21 / 05 / 2024

kamulaştırmada uzlaşma nasıl yapılır

kamulaştırmada uzlaşma nasıl yapılır

Kamulaştırmada uzlaşma; idareye ait taşınmazın trampası, idareye ait taşınmaz üzerinde sınırlı ayni hak tanınması veya imar mevzuatı çerçevesinde başka bir yerde imar hakkı kullandırılması suretiyle oluyor. Peki, kamulaştırmada uzlaşma nasıl yapılır?

Petrolde düşüş başladı! Akaryakıt fiyatları yeni haftayı nasıl açtı? Yeni zam veya indirim yapıldı mı?

Milyonlarca sürücü 'Akaryakıt fiyatlarına yeni zam veya indirim yapıldı mı?' sorusunun yanıtını merakla araştırıyor. Peki akaryakıt fiyatları bu haftaya nasıl başladı? İşte Opet, Total, Shell, PO, BP 19 Şubat 2024 fiyat listesi...

Aidatlara zam dönemi yaklaştı! Apartmanlarda aidat zammı nasıl hesaplanır?

Apartman aidatları için yeni bir zam dönemi yaklaşıyor ve apartmanlarda ortak giderler ve toplanan aidat bedelleri ile ilgili uygulanacak olan zamların nasıl hesaplandığı ve uygulandığı merak edilen konular arasında yer alıyor. Beklenen apartman aidatlarına yapılacak zam ve nasıl hesaplandığı işte a

Plansız yapılaşma felaketi getiriyor: Dönüşüm bütüncül olarak nasıl yapılabilir?

TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Başkanı Pelin Pınar Giritlioğlu, dün ülke genelinde yaşanan sel ve fırtınaların ardından yapılaşma ve dönüşüm ile ilgili konuştu. Peki dönüşüm bütüncül olarak nasıl yapılabilir?

Tapu miras paylaşımı nasıl yapılır? Tapu intikali için tüm mirasçılar gerekli mi?

Tapu intikali konusu pek çok kişinin kafasını kurcalamaktadır. Bununla birlikte de “Miras kalan tapular nasıl görünür, Adıma tapu kaydı var mı?” sorularının da yanıtı da merak ediliyor. İşte tüm araştırılanlar!

Yeni ev tapusu nasıl alınır? Tapusu olmayan yere ev yapılır mı?

Yeni ev alan kişiler, tapularını nasıl çıkarabileceklerini araştırıyor. “Tapu nasıl çıkarılır? Tapusu olmayan evin noter satışı mümkün mü?” İşte detaylar!

PTT kargo çalışma saatleri nasıl? Hafta sonu PTT açık mı?

PTT Kargo'nun çalışma saatleri, gönderi işlemi yapmak isteyen birçok kişinin merak konusu. Türkiye'nin ilk posta teşkilatı olan PTT, 2008 yılında kargoculuk faaliyetlerine başladı ve günümüzde de hizmetlerine devam ediyor. Peki, PTT kargo çalışma saatleri nasıl? PTT hafta sonları da hizmet veriyor m

Akaryakıt fiyatları yeni haftaya nasıl başladı? Rakamlar peş peşe düştü! BP, PO, Opet 6 Şubat 2023 fiyat listesi

Akaryakıt fiyatları yeni haftaya nasıl başladı? Rakamlar peş peşe düştü! BP, PO, Opet 6 Şubat 2023 fiyat listesi... Hemen siz de bakın!

Rapor parasını hesabıma nasıl aktarabilirim? Yatmayan rapor parası nasıl alınır?

Rapor parası alacak olan ya da nasıl alacağını araştıran kişiler, bu konuda pek çok soru sormaktadır. İşte rapor parasına dair merak edilenler!

AB Rus petrolüne tavan fiyatta anlaştı. Petrol fiyatları nasıl etkilenecek?

AB içinde süren tartışmalar sona erdi ve AB Rus petrolüne tavan fiyat uygulamasında uzlaştı. Peki uygulama ne zaman başlayacak ve piyasalar nasıl etkilenecek?

Doğal gaz faturanızı devlet ödeyecek! 2.500 liralık Doğal Gaz Tüketim Desteği nasıl alınır? Ödemeler ne zaman verilecek?

İhtiyaç sahibi olan hanelere yönelik Doğal Gaz Tüketim Desteği’nde kış dönemi ödemeleri için başvurular devam ediyor. Peki Doğal Gaz Tüketim Desteği başvurusu ne kadar? Doğal Gaz Tüketim Desteği’ne nasıl başvurulur? İşte detaylar…

Kamulaştırma nedir? Kamulaştırma nasıl yapılır?

Kamulaştırma nedir, kamulaştırma nasıl yapılır? sorularının yanıtları aranıyor. İşte merak edilenler!

Dolar euroya meydan okuyor! Makas gittikçe açıldı! Peki Türkiye bu durumdan nasıl etkilenecek?

Fed Başkanı mart ayından itibaren faiz artırımı kararları alırken dolar kuru hızla değer kazandı. Öte yandan Yüksek enflasyonun etkisi ile euro değer kaybediyor. Aradaki makas gittikçe açıldı. Peki Türkiye bu durumdan nasıl etkilenecek?

Ev tüpünde fiyatlar nasıl? Enerji fiyatlarındaki artış, tüpü etkiledi mi? 4 Eylül 2022 fiyat listesi..

Eylül ayının ilk günü fiyatıyla merak uyandıran mutfak tüpünde son durum nasıl? Vatandaşlar tüp fiyatlarını merakla takip ediyor. En ucuz tüp hangi markada? 12 Kg’lık ev tüpü ne kadar? İşte, Aygaz, İpragaz, Mogaz 4 Eylül 2022 fiyat listesi…

kamulaştırmada uzlaşma nasıl yapılır Haberi

kamulaştırmada uzlaşma nasıl yapılır

Kamulaştırmada uzlaşma nasıl yapılır?

Kamulaştırmada uzlaşma; idareye ait taşınmazın trampası, idareye ait taşınmaz üzerinde sınırlı ayni hak tanınması veya imar mevzuatı çerçevesinde başka bir yerde imar hakkı kullandırılması suretiyle veya bunların mümkün olmaması hâlinde nakdi bedel üzerinden yapılabiliyor.


Uzlaşma görüşmeleri, hukuki veya fiili engel bulunmadığı takdirde davete icabet tarihinden itibaren en geç altı ay içinde sonuçlandırılır ve uzlaşmaya varılıp varılmadığı, malik veya temsilcisi ile komisyon üyeleri tarafından imzalanan bir tutanağa bağlanıyor.


KAMULAŞTIRMA KANUNUN GEÇİCİ 6. VE 7. MADDELERİ 

ANAYASA MAHKEMESİNDE 


942 sayılı Kamulaştırma Kanunu’nun 11.06.2013 tarihinde yürürlüğe giren 24.05.2013 gün ve 6487 sayılı “Bazı Kanunlar İle 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun” ile değiştirilen Geçici 6. maddesi ile eklenen Geçici 7. maddesinin iptali ile yürürlülüğünün durdurulması istemiyle Mahkemelerce Anayasa Mahkemesine yapılan...