06 / 05 / 2024

Kamulaştırma Kanunun\'daki uzlaşma yöntemi

Kamulaştırma Kanunun\'daki uzlaşma yöntemi

Kamulaştırma Kanunu'ndaki uzlaşma yöntemi ile ilgili detaylar için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Kars Kağızman ve Selim için acele kamulaştırma kararı!

Kars ili, Kağızman ve Selim ilçeleri sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

Zonguldak Merkez ve Çaycuma için acele kamulaştırma kararı!

Zonguldak ili, Merkez ve Çaycuma ilçeleri sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

Ayvalık için acele kamulaştırma kararı!

Balıkesir ili Ayvalık ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi için acele kamulaştırma kararına tepki!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi için acele kamulaştırma kararını imzaladı. Söz konusu karar bölge esnafı tarafından tepki gördü.  

Iğdır için acele kamulaştırma kararı!

Iğdır ili, Merkez, Karakoyunlu, Aralık ilçeleri sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Van'daki bazı taşınmazlar hakkında acele kamulaştırma kararı TBMM'de!

2972 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile Van'daki bazı taşınmazlar hakkında acele kamulaştırma kararı verilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Sındır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kırklareli Lüleburgaz için acele kamulaştırma kararı!

Kırklareli ili Lüleburgaz ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Manisa'da acele kamulaştırma kararı meclis gündeminde!

2970 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile Manisa'daki bazı taşınmazlar hakkında acele kamulaştırma kararı verilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Sındır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Eskişehir için acele kamulaştırma kararı!

Eskişehir ili Tepebaşı ilçesi sınırları içerisindeki bazı taşınmazlar için Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Şanlıurfa için acele kamulaştırma kararı!

Şanlıurfa ili Karaköprü ilçesi sınırları içerisindeki bazı taşınmazlar için Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Silivri için acele kamulaştırma kararı!

İstanbul ili Silivri ilçesi sınırları içerisindeki bazı taşınmazlar için Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kütahya için acele kamulaştırma kararı!

Kütahya ili sınırları içerisindeki bazı taşınmazlar için Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Adana için acele kamulaştırma kararı!

Adana ili Ceyhan   ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü 31150  Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kamulaştırma Kanunun\'daki uzlaşma yöntemi Haberi

Kamulaştırma Kanunun\'daki uzlaşma yöntemi

Kamulaştırma Kanunu'ndaki uzlaşma yöntemi!

11 Haziran 2013 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan "Bazı Kanunlar ile 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun" kapsamında Kamulaştırma Kanunu ile ilgili değişiklikler de bulunuyor.


Söz konusu Kanunun 21. Maddesinde Kamulaştırma Kanununun geçici 6. maddesi kapsamında kamulaştırmada uzlaşma yöntemi hakkında bilgiye yer veriliyor. Bu maddeye göre, yani malikin rızası olmadan el konulan taşınmazların bedelinin tespitine yönelik bir uzlaşma yapılıyor. Uzlaşma süreci en geç 6 ay içinde sonuçlandırılıyor. Uzlaşılan bedel, bütçe imkanları dâhilinde sonraki yıllara sâri olacak şekilde taksitli olarak da ödenebiliyor.


MADDE 21 – 

4/11/1983 tarihli ve 2942 sayılı Kamulaştırma Kanununun geçici 6 ncı maddesi başlığıyla birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.


“Kamulaştırılmaksızın kamu hizmetine ayrılan taşınmazların bedel tespiti

GEÇİCİ MADDE 6 – Kamulaştırma işlemleri tamamlanmamış veya kamulaştırması hiç yapılmamış olmasına...