02 / 05 / 2024

Kamulaştırma fiyatı nasıl belirlenir

Kamulaştırma fiyatı nasıl belirlenir

Kamulaştırmaların, İstanbul 3. Havaalanı Projesi için yapıldığı ve başka bir amaçla kullanılmasının söz konusu olmadığı vurgulanan açıklamada, kamulaştırma işleminin tamamlanmasından sonra bahse konu taşınmazların Hazine'ye devredileceği ifade edildi.

Kamulaştırma nedir? Kamulaştırma nasıl yapılır?

Kamulaştırma nedir, kamulaştırma nasıl yapılır? sorularının yanıtları aranıyor. İşte merak edilenler!

Türkiye'de benzin, mazot ve LPG'nin fiyatı nasıl belirleniyor?

Son zamanlarda benzin, mazot ve LPG fiyatlarında sık sık hareketlilik yaşanıyor. Bir yandan fiyatlar tırmanırken, akaryakıta küçük çaplı da olsa indirimler de uygulanıyor. Peki, Türkiye'de benzin, mazot ve LPG'nin fiyatı nasıl belirleniyor? İşte yanıtı…

Miras kalan arsanın kamulaştırma bedeli nasıl belirlenir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde miras kalan arsanın kamulaştırma bedelinin nasıl belirleneceğini kaleme aldı.

Bingöl Merkez için acele kamulaştırma kararı!

Bingöl ili Merkez ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kırklareli Lüleburgaz için acele kamulaştırma kararı!

Kırklareli ili Lüleburgaz ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Şanlıurfa Özdiker Kuyumcular Çarşısı'nda kamulaştırma çalışmaları başlıyor!

Resmi Gazete ile yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararları kapsamında Şanlıurfa'da acele kamulaştırma kararı alınan ‘Özdiker Kuyumcular Çarşısı’ kamulaştırma çalışmaları başlıyor.

Şanlıurfa Kale Eteği'nde kamulaştırma başlıyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün 'ilk önceliğim' dediği Kale Eteğindeki evlerin kamulaştırma çalışmaları başlıyor.

Bingöl'de acele kamulaştırma kararı!

Bingöl'de Aşağı Kaleköy Barajı ve Hidroelektrik Santralinin yapımı amacıyla taşınmazların kamulaştırılmasına karar verildi.  Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Rize Yağlıtaş için acele kamulaştırma!

Rize Yağlıtaş'ta yer alan bazı taşınmazlar için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bingöl için acele kamulaştırma kararı!

Bingöl İlinde Tesis Edilecek Aşağı Kaleköy Barajı ve Hidroelektrik Santralinin yapımı kapsamında bazı taşınmazlarda acele kamulaştırma yapılacak. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı...

Balıkesir Karesi ve Altıeylül'de acele kamulaştırma kararı!

Balıkesir Karesi ve Altıeylül'de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma yapılacak..

Diyarbakır ve Bingöl'de 8 ilçede kamulaştırma yapılacak!

Diyarbakır ve Bingöl'de 8 ilçede Petrol Taşıma Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma yapılacak...

Bingöl Belediyesi'nden kamulaştırma açıklaması!

Bingöl Belediyesi tarafından Kültür Mahallesi’nde uygulanan ‘2. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi’ kapsamında kamulaştırma kararı alınan araziler için bakanlıktan ödenek çıkarılmasına müteakip kamulaştırma çalışmalarına başlanacak.

Kamulaştırma fiyatı nasıl belirlenir Haberi

Kamulaştırma fiyatı nasıl belirlenir


Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nm (TOKİ), İstanbul'a yapılacak Üçüncü Havalimanı Projesi'nde ucuza kamulaştırma yaptığı yönündeki haberler, İdare tarafından yalanlandı. TOKİ'den yapılan açıklamada, İstanbul Avrupa yakası rezerv yapı alanında yer alan "İstanbul 3. Havaalanı Projesi" için kamulaştırma çalışmalarının yürütüldüğü anımsatılarak, "Havaalanı kamulaştırma alanı yaklaşık 7 bin 700 hektardır. Bu alanın yaklaşık 152.5 hektarlık kısmı özel mülkiyete konu olup gerekli bütçe ayrılmıştır. Proje alanının geriye kalan kısmının tamamı kamu tasarrufundadır. Kamulaştırma bedelinin tespit yöntemi ise 2942 Sayılı Kamulaştırma Kanunu'nun 11. 

maddesinde belirtilen hüküm, usul, esas ve bilimsel çalışmalar ve SPI< lisanslı ekspertiz verileri esas alınarak fiyat tespitleri yapılmaktadır" dendi. Açıklamada, İstanbul 3. Havaalanı Projesi'nin ülke ve dünya ölçeğinde bir yatırım olması nedeniyle projenin daha hızlı ilerleyebilmesi için Bakanlar Kurulunun 2 Ocak 2014...