04 / 05 / 2024

Kamulaştırma işlemleri nasıl yapılır

Kamulaştırma işlemleri nasıl yapılır

Kamulaştırma işlemi, özel mülkiyette bulunan gayrimenkullerin, kamu yararı amacıyla, devlet veya bir kamu tüzel kişisinin mülkiyetine geçmesi için yapılıyor. Peki, kamulaştırma işlem sırası nedir?

Kamulaştırma işlemleri 2015!

Kamu yararının gerektirdiği hallerde gerçek ve özel hukuk tüzelkişilerinin mülkiyetinde bulunan taşınmaz malları kamulaştırılabiliyor. Bu işlem karşısında mal sahibine kamulaştırma bedeli ödeniyor. Peki, kamulaştırma işlemleri 2015 nelerdir?

Arsa ve arazisi bedelsiz kamulaştırılanlar dikkat! AYM, bedelsiz kamulaştırma için 'mülkiyet hakkı ihlali' dedi!

Sakarya'nın Karasu ilçesinde Karayolları Genel Müdürlüğü’nün (KGM) yol yapımı gerekçesiyle bir taşınmazı bedelsiz kamulaştırdığı belirlendi. AYM, bedelsiz kamulaştırma için 'mülkiyet hakkı ihlali' dedi. İşte ayrıntılar...

Miras kalan taşınmazlarda tapu intikal işlemleri nasıl yapılır?

Miras kalan taşınmazlarda bazı durumlarda tapu intikal işlemleri yapılır. Bu işlem, mirasın mirasçılara devredilmesidir. Belirli aşamalarla gerçekleşen bu işlemde dikkate alınması gereken bazı unsurlar vardır. Peki miras kalan taşınmazlarda tapu intikal işlemleri nasıl yapılır?

Almanya'da yaşamak isteyenler ilk olarak bilmeniz gereken! Bakın Almanya'da tapu işlemleri nasıl yapılıyor?

Almanya'da yaşayan ve mülk sahibi olan binlerce gurbetçi bulunuyor. Almanya'da yaşamak isteyenlerin bilmesi gereken en önemli bilgilerden biri de tapu işlemlerinin nasıl yapıldığı. Bakın Almanya'da tapu işlemleri nasıl yapılıyor...

Tapu ayırma işlemleri nasıl yapılır? Hisseli tapu devredilebilir mi?

Tapu ayırma işlemleri, hisseli tapuya sahip kişilerin çok sık sorduğu sorulardan biridir. İşte b konuda merak edilenler!

Miras kalan tapu işlemleri nasıl yapılır?

Miras kalan bir ev, arsa ya da dükkana dair tapu işlemleri nasıl yürütüyor. İşte bu konuda sıkça sorulan “Miras kalan tapu işlemleri nasıl yapılır?” sorusunun yanıtı!

Ev tapu devir işlemleri nasıl yapılır?

Tapu devir işlemleri için belirlenen bazı kriterler bulunmaktadır. Kişi veya kişiler bu kriterleri yerine getirdikleri zaman tapu devri gerçekleşir. Peki Ev tapu devir işlemleri nasıl yapılır? İşte detaylar!

Tapu alım satım işlemleri nasıl yapılır?

Tapuda alım satım işlemlerinin nasıl olduğu araştırılan konular arasındadır. Peki Tapu alım satım işlemleri nasıl yapılır? İşte detaylar!

Hisse tevhidi nedir? Hisse tevhidi işlemi nasıl yapılır?

Tapu işlemleri içerisinde yer alan hisse tevhidi nedir? Hisse tevhidi işlemleri nasıl yapılır? İşte detaylar…

Tapu alım satım işlemleri nasıl yapılır?

Tapu denilince gayrimenkul ve arsa işlemleri gelmektedir. Özellikle Tapu alım satım işlemleri nasıl yapılır? sıklıkla sorulmaktadır. İşte merak edilen ayrıntılar!

Kamulaştırma nedir? Kamulaştırma nasıl yapılır?

Kamulaştırma nedir, kamulaştırma nasıl yapılır? sorularının yanıtları aranıyor. İşte merak edilenler!

Tapuda ifraz işlemleri nasıl yapılır? İfraz işlemi için nereye başvurulur?

İfrazın kelime anlamı ayırmak olarak biliniyor. Tapu kütüğünde büyük boyutlardaki parsellerin başvuru üzerine tek tapu altındayken bölünmesi işlemidir. Peki, tapuda ifraz işlemleri nasıl yapılır? İfraz işlemi için nereye başvurulur? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Miras kalan arsanın kamulaştırma bedeli nasıl belirlenir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde miras kalan arsanın kamulaştırma bedelinin nasıl belirleneceğini kaleme aldı.

Veraset işlemleri nasıl yapılır 2021?

Bir kişinin vefatı durumunda gayrimenkulleri mirasçıları arasında paylaştırılıyor. Peki veraset işlemleri nasıl yapılır 2021? İşte tüm merak edilenler...

Kamulaştırma işlemleri nasıl yapılır Haberi

Kamulaştırma işlemleri nasıl yapılır

Kamulaştırma işlem sırası!

4650 Sayılı kanun ile değişik 2942 Sayılı Kamulaştırma Kanununa dayanılarak yapılan kamulaştırma işlemi, özel mülkiyette bulunan gayrimenkullerin, kamu yararı amacıyla, devlet veya bir kamu tüzel kişisinin mülkiyetine geçmesini sağlayan işlem olarak karşımıza çıkıyor.


Kanunen kamulaştırmanın belediye tarafından yapılabilmesi için imar planında taşınmazın kamu hizmetine tahsisli olması gerekmektedir. Örneğin; Park, yol, metro, hızlı tramvay, alt ve üst geçit, otopark mezarlık alanı, kamu hizmet alanı, vb. gibi.


Peki, kamulaştırma nasıl yapılır? Kamulaştırma işlem sırası nasıl işler?


Kamulaştırma işlem adımları:

İmar planında kamu yararına tahsis edilmiş taşınmazların kamulaştırılması gerekiyor ise bu taşınmaza veya taşınmazlara ait Yatırımcı Müdürlüğün Başkanlık Onaylı Kamulaştırma Ön Onay Föyü ile İmar Planı, kadastral paftası ve mülkiyet durum tespitinden sonra Belediye Encümeninden kamulaştırılmasına karar alınır.


Karara müteakip, 4650 Sayılı Kanun ile değişik...