15 / 05 / 2024

Kamu Yönetiminde Şeffaflık

Kamu Yönetiminde Şeffaflık

Başbakan Davutoğlu. dün sabah esnaf kesimine yeni kredi müjdesi verdi, öğle saatlerinde ise 'Kamu Yönetiminde Şeffaflık' reformunu açıkladı: Kamu sorumluluğu taşıyan herkes mal bildirimi yapacak.

Mülk yönetiminde verimlilik önem kazandı!

Mülk yönetimi, her dönem önemli bir kavramdı. Ancak günümüzde önemi daha da arttı. Pandemi etkisiyle küçülen ekonomide, AVM'den konuta kadar mülk yönetiminde verimlilik önem kazandı.

Ayazağa Kongre Kültür Turizm Sarayı yönetiminde değişiklik!

Ayazağa Kongre Kültür Turizm Sarayı Yönetim ve Ticaret Anonim Şirketi yönetiminde değişiklik yapıldı.

8 maddede site yönetiminde uyuşmazlık olmaması için mevzuat uygulamaları!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "site yönetiminde uyuşmazlık olmamasına yönelik mevzuat uygulamaları ve tavsiyeler" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı...

Site yönetiminde danışmanlık!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "site yönetiminde danışmanlık" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı...

Site yönetiminde olağanüstü toplantı esasları nelerdir?

Ultima İnternational Eğitim ve Danışmanlık şirketinde Kalite ve Planlama Koordinatörü Zeynel Kayınova Emlakkulisi.com okurları için ''Site yönetiminde olağanüstü toplantı esasları'' konusunu kaleme aldı.

Site yönetiminde 4 kırmızı çizgi!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için ''site yönetiminde 4 kırmızı çizgi" konusunu kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı..

Apartman yönetiminde vekaleten oy kullanma!

Anagayrimenkul kat malikleri kurulu tarafından, sözleşme, yönetim planı ve kanun hükümleri uyarınca verilecek kararlara göre yönetiliyor. Peki, toplantılarda oy nasıl kullanılır? Apartman yönetiminde vekaleten oy kullanma mümkün mü?

Apartman yönetiminde muhasip üyenin görevleri!

Anagayrimenkul kat malikleri kurulu tarafından, sözleşme, yönetim planı ve kanun hükümleri uyarınca verilecek kararlara göre yönetilir. Peki, muhasip üye kimdir? Apartman yönetiminde muhasip üyenin görevleri nelerdir?

Apartman yönetiminde defter tutma kimin görevidir?

Apartman yönetiminde tutulması gereken tek defter genel kurul defteri olarak karşımıza çıkıyor. Bu defterin net ve eksiksiz olarak doldurulması gerekiyor. Peki, apartman yönetiminde defter tutma kimin görevidir?

Şeffaflık uygulaması ruhsatı hızlandırır!

Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı, Kamu yönetiminde Şeffaflık Programı kapsamında yer alan İmar Kanunu değişikliğine ilişkin bir değerlendirmede de bulundu.

Şeffaflık paketi inşaat sektörünü olumsuz etkilemiyor!

Başbakan Davutoğlu. dün sabah esnaf kesimine yeni kredi müjdesi verdi, öğle saatlerinde ise 'Kamu Yönetiminde Şeffaflık' reformunu açıkladı: Kamu sorumluluğu taşıyan herkes mal bildirimi yapacak.

İmarı da kapsayan şeffaflık paketi geliyor!

İmar uygulamalarına yönelik tedbirleri de içeren şeffaflık kanunu çalısmasının tamamlandığını söyleyen Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Başbakan Davutoğlu' nun kanunun detaylarını yıl sonuna kadar açıklayacağını söyledi.

Şeffaflık Kanunu'nda imar uygulamalarına da yer verilecek!

İmar uygulamalarına yönelik tedbirleri de içeren şeffaflık kanunu çalışmasının tamamlandığını söyleyen Başbakan Yardımcısı Babacan, Başbakan Davutoğlu’nun kanunun detaylarını yıl sonuna kadar açıklayacağını söyledi.

Kamu Yönetiminde Şeffaflık Haberi

Kamu Yönetiminde Şeffaflık

Başbakan Ahmet Davutoğlu. imar uygulamalarından seçim yardımlarına, mal bildirimlerinden yolsuzluk ihbarlarına kadar pek çok alanda devrim niteliğinde değişiklikler içeren 'Kamuda Şeffaflık Reformu'nu açıkladı. 


İKİ YILDA BİR MAL BEYANI 

Artık kamuda sorumlu makamda olanlar, beş vıl değil, iki yılda bir mal bildiriminde bulunacak. İmar planı değişikliklerinden belediyeler de pay alacak. Seçim yardımlarında şeffaflık esas olacak. Şişli Belediyesi'ndeki tartışmayla gündeme gelen "seçim öncesi imza karşılığı anlaşma" gibi uygulamaların önüne geçilecek. 


KABİNE TAM KADRO ORADAYDI 

Başbakan Davutoğlu. Ankara Palas'ta dün reform paketini açıklarken, kabineden de Ali Babacan. Mehmet Şimşek, Efkaıı Ala. İdris Güllüce ve Cevdet Yılmaz yanında hazır bulundu. Başbakan Davutoğlu'nun açıkladığı reformun satır başları şöyle: bağışları herkes görebilecek 


BAĞIŞLARI HERKES GÖREBİLECEK 

• Milletvekili ve belediye başkanlarına yapılacak nakdi yardımlar, kendi adlarına açılan hesaplara yatırılacak. 

• Siyasi partilere yapılan...