05 / 05 / 2024

kamulaştırmada hak sahipleri

kamulaştırmada hak sahipleri

İmar planında kamu yararına tahsis edilmiş taşınmaz mallar ilgili idare tarafından kamulaştırılabiliyor. Peki, kamulaştırma nasıl yapılır? Mal sahipleri tarafından kamulaştırma nasıl öğrenilir? İşte kamulaştırma işlemler..

Tapusuz taşınmazların kamulaştırılması!

Tapusuz taşınmazların kamulaştırılması süreci hakkında yasal esaslar, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunu kapsamında açıklanıyor. İşte kanunda açıklanan tapuda kayıtlı olmayan taşınmaz malların tescil ve zilyedin hakları...

Anayasa Mahkemesi'nden toplu konut için kamulaştırılan alanla ilgili dikkat çeken karar!

Anayasa Mahkemesi toplu konut için kamulaştırılan gayrimenkullerin amacına uygun şekilde kullanılmamasını "hak ihlali" saydı

Artvin Arhavi'de kamulaştırılan arazideki hak sahiplerinin mağduriyeti mecliste!

Artvin'in Arhavi ilçesinde kamulaştırma kararı alınan arazideki hak sahiplerinin mağduriyetinin giderilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Bayraktutan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kanal İstanbul çevresine kurulacak Yenişehir için 650 ev kamulaştırılacak!

Kanal İstanbul’un yanı başında yapılacak lojistik merkezi için Arnavutköy’ün Yeniköy Mahallesi’nde bulunan 650 ev kamulaştırılacak. Hak sahipleri imar planlarına itiraz edeceklerini belirtiyor. 

Arhavi'de bir arazinin kamulaştırma kararı meclis gündeminde!

Artvin ilinin Arhavi ilçesinde bulunan bir arazinin kamulaştırma kararının hak sahipleri açısından yarattığı mağduriyet iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Bayraktutan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kanal İstanbul'da kamulaştırma eski fiyat üzerinden!

Kanal İstanbul çevresinde arazisi olan vatandaş, arazisinin fiyatı yıllar içinde 8'e, 10'a da katlansa da kamulaştırmada değeri tescil tarihinde olan bedelle ödenecek...

Bursa Osmangazi Meydanı için 145 milyon TL'lik kamulaştırma!

Bursa Osmangazi Belediyesi tarafından 40 bin metrekare alanda hayata geçirilecek Osmangazi Meydanı projesi kapsamında 84 bina kamulaştırılarak yıkıldı. Kamulaştırmalar için hak sahiplerine toplam 145 milyon TL ödeme yapıldı.

Osmangazi Belediyesi kamulaştırmada lider!

Osmangazi Belediyesi, 2017 yılında yaptığı yatırımlar için toplam 39 bin 668 metrekarelik bir alan kamulaştırdı. Belediye tarafından yapılan kamulaştırmalar için hak sahiplerine toplam 48 milyon 42 bin TL ödendi.

Elazığ Perisuyu Çayı'ndaki kamulaştırmada ihlal kararı!

Elazığ Perisuyu Çayı üzerinde yapılması planlanan Pembelik Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) projesinde yürütme durduruldu. Köylülerin AYM'ye başvuru yapması “acele kamulaştırmalarla” ilgili ilk ihlal kararını verdirdi.

Piyalepaşa İstanbul’da hak sahipleri için kura çekimi yapıldı!

Türkiye’nin özel sektör tarafından hayata geçirilen en büyük kentsel dönüşüm projesi Piyalepaşa İstanbul'da hak sahipleri için kura çekimi yapıldı.

Batman'da OSB 4. İlave Kamulaştırma Toplantısı yapıldı!

Batman Valisi Ahmet Deniz, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) 4. İlave Kamulaştırma çalışmaları dolayısıyla Beşiri ilçesine bağlı Örmegöze ve Danalı köyü hak sahipleri ve ilgili kurumların yöneticileriyle bir araya geldi.

Düzce Çevre Yolu için kamulaştırmalar tamamlandı!

Düzce Belediye tarafından çevre yolu bağlantıları için başlattığı kamulaştırma çalışmaları tamamlandı. Rıhtım caddesinden Haydar Göreli caddesine uzanan bölgedeki 33 hak sahibi ile yapılan kamulaştırma görüşmelerinden olumlu sonuç çıktı.

Osmangazi Belediyesi'nden 56,9 milyon TL'lik kamulaştırma!

Osmangazi Belediyesi, her yıl olduğu gibi 2016 yılında da yaptığı kamulaştırmalar ile ön plana çıkan belediye oldu. 2016 yılında yapılan yatırımlar için toplam 39 bin 835 metrekarelik alan kamulaştırılırken, hak sahiplerine 56 milyon 951 bin lira ödendi.

İzmir Kadifekale'de kamulaştırılan evler kiraya verildi!

İzmir'in Kadifekale bölgesindeki Antik Roma Tiyatrosu'nun ortaya çıkarılması için yapılacak kazı çalışmaları kapsamında Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırılıp, bedelleri sahiplerine ödenen evlerden bazılarının, eski sahipleri tarafından Suriyelilere kiraya verildiği ortaya çıktı.

kamulaştırmada hak sahipleri Haberi

kamulaştırmada hak sahipleri

Kamulaştırma nasıl öğrenilir?

İmar planında kamu yararına tahsis edilmiş taşınmazların istimlaki (kamulaştırılması)gerekiyor ise bu taşınmaza veya taşınmazlara ait Yatırımcı Müdürlüğün Başkanlık Onaylı İstimlak (Kamulaştırma) Ön Onay Föyü ile İmar Planı, kadastral paftası ve mülkiyet durum tespitinden sonra Belediye Encümeninden istimlakine (kamulaştırılmasına) karar alınır.

Karara müteakip, 4650 Sayılı Kanun ile değişik 2942 Sayılı Kanununun 7. maddesine göre tapu kütüğüne idari istimlak (kamulaştırma) şerhi işlettirilir.

Tapu Sicil Müdürlüklerinden taşınmazların mülkiyet belgeleri alınarak, 4650 Sayılı kanun ile değişik 2942 Sayılı İstimlak (Kamulaştırma) Kanunun 8. maddesine göre Belediyemiz bünyesinde oluşturulan Kıymet Takdir Komisyonunca kıymet takdirleri yaptırılır.

Taşınmaz maliklerine, 4650 Sayılı kanun ile değişik 2942 Sayılı Kanununun 8. maddesine göre taşınmazının pazarlıkla satın alınması hususunda tebligat yapılarak yine 8. maddeye göre oluşturulan Uzlaşma Komisyonu’na davet edilir, uzlaşma sağlanması...