09 / 05 / 2024

kamulaştırmaya itiraz dilekçe örneği

kamulaştırmaya itiraz dilekçe örneği

Kamulaştırma kanunu gereğince tescil yönünden kamulaştırma bedeline yönelik itirazlar temyiz yoluyla ileri sürülebiliyor. İtiraz, idare mahkemesine bir dilekçe ile yapılabiliyor. İşte kamulaştırma itiraz dilekçesi örneği..

SGK kesenin ağzını açtı! Tek dilekçe ile 25 bin TL ödenecek!

Sosyal Güvenlik Kurumu, o kişilere kesenin ağzını açtı. Bir dilekçe ile 25 bin TL para toplu olarak ödenecek. İşte detaylar!

Mirasın paylaştırılması davası dilekçe örneği!

Kendisine miras kalan kimseler bir dilekçe ile dava açarak mirasın paylaştırılmasını isteyebiliyor. İşte mirasın paylaştırılması davası dilekçe örneği...

Çeşme ve Urla'da 628 hektarlık kamulaştırma kararı iptal edildi!

Çeşme’yi merkez alan kamulaştırma projesi iptal edildi. Çeşme ve Urla’da yaklaşık 628 hektarlık alanda kamulaştırma yapılmasıyla ilgili kararın iptal edildiği ortaya çıktı.

Çeşme Kültür ve Turizm Koruma ve Geliştirme Bölgesi Projesi’nde kamulaştırmadan vazgeçildi!

Çeşme Projesi kapsamında planlanan kamulaştırmalardan vazgeçildi. Kamulaştırmayla ilgili olan 2054 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararı yürürlükten kaldırıldı.

Çeşme Projesi için kamulaştırılan araziler TBMM gündeminde!

Bakanlığın 9 Mart 2020 tarihinde açıkladığı Çeşme Projesi kapsamında kamulaştırılan arazilere ve projenin su ihtiyacı meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çeşme ve Urla'daki acele kamulaştırma kararı mecliste!

İzmir'in Çeşme ve Urla ilçelerindeki bazı taşınmazların turizm yatırımlarına tahsisi amacıyla alınan acele kamulaştırma kararı meclis gündemine taşındı. CHP'li Çelebi, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Urla Zeytineli ve Çeşme Alaçatı'da kamulaştırılan arazilerde ne yapılmak isteniyor?

Çeşme-Alaçatı ve Urla-Zeytineli’de 333 parselin acele kamulaştırılmasının ardından Avukat Murat Fatih Ülkü, turizm tahsisi için alınan bu kararı yorumladı...

DİSK'in Çeşme'deki arsası acele kamulaştırılıyor!

Albassam Grup’un Yeni Çeşme projesi için 511 parselde acele kamulaştırma kararı verildi. Bölgede, DİSK'e ait 68 dönümlük arazi de bulunuyor. CHP İzmir Milletvekili Kani Beko kamulaştırmaya tepki gösterdi...

Değerli konut vergisinde itiraz dilekçe örneği!

Değerli konut vergisi 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren yürürlüğe girdi. Değeri 5 milyon lirayı aşan konutlar değerli konut vergisine tabi olacak. İşte değerli konut vergisinde itiraz dilekçe örneği...

Yıldırım'da 4 buçuk yılda 106 milyonluk kamulaştırma!

Bursa'da Yıldırım Belediyesi, 23 yılda yapılan kamulaştırmanın yüzde 76'sını dört buçuk yılda tamamlayarak 147 bin 68 metrekarelik kamulaştırmaya 106 milyon 172 bin 656 TL harcadı.

Bursa Büyükşehir'e kamulaştırmalardan 70 milyon TL gelir!

Büyük bütçeli projelerle Bursa’yı geleceğe taşıyan Bursa Büyükşehir Belediyesi, Sıcaksu bölgesinde kamulaştırılan 142 bin metrekarelik alanın sadece yüzde 15’inin satışından 70 milyon TL gelir sağladı.

Bursa Yıldırım'da 3 yılda 40.3 milyon TL'lik kamulaştırma!

Bursa Yıldırım'da son 23 yılın en yüksek kamulaştırma bedeli 3 yılda aktarıldı. İlçede 3 yılda 57 bin 327 metrekarelik kamulaştırmaya toplam 40 milyon 392 bin 307 TL aktarıldı.

Gaziantep Yazıcık'ta kamulaştırma çalışmaları devam ediyor!

Gaziantep Şahinbey Belediyesi'nin ilçe genelinde belli bölgelerde sürdürdüğü Kentsel Dönüşüm Uygulamaları kapsamında Yazıcık Mahallesi'nde kamulaştırma çalışmaları devam ediyor.

kamulaştırmaya itiraz dilekçe örneği Haberi

kamulaştırmaya itiraz dilekçe örneği

Kamulaştırma itiraz dilekçesi örneği!

2942 sayılı Kamulaştırma Kanunu kapsamında düzenlenen esaslara göre, kamulaştırma bedelinin tespiti ve tescil davası kapsamında mahkemenin taşınmazın idare adına tescil edilmesine yönelik verdiği kararlar kesin olup; bu kararın temyiz edilmesi mümkün olmuyor.


Ancak, tescil yönünden kamulaştırma bedeline yönelik itirazlar temyiz yoluyla ileri sürülebiliyor. İtiraz, idare mahkemesine bir dilekçe ile yapılabiliyor. Kamulaştırma itiraz dilekçesi örneği aşağıda yer alıyor:


Kamulaştırma itiraz dilekçesi örneği..


İDARE MAHKEMESİ BAŞKANLIĞINA

DAVACI                                :

DAVALI                                : …………………. Başkanlığı

DAVANIN KONUSU                        : …………………. Mevkii pafta ada,        ...