16 / 05 / 2024

kamulaştırmada yasak işler

kamulaştırmada yasak işler

Kamulaştırma Kanunu esaslarına göre görevlendirilenlerden suç işleyenler, Devlet memuru gibi cezalandırılırlar. Peki kamulaştırmada yasak işler ve eylemler nelerdir? İşte görevli kişilerin suçları ve kamulaştırma cezaları...

TOKİ projeleri için acele kamulaştırma kararı alındı! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Adıyaman, Trabzon ve Rize'de gerçekleştirilecek olan yatırımlar için bazı taşınmazların acele kamulaştırılması için karar verildi.

Berlin'deki konutlar kamulaştırma referandumu sonrası ne olacak?

Berlin'de artan kira fiyatlarına yönelik konutların kamulaştırılması için referandum gerçekleşti. Referandumdan çıkan oya göre yüzde 56'lık kesim konutların kamulaştırılmasını talep ediyor. 

Berlin’de 240 bin konutun kamulaştırılması için referandum yapılacak!

Almanya'da kira fiyatlarına yönelik yapılan protestolar sonuç verdi. Kentte 240 bin konutun kamulaştırılması için referandum yapılmasına karar verildi. 

Adıyaman için kamulaştırma kararı!

Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Adıyaman merkezde yer alan bir sahanın kamulaştırılması için karar verildi.

Koçali Barajı havzasında kalan bölgelerin kamulaştırılma işlemleri mecliste!

Koçali Barajı havzasında kalan bölgelerin kamulaştırılma işlemleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

32 maddede sitelerde yasak işler!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "sitelerde yasak işler" konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Kanal İstanbul'da kamulaştırma eski fiyat üzerinden!

Kanal İstanbul çevresinde arazisi olan vatandaş, arazisinin fiyatı yıllar içinde 8'e, 10'a da katlansa da kamulaştırmada değeri tescil tarihinde olan bedelle ödenecek...

18 maddede site konutlarında yasak işler!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "site konutlarında yasak işler" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı...

CHP’den şeker fabrikalarının kamulaştırılması için teklif!

Cumhuriyet Halk Partisi, satılan 13 şeker fabrikasının yeniden kamulaştırılması için hazırladığı yasa teklifini Meclis’e sundu. 

Kamulaştırma uygulamaları için önerge verildi!

CHP İzmir Milletvekili Zekeriya Temizel başta olmak üzere toplam 5 milletvekili TBMM'ye Kanun Tasarısı'nda yer alan kamulaştırma uygulamaları hakkında önerge verdi..

Osmangazi Belediyesi kamulaştırmada lider!

Osmangazi Belediyesi, 2017 yılında yaptığı yatırımlar için toplam 39 bin 668 metrekarelik bir alan kamulaştırdı. Belediye tarafından yapılan kamulaştırmalar için hak sahiplerine toplam 48 milyon 42 bin TL ödendi.

Ovit Tüneli'nde tek tüpten geçişler yıl sonunda başlayacak!

İnşaat çalışmaları hız kesmeden devam eden Ovit Tüneli'nde tek tüpten geçişlerin yıl sonunda başlaması bekleniyor.

Elazığ Perisuyu Çayı'ndaki kamulaştırmada ihlal kararı!

Elazığ Perisuyu Çayı üzerinde yapılması planlanan Pembelik Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) projesinde yürütme durduruldu. Köylülerin AYM'ye başvuru yapması “acele kamulaştırmalarla” ilgili ilk ihlal kararını verdirdi.

kamulaştırmada yasak işler Haberi

kamulaştırmada yasak işler

Kamulaştırma cezaları!

Kamulaştırmada görevli kişilerin suçları ve ceza hükümleri Kamulaştırma Kanunu kapsamında madde 32 ve madde 33'te açıklanıyor.


Görevli kişilerin suçları

Madde 32 – Bu Kanuna göre görevlendirilenlerden suç işleyenler, Devlet memuru gibi cezalandırılırlar. Şu kadar ki verilecek cezalar; o suç için muayyen olan cezanın yarısından az olmamak üzere iki katına kadar artırılır.


Cezalar

Madde 33 – (Değişik: 24/4/2001 - 4650/19 md.)

Fiilleri daha ağır cezayı gerektiren ayrı bir suç teşkil etmediği takdirde, bu Kanunun 31 inci maddesinin (a) bendine aykırı hareket edenler iki yıldan aşağı olmamak üzere hapis ve iki milyar liradan dört milyar liraya kadar; (d), (e) ve (f) bentlerine aykırı hareket edenler ise, bir yıldan aşağı olmamak üzere hapis ve beşyüz milyon liradan bir milyar liraya kadar ağır para cezasıyla, (b) ve...