03 / 05 / 2024

Kanal İstanbul 3. etap imar planı

Kanal İstanbul 3. etap imar planı

İstanbul İli, İstanbul İli, Yenişehir Rezerv Yapı Alanı (Kanal İstanbul Projesi) 3. Etabına İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıktı.

Kanal İstanbul güzergahında 1.6 milyar TL’lik ihale yapılacak!

Kanal İstanbul güzergahında arka arkaya ihaleler yayımlanmaya da sürdürüyor. Buan göre, bu süreçin son örneği de projenin kalbi olarak nitelenen Dursunköy 3. Etap’ta kaydedildi. Bölgede altyapı imar yolları ve sanat yapıları için 1 milyar 675 milyon TL’lik bir ihale yayımlandığı duyuruldu.

Kanal İstanbul projesinde son dakika gelişmesi! 3.3 milyar dolarlık ihale yapıldı!

Kanal İstanbul Projesi ile ilgili imar planı için yargı tarafından alınan kararın ardından bugün son dakika gelişmesi yaşandı. Kanal İstanbul proje alanında iktidara yakınlığı ile bilinen şirket ile 3.3 milyar dolarlık ihale yapıldı. 

Kanal İstanbul'un 3 etaplık ana imar planları da iptal edildi! 

Kanal İstanbul'un çevresinde hayata geçirilecek Yenişehir’in, 3 etap halinde hazırlanan ana imar planları da mahkeme tarafından iptal edildi. İşte mahkemenin sunduğu gerekçeler...

Kanal İstanbul için üst mahkemeye de iptal çağrısı: 7 etaplık projenin ilk 3 etabı iptal edildi!

Şehir Plancısı Pelin Pınar Giritlioğlu, Kanal İstanbul projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu ve iptal kararının olumlu olduğuna, üst mahkemeden de aynı kararı beklediklerine de dikkat çekti.

Kanal İstanbul'a 3 ayrı iptal kararı geldi, çılgın projenin bütün imar planları iptal edildi!

Mega kent İstanbul’un yeşil alanlarına darbe vuracak, kentte göç yoğunluğu oluşturacak Çılgın proje Kanal İstanbul'un imar planlarına yargı ‘dur’ dedi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi hukuk savaşını şimdilik kazandı.

İstanbul'da 157 rezerv alan ilanı var: 3 milyon nüfus taşınabilir!

İstanbul’da 21 adet Esenler büyüklüğünde rezerv alan ilanı yapıldığı belirlendi. Rezerv alanların büyük kısmının Kanal İstanbul etrafında yoğunlaşırken, bölgeye yaklaşık 3 milyon nüfusun taşınması öngörülüyor. İşte detaylar...

Kanal İstanbul manzaralı konut projesinin 3'üncü etabında son dakika! İhalesi 4'üncü defa iptal edildi! 

Arnavutköy’de hayata geçirilmesi planlanan Kanal İstanbul manzaralı konutlar için gerçekleştirilen ihalede iptal kararı geldi. 5 etap şeklinde inşa edilecek konut projesinin 621 konutluk 3’üncü etabının ihalesi, dördüncü defa iptal edildi. İşte ayrıntılar...

Yenişehir Rezerv Yapı Alanı 3. Etap imar planı değişikliği askıya çıkarıldı!

İstanbul İli Yenişehir Rezerv Yapı Alanı (Kanal İstanbul Projesi) 3. Etap 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Kanal İstanbul manzaralı konut projesinde bir iptal daha!

Kanal İstanbul manzaralı konut projelerinin biri için daha iptal kararı verildi. TOKİ tarafından, 621 konutluk 3'üncü etabının ihalesinin  iptal edildiği duyuruldu. İşte ayrıntılar...

TOKİ'nin Kanal İstanbul manzaralı 621 konutluk 3.etap ihalesi iptal edildi!

TOKİ tarafından, Kanal İstanbul güzergahında bulunan Arnavutköy Baklalı köyünde 4 etap olarak inşa edilecek konutlar için açılan bir ihale daha iptal edildi. İşte ayrıntılar...

TOKİ'den son dakika müjdesi! Kanal İstanbul manzaralı 3 proje için düğmeye basıldı! 2.181 yeni konut geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Kanal İstanbul manzaralı konut projeleri için düğmeye bastı. TOKİ Arnavutköy projeleri kapsamında 3 projede 2.181 yeni konut inşa edecek. İşte detaylar...

Kanal İstanbul'un tanıtım videosunun maliyeti 289 bin 550 TL oldu!

Kanal İstanbul projesinin tanıtım videosu için açılan ihalenin sonuç ilanı 2 senenin ardından belli oldu. 2020'de 3 ayda çekilen ve hazırlanan videonun maliyeti 289 bin 550 Türk Lirası olarak açıklandı. 

Kanal İstanbul’un tapuları onaylandı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kanal İstanbul’un çevresine kurulacak Yenişehir’in 1, 2 ve 3’üncü etaplarına ait tapulara ilişkin imar uygulamasını onayladı. Arnavutköy ve Başakşehir’i kapsayan etaplara ilişkin tapular, itiraz için askıya çıkarıldı.

Kanal İstanbul 3. etap imar planı Haberi

Kanal İstanbul 3. etap imar planı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 01.07.2020 tarihli ve E.134700 sayılı yazısı ile; İstanbul İli, Yenişehir Rezerv Yapı Alanı (Kanal İstanbul Projesi) 3. Etabına İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı tekliflerinin, 1 nolu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi hükümleri ve 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’un ilgili maddeleri ile birlikte 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 9. maddesi uyarınca NİP-00838615 ve UİP-00943434 plan işlem numaraları ile 29.06.2020 tarihinde re’sen onaylandığı bildirildi.

Söz konusu planlar, 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 8/b maddesi gereğince 02.07.2020 tarihinden itibaren bir (1) ay (30 gün) süre ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü (Barbaros Mahallesi, Begonya Sk. No:9A, 34746 Ataşehir/İstanbul) ilan panosu ile internet sitesinde askıya çıkarıldı.

Part 1 için tıklayın

Part...