01 / 05 / 2024

kanal istanbul 2012

kanal istanbul 2012

Kanal İstanbul Projesinin geçeceği köye yurtdışından gelen 10 kişilik ekip gizlice keşif çalışması yaptı

Kanal İstanbul projesi Avrupa medyasının gündeminde!

Kanal İstanbul projesi dış basının haberlerinde yer almayı sürdürüyor. Avrupa medyası neredeyse her gün Kanal istanbul projesini karalayan haberler yapıyor. 

Kanal İstanbul'un çevresindeki binalar en fazla 6 katlı olacak!

Kanal İstanbul çevresindeki şehrin nüfusu Erdoğan'ın talimatıyla 500 bine çekildi. Karadeniz ve Marmara'yı bağlayacak projede, yüksek binalar yer almayacak..

Bahçekent, Kanal istanbul'la daha da değer kazanacak!

İstanbul'da Küçükçekmece ile Arnavutköy arasına inşa edilecek ve Karadeniz ile Marmara'yı birbirine bağlayacak olan Kanal İstanbul sayesinde Bahçekent'in değeri daha da artacak.

Kanal İstanbul'un ölçümleme işlemleri başladı!

Erdoğan’ın talimatıyla güzergahı değiştirilen Kanal İstanbul Projesi için ölçümleme işlemlerine başladı. Kanalın geçeceği güzergah üzerinde yaşayanlar tedirgin... Köylüler doğup büyüdükleri toprakları terk etmek zorunda kalacak

MIPIM 2015'in yıldızı Kanal İstanbul oldu!

Fransa’nın Cannes kentinde başlayan MIPIM Uluslararası Gayrimenkul Fuarı’nda bu yıl ‘Türkiye’ geçidi yaşanıyor. İstanbul Çadırı ve içinde yer alan İstanbul maketi büyük ilgi toplarken, Kanal İstanbul projesi fuarın yıldızı oldu.

Kanal İstanbul’a 5 milyar TL'lik 6 ayrı köprü inşa edilecek!

Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan, ‘ Çılgın Proje ’ olarak ifade edilen Kanal İstanbul ’a toplam 5 milyar liralık 6 ayrı köprü yapılacağını açıkladı.

Avrupark Bahçekent, Kanal İstanbul’un faaliyete geçmesiyle daha da değerlenecek!

Mega proje Kanal İstanbul, önümüzdeki dönemde 20 bin konuta ev sahipliği yapacak olan Bahçekent’in hemen yanı başından geçecek. Kanal İstanbul sayesinde Bahçekent’in iş hacmi ve nüfus yoğunluğu artarken prim potansiyeli de yükselecek...

Kanal İstanbul ihalesi mayısa kadar tamam!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde açıkladığı 'çılgın proje' Kanal İstanbul için harekete geçiliyor. Hükümetin 2 ay içinde Kanal İstanbul için ihaleye çıkması bekleniyor. İşte projenin ayrıntıları...

Kanal İstanbul çevresine kurulacak şehrin nüfusu 500 bine çekildi!

Kanal İstanbul projesinin çerçevesi Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gerçekleştirilen toplantıda netleşti. 1.2 milyon nüfuslu planlanan kanal çevresinde kurulacak şehir, Erdoğan'ın 'Kalabalık olmasın' uyarısı üzerine 500 bin kişiye çekildi.

Kanal İstanbul projesinin detayları!

Kanal İstanbul projesinin çerçevesi Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gerçekleştirilen toplantıda netleşti. 1.2 milyon nüfuslu planlanan kanal çevresinde kurulacak şehir, Erdoğan’ın ‘Kalabalık olmasın’ uyarısı üzerine 500 bin kişiye çekildi.

Kanal İstanbul’un ayrıntıları netleşti!

Çılgın projeler arasında yer alan ve yapımı muammaya dönen Kanal İstanbul’la ilgili yeni şehrin ayrıntıları gün yüzüne çıkmaya başladı. Projede köprü ve nüfus sayısı düşürüldü.

Kanal İstanbul'un imar planlarını İBB hazırlayacak!

Kanal İstanbul projesi imar planları İBB'den İstanbul'da açılacak olan Kanal İstanbul ve yeni şehri kapsayan 38 bin 500 hektarlık alanın imar planları Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından hazırlanacağı bildirildi..

Kanal İstanbul'da yetki Kadir Topbaş'a verildi!

Kanal İstanbul ve Avrupa yakasında kurulacak 500 bin nüfuslu olması düşünülen projenin planlarının hazırlanması için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş'a yetki verildi.

kanal istanbul 2012 Haberi

kanal istanbul 2012


Başbakan Erdoğan'ın açıklamasının ardından ilerlemesi ve detayları hakkında çok fazla gündeme gelmeyen Kanal İstanbul Projesinin ilgili gözleri üzerine çektiği ortaya çıktı. Hurhaber.com'un edindiği bilgiye göre proje arazisinde petrol rezervi olduğu düşüncesi ile yurtdışından gelen 10 kişilik ekip gizlice keşif çalışması yaptı.


3 GÜNLÜK ÇALIŞMA

Doğalgaz rezervi ihtimali üzerine arama tarama çalışmaları yapmak üzere Türkiye'ye gelen ekibin faaliyet ayrıntılarına ulaşan haber ekibimiz söz konusu uzmanların 3 günlük bir çalışma gerçekleştirdiğini öğrendi. Bu arama-tarama işlemlerinin ardından gerekli gördüğü yerleri işaretleyerek 'Burada Doğalgaz ve maden var' diyen kaşifler bölge halkını hem şaşkına çevirdi hem de...