11 / 05 / 2024

Kanal Ankara inşaatı son durum

Kanal Ankara inşaatı son durum

Ankara Büyükşehir'in mega projesi "Kanal Ankara"yla ilgili ilk saha çalışmaları bu ay başlıyor. 11 kilometrelik boğazda öncelik yola verildi. 3 ay içinde de peyzaj çalışmaları başlayacak.

Kanal Yapı İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Kanal Yapı İnşaat Limited Şirketi Başakşehir'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Akın Şahin tarafından kuruldu.

Konut satışları arttı: İnşaat sektörü hareketleniyor!

Ankara inşaat sektöründe bahar ayında olması beklenen gelişmelere yönelik konuşan Doğan Grup CEO’su Erdoğan Yıldırım, TÜİK Türkiye geneli konut satış istatistiklerine dair de açıklama yaptı.

Kanal İstanbul inşaatının son durumuna ilişkin önerge verildi!

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Kuzey Marmara Otoyolu inşaatıyla ilgili soru önergesi verdi. 

Ankara İnşaat'a 1 yıllık kesin mühlet verildi!

Konkordato talep eden Ankara İnşaat Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi hakkında yeni bir karar alındı...

Ankara-Yozgat-Sivas hızlı tren inşaatı meclis gündeminde!

Ankara-Yozgat-Sivas hızlı tren inşaatı 2019 yılı ödeneğine ve Yozgat ilindeki bazı inşaat yapım işleri meclis gündemine taşındı. CHPli Keven, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ankara Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi inşaatı hızlandı!

Akyurt'ta yapımı süren Başkent’in ekonomisi ve turizmine büyük katkı sağlaması planlanan Ankara Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nin inşaatı hızla sürüyor.

Ankara'da inşaat mühendisi, demirci ustasını vurdu!

Ankara'nın Keçiören ilçesinde, inşaat mühendisi İsmail B., alacak verecek nedeniyle anlaşamadığı demirci ustası Mesut E.'yi tabancayla vurup ağır yaraladı.

Ankara'da 17'nci kattan düşen inşaat işçisi hayatını kaybetti!

Ankara Çankaya'da 30 katlı apartmanın inşaatında çalışan Kenan Boztaş, 17'nci kattaki iskeleden düşerek hayatını kaybetti...

Türk Kızılayı Ankara Yenimahalle'de bina inşaatı ihale edecek!

Türki Kızılayı Genel Müdürlüğü Ankara İli, Yenimahalle İlçesi, Gazi Mahallesi'nde bina inşaatı yapım ihalesi düzenliyor. 

Ankara'da TOKİ inşaatında eylem!

Ankara'da TOKİ inşaatında çalışan ve maaşlarını alamadıklarını iddia eden işçiler eylem yaptı. Meclis önünde basın açıklaması yapmak isteyen TOKİ işçilerinde 4 kişi gözaltına alındı. 

Ankara Büyükşehir'den 15.1 milyon TL'ye inşaat işi ihalesi!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Ankara İli, Çankaya İlçesi, Koru Mahallesi sınırları içerisinde bulunan ve imar planında kullanımı Spor Alanı olan taşınmaz üzerine Sınırlı Aynı Hak Tesis edilerek inşaat yaptıracak. İşin bedeli 15 milyon 151 bin TL olarak belirlendi.

Ankara'da rezidans inşaatında çalışan 3 işçi eylem yaptı!

Ankara'da Söğütözü Mahallesi Anadolu Bulvarı’nda yeni biten bir rezidansın yapımında çalışan 3 inşaat işçisi paralarını alamadıklarını iddia ederek eylem yaptı.

Hsn Kanal Altyapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hsn Kanal Altyapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Hüseyin Haluk Hasanoğlu tarafından kuruldu.

Kanal Ankara inşaatı son durum Haberi

Kanal Ankara inşaatı son durum

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in çılgın projelerinden biri olarak gösterilen "Ankara Boğazı", bir diğer adıyla "Kanal Ankara" projesi ile ilgili saha çalışmalarına bu ay içerisinde başlanılacak. TMMOB'a bağlı meslek odalarının açtığı tüm davalara rağmen hayata geçirilecek dev projeye Çevre ve Şehircilik ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan da onay geldi. 


İMAR, PARSELASYON TAMAM 

Bakanlar Kurulu tarafından da onaylanan 11 kilometrelik Kanal Ankara projesi ile ilgili imar planı ve parselasyon çalışmaları tamamlandı. Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı'na bağlı ekipler tapu tescil aşamasının da tamamlanmasıyla mart ayı içerisinde bölgede yol çalışmalarına başlayacak. 


5 YIL İÇİN DE BİTECEK 

Ankara'nın güneyindeki İmrahor Vadisi'nde yapılacak olan ve çevresinde mesire alanları, kafe ve restoran gibi mekânların da bulunacağı Kanal Ankara'da başkentliler sandal ve kano keyfi de...