05 / 05 / 2024

Kamulaştırmada taşınmaz mal nasıl boşaltılır

Kamulaştırmada taşınmaz mal nasıl boşaltılır

Kamulaştırma Kanununa göre, kamulaştırmada taşınmaz mal nasıl boşaltılıyor? Taşınmaz malın boşaltılması ile kim yetkili oluyor? Merak ediyorsanız, kamulaştırmada taşınmaz malın boşaltılması ile ilgili detaylar haberimizde...

Yabancıların KKTC’de taşınmaz mal edinmesine yönelik yasa çalışmalarında sona gelindi!

Yabancıların KKTC’de taşınmaz mal edinmesine yönelik yasa çalışmalarında sona gelindi. UBP Güzelyurt Milletvekili Dr. Ziya Öztürkler, konuya ilişkin bilgi verdi.

Taşınmaz pasife alınmıştır ne demek?

Taşınmaz mal tapu sorgulamalarında zaman zaman "Taşınmaz pasife alınmıştır" ibaresi ile karşılaşılabiliyor. Peki, Taşınmaz pasife alınmıştır ne demek?

Kapalı Maraş'ta Taşınmaz Mal Komisyonu’na 344 başvuru!

KKTC tarafından yapılan “Burada mal, mülk sahibi Rumlar gelsin, mallarını kendilerine iade edebiliriz” çağrısı yanıt aldı. Rumlar, Maraş’taki mülklerini almak amacıyla başvurularını yapmaya başladı. Taşınmaz Mal Komisyonu’na bugüne kadar 344 adet başvuruda bulunuldu.

Bursa Yenişehir Belediyesi'nce alınan taşınmaz mal satışı kararı mecliste!

Bursa Yenişehir Belediyesi'nce alınan bir taşınmaz mal satışı kararı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Erozan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yabancıya konut satışında 'yapısız taşınmaz' riski!

Yabancı uyruklu gerçek kişiler, gerekli kanuni kısıtlamalara uyulması şartıyla, ülkemizde konut, iş yeri, arsa ve tarla gibi nitelik bakımından her türlü taşınmazı satı alabiliyor. Fakat özellikle yapısız taşınmazların edinilmesi durumunda büyük riskler bulunuyor...

Kanal İstanbul'da kamulaştırma eski fiyat üzerinden!

Kanal İstanbul çevresinde arazisi olan vatandaş, arazisinin fiyatı yıllar içinde 8'e, 10'a da katlansa da kamulaştırmada değeri tescil tarihinde olan bedelle ödenecek...

Baraj İnşası için Yapılan Kamulaştırmalarda Taşınmaz Malların Kamulaştırılması Hakkında Yönetmelik!

Baraj İnşası için Yapılan Kamulaştırmalarda Kamulaştırma Sahasına Mücavir Taşınmaz Malların Kamulaştırılması Hakkında Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Sinop Boyabat'ta acele kamulaştırma kararı!

Boyabat Asliye Hukuk Mahkemesi, Sinop İli Boyabat İlçesi'ndeki 8 taşınmazı kamulaştıracak.

Osmangazi Belediyesi kamulaştırmada lider!

Osmangazi Belediyesi, 2017 yılında yaptığı yatırımlar için toplam 39 bin 668 metrekarelik bir alan kamulaştırdı. Belediye tarafından yapılan kamulaştırmalar için hak sahiplerine toplam 48 milyon 42 bin TL ödendi.

5 soruda kamulaştırmasız el atma davası!

Kamulaştırmasız el atma, kamulaştırma işlemi yapmaksızın, bir kimsenin mülkiyetinde bulunan taşınmaz malına sahiplenme kastı ile ve kalıcı olarak el koyması kamulaştırmasız el atma işlemi oluyor. İşte 5 soruda kamulaştırmasız el atma davası...

Elazığ Perisuyu Çayı'ndaki kamulaştırmada ihlal kararı!

Elazığ Perisuyu Çayı üzerinde yapılması planlanan Pembelik Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) projesinde yürütme durduruldu. Köylülerin AYM'ye başvuru yapması “acele kamulaştırmalarla” ilgili ilk ihlal kararını verdirdi.

Hazineye Ait Taşınmaz Mal Kanunu'nda değişiklik teklifi verildi!

4706 Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasın Dair Kanun Teklifi verildi..

Kamulaştırma bedelleri SPK'ya göre belirlenecek!

Bilirkişi Kanun Tasarısı, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Artık kamulaştırma davalarında taşınmaz malın bedel tespiti yapılırken, Sermaye Piyasası Kurulu değerleme standartları dikkate alınacak.

Kamulaştırmada taşınmaz mal nasıl boşaltılır Haberi

Kamulaştırmada taşınmaz mal nasıl boşaltılır

Kamulaştırmada taşınmaz malın boşaltılması!

Kamulaştırma yapılan idare adına tapu dairesince tescil edilen taşınmaz malın boşaltılması icra müdürü tarafından yapılıyor. İcra memuru, taşınmaz malı on beş gün içinde boşaltmalarını içindekilere tebliğ ile bildiriyor.


Kamulaştırmada taşınmaz malın boşaltılması ile ilgili kanun maddesi olan 20. madde şu şekilde sıralanıyor;


Taşınmaz malın boşaltılması

Madde 20 – (Değişik ibare: 24/4/2001 - 4650/12 md.) Bu Kanun uyarınca lehine kamulaştırma yapılan idare adına tapu dairesince tescil edilen taşınmaz malın boşaltılması idarece icra memurundan istenir. İcra memuru taşınmaz malı on beş gün içinde boşaltmalarını içindekilere tebliğ eder. Bu süre içinde taşınmaz mal boşaltılmazsa icraca boşaltılır. İtiraz ve şikayet boşaltmayı durdurmaz ve mahkemece ihtiyati tedbir kararı verilemez. 


Taşınmaz malın boşaltılması sebebiyle mal sahibi ve idare tazminat ile sorumlu tutulamaz.


Ekili arazinin boşaltılması hasat sonuna...