29 / 04 / 2024

kamulaştırma nasıl yapılır

kamulaştırma nasıl yapılır

Dünya Gazetesi köşe yazarlarından Ahmet Arslan bugünkü köşe yazısında gayrimenkullerin kamulaştırmasını kaleme aldı. 

Kamulaştırma için yapılması gerekenler!

Kamulaştırma, özel mülkiyette bulunan gayrimenkullerin, kamu yararı amacıyla, devlet veya bir kamu tüzel kişisinin mülkiyetine geçmesini sağlıyor. Peki, kamulaştırma nasıl yapılır? Kamulaştırma için yapılması gerekenler nelerdir?

Kamulaştırma için gerekli evraklar!

Kamulaştırma, özel mülkiyette bulunan gayrimenkullerin, kamu yararı amacıyla, devlet veya bir kamu tüzel kişisinin mülkiyetine geçmesini sağlıyor. Peki, kamulaştırma için gerekli evraklar nelerdir? Kamulaştırma süreci nasıl işler?

Kamulaştırma neden yapılır?

Kamulaştırma, özel mülkiyette bulunan gayrimenkullerin, kamu yararı amacıyla, devlet veya bir kamu tüzel kişisinin mülkiyetine geçmesini sağlayan kanuni bir yolu olarak tanımlanıyor. Peki, kamulaştırma neden yapılır?

Kamulaştırma işlemleri nelerdir?

Kamulaştırma, özel mülkiyette bulunan gayrimenkullerin, kamu yararı amacıyla, devlet veya bir kamu tüzel kişisinin mülkiyetine geçmesini sağlayan kanuni bir yol olarak ifade ediliyor. Peki, kamulaştırma işlemleri nelerdir?

Kamulaştırma nasıl öğrenilir?

İmar planında kamu yararına tahsis edilmiş taşınmaz mallar ilgili idare tarafından kamulaştırılabiliyor. Peki, kamulaştırma nasıl yapılır? Mal sahipleri tarafından kamulaştırma nasıl öğrenilir? İşte kamulaştırma işlemler..

Kamu yararı kararı ve kamulaştırma kararı nasıl alınır?

2942 Sayılı Kamulaştırma Kanununda kamulaştırmanın nasıl yapılacağına dair hükümler bulunuyor.Peki, kamu yararı kararı ve kamulaştırma kararı nasıl alınır?Kamu yararı kararı verecek merciler nerelerdir?

Kamulaştırma nasıl yapılır?

Kamulaştırma, Kamu yararının gerektirdiği durumlarda gerçek veya tüzel kişilerin özel mülkiyeti kapsamında bulunan bir gayrimenkulün karşılığı ödenerek alınması ve kamu yararı için gerçekleştirilecek bir proje için kullanılması işlemine deniyor.Kamulaştır

Ali Güvenç Kiraz Kamulaştırmayı değerlendirdi!

Kamulaştırma kararı almaksızın taşınmazın kamu idaresi tarafından kullanılması veya planlamada kısıtlanması suretiyle el atılması yıllardır vatandaşlarımızı çok ciddi şekilde mağdur ediyordu. Ali Güvenç Kiraz Kamulaştırmayı değerlendirdi.

Kozan'da kamulaştırmadan vazgeçen belediyeye tepki!

Kozan' da kamulaştırmadan vazgeçen belediyeye tepki geldi. Adana' nın Kozan ilçesinde belediyenin kamulaştırma kararından vazgeçmesi üzerine mülk sahip leri, arsalarına moloz dökerek yolu trafiğe kapattı...

Kamulaştırma bedeli nasıl tespit edilir?

İdareler, kanunlarla yapmak yükümlülüğünde bulundukları kamu hizmetlerinin veya teşebbüslerinin yürütülmesi için gerekli olan taşınmaz malları kamulaştırabiliyor. Peki kamulaştırma bedeli nasıl tespit edilir? İşte kanun hükümleri...

İstimlak etmek ne demektir?

Kamulaştırma anlamına da gelen istimlak etmek ne demektir? Bir taşınmazın istimlak işlemleri nasıl yapılır? İstimlak etmek konusu hakkında merak ettikleriniz haberimizin devamında yer alıyor..

Türkiye'de kamulaştırma nasıl yapılır?

Türkiye'de kamulaştırma nasıl yapılır?: Türkiye' de kamulaştırma Anayasa' nın 46. maddesine dayanarak uygulanıyor. Kamulaştırma, devletin özel kişilere ait taşınmazlara kamu yararı adına, bedelini ödeyerek el koymasına deniyor...

Kamulaştırma işlemleri!

Kamulaştırma işlemleri ve detayları ile ilgili sorularınızın yanıtını bulmak için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Kamulaştırma işlemi nasıl yapılır?

Belediyeler tarafından yapılan kamulaştırma işlemi nasıl yapılır, kamulaştırma süreci nasıl işler? Merak ediyorsanız yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz. İşte "Kamulaştırma işlemi"...

Zeytinburnu'nda kentsel dönüşüm kapsamında acele kamulaştırma başladı! 334 konut ile 106 iş yerinde dönüşüm başladı

Zeytinburnu'nda çoğunluğu imar mevzuatına aykırı olan ve afet riski taşıyan yapılar tasfiye edilip ilçe belediyesince acele kamulaştırma yapılıyor.

Prefabrik ev ısı yalıtımı nasıl yapılır? 

Prefabrik ev ısı yalıtımı, konutlarda konforlu ve sağlıklı bir ortam yaratmak için önemli bir uygulamadır. Ancak bu uygulama yapılırken dikkat edilmesi gereken bazı faktörler vardır. Peki prefabrik ev ısı yalıtımı nasıl yapılır ve dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? İşte detaylar... 

EYT'liler için maaş hesaplaması nasıl yapılır? Brüt maaş nasıl hesaplanır?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) artık düzenlemein bir önce yapılmasını ve aldığı şekillenme üzerine hayatımıza devam edelim görüşünde. Fakat  akıllara takılan en büyük soru, EYT'liler için maaş hesaplaması nasıl yapılır? Brüt maaş nasıl hesaplanır?  

Kamulaştırma nedir? Kamulaştırma nasıl yapılır?

Kamulaştırma nedir, kamulaştırma nasıl yapılır? sorularının yanıtları aranıyor. İşte merak edilenler!

2022'de ulaştırma projelerine ne kadar yatırım yapılacak?

Ulaştırma ve haberleşme sektöründe 2022 yılı için ayrılan bütçe miktarları belli oldu. 2022 yılı kapsamında 49,8 milyar TL'lik kamu yatırımı yapılması planlanıyor.

Miras kalan arsanın kamulaştırma bedeli nasıl belirlenir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde miras kalan arsanın kamulaştırma bedelinin nasıl belirleneceğini kaleme aldı.

Çankırı Çerkeş için acele kamulaştırma kararı!

Çankırı ili, Çerkeş ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Çankırı Çerkeş için verilen kamulaştırma kararı bugünkü 31537 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çankırı Korgun ve Ilgaz için acele kamulaştırma kararı!

Çankırı ili, Korgun ve Ilgaz sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Çankırı Korgun ve Ilgaz için verilen kamulaştırma kararı bugünkü 31530 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kırıkkale Keskin için acele kamulaştırma kararı!

Kırıkkale ili Keskin ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Kırıkkale ili Keskin ilçesi için verilen acele kamulaştırma kararı bugünkü 31530 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bingöl Merkez için acele kamulaştırma kararı!

Bingöl ili Merkez ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kırklareli Lüleburgaz için acele kamulaştırma kararı!

Kırklareli ili Lüleburgaz ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Hatay'da acele kamulaştırma yapılacak yatırımlar TBMM'de!

3103 sayılı Cumhurbaşkanı Kararına göre Hatay ilinde acele kamulaştırma yapılacak yatırım ve ilgili alanlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Şahin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Şanlıurfa Özdiker Kuyumcular Çarşısı'nda kamulaştırma çalışmaları başlıyor!

Resmi Gazete ile yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararları kapsamında Şanlıurfa'da acele kamulaştırma kararı alınan ‘Özdiker Kuyumcular Çarşısı’ kamulaştırma çalışmaları başlıyor.

kamulaştırma nasıl yapılır Haberi

kamulaştırma nasıl yapılır

Dünya Gazetesi köşe yazarlarından Ahmet Arslan bugünkü köşe yazısında gayrimenkullerin kamulaştırmasını kaleme aldı. İşte Arslan'ın o yazısı...

Mülkiyet hakkını yakından ilgilendirmesi sebebiyle gerek kamulaştırma işlemi gerekse kamulaştırma bedeli kamu idaresi ile mülk sahipleri arasında sorun olabilmekte ve söz konusu sorun bireysel başvuru dahilinde Anayasa Mahkemesi’ne kadar gidebiliyor.

İhtilafların yaşanması ya kamulaştırmanın prosedürlerine tam olarak uyulmaması ya da kamulaştırma bedelinin dikkatli bir şekilde belirlenmesinden de kaynaklanıyor. Kamulaştırma prosedürlerine uyulmadan kamu idaresi tarafından hak sahibinin taşınmazı kullanma hakkının kısıtlanması “kamulaştırmasız  el atma” olarak isimlendiriliyor. 

1. Kamulaştırma nedir?


Kamulaştırma, devlet ve kamu tüzel kişileri tarafından kamu yararının söz konusu  olduğu durumlarda, gerçek ve özel hukuk tüzel kişilerinin mülkiyetinde olan gayrimenkullerin karşılığının peşin olarak ödenerek alınmasına verilen isimdir. 

2. Kamulaştırma hangi mevzuata göre yapılmaktadır?

Kamulaştırma; Anayasanın 46. maddesi...