03 / 05 / 2024

Kamuya ait binalarda yangın merdiveni şart mı

Kamuya ait binalarda yangın merdiveni şart mı

Kamuya açık yüksek katlı binalarda, yangın merdiveni ile ilgili yasal düzenleme bulunmasına rağmen, inşaat aşamasında bu önemli ayrıntıya dikkat edilmiyor. Kamuya ait çok katlı birçok binada da yangın merdiveni yok.

Arazi satışında rekor kırıldı! 

Hazine'ye ait arsalar, araziler, tarım alanları ve 2B'lerin satışına hız verilirken bir taraftan da kamuya ait konutlar elden çıkartılıyor. Paylaşılan detaylara göre geçtiğimiz sene toprak satışında adet ve gelir bazında rekor kırılmıştı.

İzmir'in 9 ilçesindeki 41 kamu arazisi 1 milyar TL'lik bedelle satılıyor!

İzmir’in çeşitli ilçelerinde bulunan kamuya ait 41 parsel yaklaşık 1 milyar TL bedelle satışa sunuldu. İşte o parseller ile ilgili tüm bilgiler ve satış tarihi...

CHP Milletvekili Kayıhan Pala: Şehir hastaneleri neden satılıyor?

Şehir hastaneleri gündemden düşmezken CHP'li Kayıhan Pala konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Kamu-özel ortaklığı yöntemiyle işletilen hastanelerin kamuya ait devlet hastanesi olmadığını, şehir hastanelerinden birinin satışının açıklanması gözler önüne serdi" dedi.

Bağcılar Belediyesi kamuya ait taşınmazları kira sözleşmesi olmadan kullananlara ceza kesti!

Sayıştay, Bağcılar Belediyesi’nin kamuya ait taşınmazlarını mevzuata aykırı şekilde kullandırdığını saptadı.  kamuya ait taşınmazları kullanan, kira sözleşmesi olmayan kişilere ceza kesildiği ancak bu kişilerin cezayı ödedikten sonra taşınmazları kullanmasına göz yumulduğu ortaya çıktı.

GYODER’den kiracılara müjde! Kira fiyatlarını düşürecek proje hazır!

​​​​​​​GYODER’in kamuya ait arsalarda özel sektörün kiralama amaçlı konut üretmesi planlanıyor. Arsa mülkiyetinin devlette kalacağı sistemle kiraların yarı yarıya düşeceği öngörülüyor.

Yeni konut modeli nasıl olacak?

Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği'nin (GYODER) gerçekleştirdiği proje kapsamında kamuya ait arazilerin kullanıma açılmasıyla arsa ücretleri sıfırlanacak, konut kiraları ise hane gelirinin yüzde otuzunu geçemeyecek. İşte haberin ayrıntıları...

Özelleştirme öncesi kamu arazilerinde 6 imar planı değişikliği yapıldı: İstanbul, İzmir, Ankara... Peş peşe açıklandı! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanan kararlar ile İstanbul, Aydın, Balıkesir, İzmir, Ankara ve Çanakkale'de kamuya ait arazilerde, özelleştirme öncesinde imar planı değişikliklerine gidildi. 

Türkiye'de hane halklarının yüzde 60,7'sinin konutu kendine ait! 

Türkiye'deki hane halklarının yüzde 17,3'ünün iki katlı, yüzde 14,4'ünün 5 katlı, yüzde 13'ünün 6 katlı ve yüzde 11,7'sinin tek katlı binalarda ikamet ettiği belirlenirken, yüzde 60,7'sinin konutunun kendine ait olduğu görüldü. İşte ayrıntılar...

2022 kamu sosyal tesis ücretleri belli oldu!

Kamuya ait sosyal tesislerden faydalanmak isteyen kişilerin 2022'de ödeyeceği asgari tutarlar belli oldu. İşte 2022 kamu sosyal tesis ücretleri...

7 ildeki taşınmazlar özelleştirildi!

Kamuya ait 7 ildeki taşınmazın daha özelleştirme kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Özelleştirme kapsamında elde edilen gelir ise 1 milyar 757 milyon Türk Lirası olarak açıklandı. 

5 ildeki bazı taşınmazlar özelleştirme kapsamına alındı!

Kamuya ait değerli arazilerin özelleştirilmeleri sürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, beş özelleştirme kararını daha imzaladı. 

Kamuya ait gayrimenkuller kiraya verilebilir mi?

Denetçi, CPA, MBA Ahmet Arslan, Dünya Gazetesi'nde kamuya ait gayrimenkullerin bedelsiz kiraya verilmesini kaleme aldı. İşte Ahmet Arslan'ın 'Kamuya ait taşınmazlar pazarlık usulüyle kiraya verilebilir mi bedelsiz olarak tahsis edilebilir mi?' başlıklı yazısı...

Kamu taşınmazları satışından 5 milyar TL gelir elde edilecek!

Önümüzdeki 3 senede 23 milyar Türk Lirası tutarındaki kamu malı özelleştirme yoluyla şirketlere satılacak. Kamuya ait varlıkların satışı yapılarak 2022'de 9 milyar, 2023 yılında 10 milyar, 2024'te de 4 milyar Türk Lirası tutarında özelleştirme geliri elde edilecek.

Kamuya ait binalarda yangın merdiveni şart mı Haberi

Kamuya ait binalarda yangın merdiveni şart mı



Ülkede, kamuya açık binalarda yangın merpeni şartı yasal olarak bulunmasına rağmen, binaların inşası sırasında denetim eksikliğinden dolayı bu önemli ayrıntı atlanıyor.


Fasıl 96 Yollar ve Binalar Düzenleme Yasası’ndaki tüzükte, yangın merpeninin, yanmayan maddeden yapılması ve yangın merpeninin 30 metre yürüyüş mesafesinde olması yönünde düzenleme yer alıyor. Yangın merpeni olması gereken projelerde, merpenin bulunması konusunda büyük hassasiyet gösteriliyor.



Yangın merpenleri proje üzerinde gösterilmesine rağmen, bazı durumlarda binanın inşa aşamasında, bu uygulamadan kaçınılması ise dikkat çekiyor. Binaya inşa izni veren ilgili belediye ve kaymakamlığın, gereken denetimleri yapması gerekiyor.


Gürcafer: Denetimi yapması gereken belediyeler ve kaymakamlıklardır


Kıbrıs Türk Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, Fasıl 96 Yollar ve Binalar Düzenleme Yasası’nda yangın merpenli ile ilgili düzenleme bulunduğunu söyleyerek, kamuya açık olan işyerleri, oteller, alışveriş merkezleri veya rezidans...