04 / 07 / 2024

kamulaştırma bedelinin iptali için dilekçe

kamulaştırma bedelinin iptali için dilekçe

Özel mülklere belirli bir bedel karşılığında el konması işlemine kamulaştırma adı veriliyor.Kamulaştırma bedeline dilekçe ile itiraz edilebiliyor.Peki kamulaştırma bedeline itiraz dilekçesi nasıl yazılır?

Miras kalan arsanın kamulaştırma bedeli nasıl belirlenir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde miras kalan arsanın kamulaştırma bedelinin nasıl belirleneceğini kaleme aldı.

Rize'deki kamulaştırma davaları TBMM gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Rize ve ilçelerinde kamulaştırma bedelinin değerinin altında belirlendiğine yönelik açılmış davaları ve kamulaştırma bedellerini meclis gündemine taşıdı..

Taşınmazlardaki Kamulaştırma Kanunu'na kısmi iptal!

Anayasa Mahkemesi, taşınmazların kamulaştırma bedelinin tespitinde, kamulaştırma tarihindeki kullanılma şeklinin esas alınmasını öngören kanun hükmünü iptal etti.

Gaziosmanpaşa’daki acele kamulaştırmanın iptali isteniyor!

İstanbul Gaziosmanpaşa’da 30 bin evi etkileyeceği belirtilen ‘acele kamulaştırma kararı’nın iptali için İstanbul İdare Mahkemesi’nde toplu dava açıldı. Atalay, “Acele kamulaştırma kararı, ancak milli müdafaa gibi istisnai durumlarda alınır” dedi.

Kamulaştırma bedelinin tespiti tescil davasında vekalet ücreti!

Kamulaştırma bedelinin tespiti için dava açılabiliyor. Peki, kamulaştırma bedelinin tespiti tescil davasında vekalet ücreti kim tarafından ödenir? İşte Yargıtay Kararı örneği..

Kamulaştırma bedeli haczedilebilir mi?

Kamulaştırmaya konu olan taşınmazın aynı zamanda hacze konu olması halinde, mal sahibine verilen kamulaştırma bedelinin haczedilip haczedilemeyeceği hakkında karara göre, kamulaştırma bedeli haczedilebilir mi?

Kamulaştırma kararının iptali istemi dilekçesi!

Özel kişilere ait taşınmaz malların devlet veya kamu tüzel kişilerince kamu yararı gereğince alınması işlemi olan kamulaştırmaya itiraz edilebiliyor.İşte kamulaştırma kararının iptali istemi dilekçesi!

Kamulaştırma kararının iptali davası!

Kamulaştırma bedelinin tespiti, ödemeleri,iptaline ilişkin yasal esaslar, Kamulaştırma Kanunu kapsamında açıklanıyor.Peki kamulaştırma kararının iptali davası nasıl açılır?İşte kamulaştırma kararının iptali davası..

Kamulaştırma kararına itiraz edilir mi?

Kamulaştırma; kamu yararı için tüzel kişi ya da hükümet tarafından özel mülkiyet olan mallara el koyması işlemiyle gerçekleşiyor.Peki, Kamulaştırma kararına itiraz edilir mi? Kamulaştırma kararının iptali için nasıl dava açılır?

İç Anadolu DGKÇS TM-Gölbaşı TM Enerji İletim Hattı Projesi için kamulaştırma yapılacak!

Bağlantı anlaşması uyarınca tesis edilecek “380 kV İç Anadolu DGKÇS TM-Gölbaşı TM Enerji İletim Hattı Projesi kapsamında acele kamulaştırma kararı çıktı. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

Belkıs-Gaziantep 4 Enerji İletim Hattı Yenileme Projesi için acele kamulaştırma!

154 kV Belkıs - Gaziantep 4 Enerji İletim Hattı Yenileme Projesi kapsamında proje güzergahında kalan alanlar için acele kamulaştırma kararı verildi. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

Samsun Kavak OSB TM-Kavak Çimento Enerji İletim Hattı için kamulaştırma kararı çıktı!

Samsun 154 kV Kavak OSB TM-Kavak Çimento Enerji İletim Hattı Projesi kapsamında proje güzergâhına isabet eden alanlar için acele kamulaştırma kararı çıktı. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

Şanlıurfa Pekmezli Enerji İletim Hattı Projesi için acele kamulaştırma!

TEİTAŞ'a ait Şanlıurfa 380 - Pekmezli Enerji İletim Hattı Projesi kapsamında proje güzergahına isabet eden alanlar için acele kamulaştırma kararı çıktı. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı...

kamulaştırma bedelinin iptali için dilekçe Haberi

kamulaştırma bedelinin iptali için dilekçe

Kamulaştırma bedeline itiraz dilekçesi nasıl yazılır?

Kamulaştırma Kanunu gereğince, kamulaştırma bedelinin tespiti ve tescil davası kapsamında mahkemenin gayrimenkulün idare adına tescil edilmesine yönelik verdiği kararlar kesin oluyor. Buna göre, bu kararın temyiz edilmesi söz konu olamıyor. Bu nedenle de taşınmaz mal sahiplerinin, tescile karşı Yargıtay nezdinde itiraz etme hakkı bulunmuyor.


Fakat, tescil yönünden kamulaştırma bedeline yönelik itirazlar temyiz yoluyla ileri sürülebiliyor. Kamulaştırma bedeli tespiti için açıklanan bilirkişi raporlarında hata olması durumunda kamulaştırma bedeli arttırılabiliyor. Buna karşın, kamulaştırma bedelinin fazla tespit edildiği görüşünde olan idare de ilk derece mahkemesinin kararını temyiz edebiliyor.


Kamulaştırma bedeline itiraz, 30 gün içerisinde Asliye Hukuk Mahkemesi'ne dilekçe ile başvurularak yapılabiliyor.



Kamulaştırma bedeline itiraz dilekçe örneği.. 


...... MAHKEMESİ HAKİMLİĞİNE                        ...