal tesis, eğitim kurumu, park ve kamu yapılarının üretimini de yapan TOKİ, "Hükümet Konakları" projesi kapsamında 74 yeni kamu hizmet binası inşa ediyor.

Kamu gayrimenkullerindeki turizm yatırımlarına düzenleme!

Kamu taşınmazları üzerindeki turizm yatırımlarının sürelerinin uzatılması ile kesin tahsis yapılan veya irtifak hakkı tesis edilen taşınmazların satılmasına ilişkin esaslar belirlendi. Yönetmelik ile turizm sektörü temsilcilerinin yaşadıkları zorluklar da sona erdi..

2018 kamu sosyal tesis ücretleri belirlendi!

Kamuya ait sosyal tesislerden yararlanmak isteyenlerin ödeyeceği asgari ücret düzeyleri bugün açıklandı. 

Kamu sosyal tesislerine ilişkin tebliğ 2018!

Bugünkü Resmi Gazete'de Kamu Sosyal Tesislerine İlişkin Tebliğ (Sayı: 2018-3) yayımlandı. İşte 2018 yılında uygulanacak kamu sosyal tesis ücretleri..

Kamu taşınmazlarında eğitim faaliyetleri için üst hakkı tesisi yönetmeliği!

Kamu Taşınmazları Üzerinde Eğitim ve Yurt Faaliyetleri İçin Üst Hakkı Tesis Edilmesine İlişkin Yönetmelik, bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı. Yönetmeliğe göre, kamu taşınmazları eğitim faaliyetleri için bedelsiz verilebilecek..

İBB'nin sosyal tesis inşaatına iptal davası!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesis inşaatı Cihangir Roma Bahçesi’nde devam ediyor. Mahalle sakinleri kamu yararı bulunmadığı gerekçesiyle yürütmenin durdurulması istedi.

2017 kamu sosyal tesis ücretleri belirlendi!

Kamuya ait sosyal tesislerden yararlanmak isteyenlerin ödeyeceği asgari ücret düzeyleri belirlendi. Kamu Sosyal Tesislerine İlişkin Tebliği, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Torba Yasa'yla okul ve yurt yapana 49 yıl ücretsiz arsa tesis edilecek!

Bakanlar Kurulu'nca vergi muafiyeti tanınan, öğrencilere yönelik eğitim ve yurt faaliyeti bulunan vakıflardan, Hazineye veya kamu kurum ve kuruluşlarına ait taşınmazlar üzerinde 49 yıl süre ile "bedelsiz irtifak hakkı" tesis edilebilecek.

kamu tesis ücretleri 2018 Haberi

kamu tesis ücretleri 2018

 
Kamu Sosyal Tesislerine İlişkin Tebliğ (Sayı: 2018-3) , bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.  Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan tebliğ 1 Şubat itibari ile yürürlüğe girecek. 

Tebliğ, merkezi yönetim kapsamındaki kamu idareleri, döner sermayeli kuruluşlar, kamu iktisadi teşebbüsleri, kamu bankaları ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarının tasarrufunda bulunan eğitim ve dinlenme tesisi, misafirhane, kreş, çocuk bakımevi, spor tesisi ve benzeri sosyal ve destek amaçlı tesislerden dinlenme amacıyla veya diğer amaçlarla yararlanacaklardan alınacak yemek, konaklama ve diğer hizmet bedellerinin tespitinde ve elde edilen gelirlerin kullanımında uyulacak usul ve esasları belirliyor. 

Söz konusu tebliğ ile 21/1/2017 tarihli ve 29955 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Kamu Sosyal Tesislerine İlişkin Tebliğ (Sayı: 2017-3) yürürlükten kaldırılmış oldu.


TEBLİĞ

Maliye Bakanlığından:

KAMU SOSYAL TESİSLERİNE İLİŞKİN TEBLİĞ

(SAYI: 2018-3)

Amaç ve kapsam

MADDE 1 – (1)...