06 / 05 / 2024

kamulaştırmada uzlaşma yöntemi nasıl

kamulaştırmada uzlaşma yöntemi nasıl

Kamulaştırma Kanunu'ndaki uzlaşma yöntemi ile ilgili detaylar için haberimizi inceleyebilirsiniz...

KİPTAŞ Güngören Doğakent projesi için yüzde 82 uzlaşma sağlandı! 

KİPTAŞ tarafından İstanbul'un Güngören ilçesinde bulunan Doğakent Sitesi'nde hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesi için uzlaşma görüşmeleri tüm hızıyla devam ediyor. Proje dahilinde hak sahipleriyle yüzde 82 uzlaşma sağlandı. 

Bursa'da binalar arasında sıkışan Aşık Yunus türbesi gün yüzüne çıkarılacak!

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde binalar arasında kalan sıkışıp kalan Aşık Yunus türbesi yapılan kamulaştırmalarla gün yüzüne çıkarılacak.

Çorum Belediyesi kamulaştırılan binaları tek tek yıkıyor!

Çorum Belediyesi, yeni açılacak yollarda kamulaştırma çalışmaları yapılan eski binalarda yıkım çalışmalarına devam ediyor. Ekipler, kamulaştırması tamamlanan yerde yıkım çalışmasını tamamladı.

Kanal İstanbul'da kamulaştırma eski fiyat üzerinden!

Kanal İstanbul çevresinde arazisi olan vatandaş, arazisinin fiyatı yıllar içinde 8'e, 10'a da katlansa da kamulaştırmada değeri tescil tarihinde olan bedelle ödenecek...

Eskişehir Hicri Sezen Bulvarı’nda kamulaştırılan binalar yıkılıyor!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Hicri Sezen Bulvarı’nda kamulaştırma çalışmaları tamamlanan binaları yıkıyor.

Kamulaştırılan taşınmazın kullanımı nasıl olur?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Sitemizdeki 1. blok kamulaştırma nedeni ile yıkıldı. Şimdi ikinci blok oturma alanı çevresinde 4x40 mekrekare şeklinde ama bağımsız bölümleri olmaksızın 1’inci blok maliklerine kaldığında kullanma durumu ne olur?' sorusunu yanıtladı.

Samsun Tekkeköy Mağaraları Arkeoloji Vadisi kamulaştırılacak!

Samsun'da bulunan Tekkeköy Mağaraları Arkeoloji Vadisi, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Katlı yaşamın ilk yerleşkesi olarak bilinen alanın kamulaştırılması amaçlanıyor.

Kamulaştırılma davalarına yönelik icra düzenlemesi!

Meclis'ten geçen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylanarak yürürlüğe giren Torba Yasa'da kamulaştırma davalarına yönelik önemli bir düzenleme yapıldı.

Artvin'de kamulaştırma mağduriyetleri TBMM'de!

Artvin'in Şavşat ilçesi Ciritdüzü köyünde gerçekleştirilen kamulaştırmaların yarattığı mağduriyet TBMM gündemine taşındı. CHP'li Byaraktutan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...  

Kemalpaşa'da lojistik köy kurulması için kamulaştırma kararı TBMM'de!

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde bir lojistik köy kurulması kapsamında tarım arazilerinin acele kamulaştırılması nedeniyle mağdur olan vatandaşların durumu TBMM gündemine taşındı. CHP'li Polat konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Matruşka yöntemi, devre mülkte mağdur sayısını artırıyor!

Özellikle "hediye tatil kazandınız" mesajıyla başlayan süreçte bazı firmalardan devre mülk satın alan tüketicilerin, mahkeme kararıyla satışlarının iptal edilmesine rağmen "matruşka yöntemi" sebebi ile paralarını iade alamamaları mağduriyet yaratıyor.

Bursa Gemlik'te kamulaştırılan binalar yıkıldı!

Bursa Gemlik Belediyesi tarafından ilçede kamulaştırılan binalar yıkılıyor. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Bursa Gemlik'te kamulaştırılan binalar yıkılıyor!

Bursa Gemlik Belediyesi, bölgede kamulaştırdığı binaların yıkımına devam ediyor. Balıkpaza Mahallesi'nde kamulaştırılan 3 katlı binanın yıkımı başlatıldı.

kamulaştırmada uzlaşma yöntemi nasıl Haberi

kamulaştırmada uzlaşma yöntemi nasıl

Kamulaştırma Kanunu'ndaki uzlaşma yöntemi!

11 Haziran 2013 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan "Bazı Kanunlar ile 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun" kapsamında Kamulaştırma Kanunu ile ilgili değişiklikler de bulunuyor.


Söz konusu Kanunun 21. Maddesinde Kamulaştırma Kanununun geçici 6. maddesi kapsamında kamulaştırmada uzlaşma yöntemi hakkında bilgiye yer veriliyor. Bu maddeye göre, yani malikin rızası olmadan el konulan taşınmazların bedelinin tespitine yönelik bir uzlaşma yapılıyor. Uzlaşma süreci en geç 6 ay içinde sonuçlandırılıyor. Uzlaşılan bedel, bütçe imkanları dâhilinde sonraki yıllara sâri olacak şekilde taksitli olarak da ödenebiliyor.


MADDE 21 – 

4/11/1983 tarihli ve 2942 sayılı Kamulaştırma Kanununun geçici 6 ncı maddesi başlığıyla birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.


“Kamulaştırılmaksızın kamu hizmetine ayrılan taşınmazların bedel tespiti

GEÇİCİ MADDE 6 – Kamulaştırma işlemleri tamamlanmamış veya kamulaştırması hiç yapılmamış olmasına...