06 / 05 / 2024

kamulaştırma iptal süresi

kamulaştırma iptal süresi

Kamulaştırma belgelerinin mahkemeye verildiği günden itibaren kaç gün içinde maddi hatalara karşı adli yargıda düzeltim davası açabilir? İşte kanun kapsamında yer alan kamulaştırmada dava açma süresi...

2023'te kamulaştırma dava sayısı 196 bin 289, ecrimisil dava sayısı 21 bin 892 oldu!

Ülkemizde 2023'te hukuk mahkemelerinde görülen kamulaştırma dava sayısı 196 bin 289, ecrimisil dava sayısı ise 21 bin 892 olurken, Mülkiyet erişim ve takip sistemi İMPOMES’in Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Müberra Oflaz'dan da konu ile ilgili uyarı geldi...

Şanlıurfa Özdiker Kuyumcular Çarşısı'nda kamulaştırma çalışmaları başlıyor!

Resmi Gazete ile yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararları kapsamında Şanlıurfa'da acele kamulaştırma kararı alınan ‘Özdiker Kuyumcular Çarşısı’ kamulaştırma çalışmaları başlıyor.

Aydın Söke için acele kamulaştırma kararı!

Aydın ili Söke ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü 31143  Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çeşme ve Urla'da 628 hektarlık kamulaştırma kararı iptal edildi!

Çeşme’yi merkez alan kamulaştırma projesi iptal edildi. Çeşme ve Urla’da yaklaşık 628 hektarlık alanda kamulaştırma yapılmasıyla ilgili kararın iptal edildiği ortaya çıktı.

Kütahya Emet için acele kamulaştırma kararı!

Kütahya ili Emet ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.  

Denizli'de acele kamulaştırma kararı!

Denizli ili sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.  

Adıyaman Merkez için acele kamulaştırma kararı!

Adıyaman ili Merkez ilçesi, Mara Mahallesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Adıyaman Belediye Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.  

Kuşadası'nda acele kamulaştırma kararı!

Aydın ili Kuşadası ilçesi, Kirazlı Mahallesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.  

Gümüşhane'de acele kamulaştırma kararı!

Gümüşhane ili Merkez ilçesi, Kaletaş, Söğütağıl ve Yayladere mahalleleri sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.  

Çanakkale Ayvacık'ta acele kamulaştırma kararı!

Çanakkale ili Ayvacık ilçesi, Kırca mahallesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.  

Ankara Kızılcahamam'da acele kamulaştırma kararı!

Ankara ili Kızılcahamam ilçesi, Yukarı Çanlı mahallesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.  

Düzce için acele kamulaştırma kararı!

Düzce ili Yığılca ve Merkez ilçeleri sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.  

Çanakkale'de acele kamulaştırma kararı!

Çanakkale ili Merkez ilçesi, Bodurlar ve Kocalar Mahalleleri sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.  

kamulaştırma iptal süresi Haberi

kamulaştırma iptal süresi

Kamulaştırmada dava açma süresi!

Kamulaştırma Kanununa göre kamulaştırmaya konu taşınmaz malın maliki tarafından 10 uncu madde gereğince mahkemece yapılan tebligat gününden, kendilerine tebligat yapılamayanlara tebligat yerine geçmek üzere mahkemece gazete ile yapılan ilan tarihinden itibaren otuz gün içinde, kamulaştırma işlemine karşı idari yargıda iptal ve maddi hatalara karşı da adli yargıda düzeltim davası açılabiliyor.


İdari yargıda açılan davalar öncelikle görülüyor. İştirak halinde veya müşterek mülkiyette, paydaşların tek başına dava hakları bulunuyor.


İdare, kamulaştırma belgelerinin mahkemeye verildiği günden itibaren otuz gün içinde maddi hatalara karşı adli yargıda düzeltim davası açabilir.


İdare tarafından, bu Kanun hükümlerine göre tespit olunan malike ve zilyede karşı açılan davaların görülmesi sırasında, taşınmaz malın gerçek malikinin başka bir şahıs olduğu anlaşıldığı takdirde, davaya bu gerçek malik, tapu malikinin daha önce...